Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Analóg mechanikus kapcsolókat kapott a Cooler Master MK850

Analóg mechanikus kapcsolókat kapott a Cooler Master MK850

Az Aimpad technológiát használja az új klaviatúra.

2019.03.12. 23:55 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

Több olyan játékstílus is van, amelyhez nem a billentyűzet jelenti az optimális irányítási megoldást. Tipikusan ilyenek például a különböző szimulátorok, hiszen míg egy gamepaddel vagy pedállal fokozatosan tudunk gázt adni, a klaviatúra gombjaival csak kétféle állapot van: vagy nem nyomjuk, vagy maximális gázzal haladunk (így jobb híján szakaszos gázadással szokás haladni, ha valaki mégis billentyűzettel megy). Viszont úgy néz ki, megszületett a megoldás erre a problémára is, mégpedig az Aimpad nevű technológia képében. Ez a hagyományos mechanikus kapcsolókat ötvözi analóg érzékeléssel, így a játékok arról is információt kaphatnak, hogy milyen erősen nyomjuk az adott gombot.

Az első ezzel a megoldással felvértezett mechanikus billentyűzetet a Cooler Master dobja piacra, méghozzá MK850 néven. Választásuk a Cherry MX kapcsolóra esett, amelynek a teljes 4 mm-es benyomási útját érzékelik és alakítják analóg információvá.

Analóg mechanikus kapcsolókat kapott a Cooler Master MK850

Az MK850-en mindemellett találunk 5 makrógombot, két programozható görgőt és multimédia gombokat, a kábele USB Type-C csatlakozójának köszönhetően eltávolítható (például ha vinni szeretnénk valahova a klaviatúrát), és csuklótámaszát is levehetjük. Ja, és a mai divatnak megfelelően RGB megvilágítást is kapott.

A Cooler Master MK850 a hónap közepén kerül a boltokba, 199,99 eurós javasolt fogyasztói áron: ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló