Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Terror Squid

Terror Squid: vektorgrafikus arcade akciójáték Norvégiából

A játék, amelyben saját magunk ellenségei vagyunk.

2020.02.14. 12:00 | szerző: Dino | kategória: Játék

A norvég Apt reklámügynökség berkeiben működő Apt Games fejlesztőcsapat tavasszal debütál első játékával, a Terror Squiddel. A Super Stardust gömb alakú pályái és a Devil Daggers pörgős játékmenete ihlette meg a fejlesztőket, az eredmény pedig egy érdekesen hangzó koncepció lett: ellenségünk nem más a játékban, mint a saját magunk által kibocsátott lövedékek.

A vektografikus játékban az általunk irányított karakter egy tintahal, amely menet közben szórja ki hátul tintalövedékeit, azonban mivel mindezt egy gömb felszínén teszi, előbb-utóbb visszatalálnak hozzánk ezek a lövedékek. Célunk a minél tovább életben maradás, elkerülve a veszélyt (a trailer alapján ez a feladat sokszor a Snake-hez hasonlítható), ha pedig elegendő ideig sikerül túlélnünk, akkor látványos láncreakcióval felrobbanthatjuk a pályán szétszórt pacákat.

A fejlesztők szerint csak a legjobbak fognak 1 percnél tovább életben maradni, azaz valóban elég pörgős játékra számíthatunk. Minél több pontot gyűjtve pedig magasabbra juthatunk a ranglistán is.

Érdekesség még, hogy a Norwegian Gameplay Championships fődíjaként az Apt Games játékát a Norvég Filmintézet támogatásával elkészítik játéktermi gépként is, amely Európa legnagyobb játéktermében, a Tiltben lesz játszható.

A Terror Squid idén tavasszal jelenik meg, PC-re és Nintendo Switchre. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Terror Squid: vektorgrafikus arcade akciójáték Norvégiából
Terror Squid: vektorgrafikus arcade akciójáték NorvégiábólTerror Squid: vektorgrafikus arcade akciójáték NorvégiábólTerror Squid: vektorgrafikus arcade akciójáték NorvégiábólTerror Squid: vektorgrafikus arcade akciójáték NorvégiábólTerror Squid: vektorgrafikus arcade akciójáték NorvégiábólTerror Squid: vektorgrafikus arcade akciójáték NorvégiábólTerror Squid: vektorgrafikus arcade akciójáték NorvégiábólTerror Squid: vektorgrafikus arcade akciójáték Norvégiából

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló