Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

A Funcom részvényeinek 100%-ára tett ajánlatot a Tencent

A Funcom részvényeinek 100%-ára tett ajánlatot a Tencent

A Riot Games után újabb saját cégre pályázik a kínai cég.

2020.01.22. 12:10 | Dino | kategória: Üzleti

Alig pár hónapja vásárolt 29%-os részesedést a Tencent a Funcomban, a kínai cég most újabb ajánlatot tett a norvég csapatnak.

A legnagyobb részvényes 100%-os tulajdonossá szeretne válni, így a maradék 71% megvásárlására tett most vásárlási ajánlatot. A Funcom vezetője, Rui Casais pozitívan fogadta a dolgot: "Már eddig is jó kapcsolatunk volt a Tencenttel, és izgatottak vagyunk ettől az új lehetőségtől. Továbbra is nagyszerű játékokat fogunk fejleszteni, amelyet világszerte mindenütt játszanak, és úgy gondoljuk, a Tencent támogatása a Funcomot a következő szintre emelheti."

Mint a kiadott közleményből kiderült, a Tencent közvetlen ajánlatot tett a meglévő részvényeseknek, 17 norvég koronát ajánlva részvényenként, ami 27,3 százalékkal magasabb a január 21-i tőzsdei értéknél. A befektetők természetesen egyénileg dönthetnek arról, hogy eladják-e részesedésüket, de a Funcom menedzsmentje és felügyelőbizottsága támogatja a Tencent vásárlását.

A felvásárlást követően nem változna a Funcom vezetése, és az alkalmazottakat se érintené a változás, így zavartalanul folyhat a Conan Exiles, a Secret World Legends, az Age of Conan, az Anarchy Online és a Dune játék fejlesztése.

A Tencent amúgy már elég sok játékfejlesztő és -kiadó cégben szerzett részesedést, teljesen övék például a League of Legendsről ismert Riot Games, de 40%-uk van az Epic Gamesben, és 5-5%-kal rendelkeznek például a Ubisoft, az Activision-Blizzard és a Paradox Interactive részvényeiből is. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló