Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

Három játékkal tér vissza a MicroProse

Három játékkal tér vissza a MicroProse

A kiadó a 2000-es évek elején szűnt meg, most viszont visszatér halottaiból, és mindjárt három játékot is bejelentett.

2020.05.05. 22:00 | GeryG | kategória: Játékhírek

1982-ben, vagyis közel negyven éve alapították a MicroProse kiadót, amely aztán két évtizedig a PC-s videojáték-ipar egyik nagyágyújának számított. Olyan franchise-ok születésénél bábáskodott, mint a Sid Meier’s Civilization, a Falcon 3.0, a Grand Prix, a Gunship, de említhetjük a Magic: The Gathering, a Master of Orion, a MechWarrior, a Sid Meier’s Pirates!, az eredeti XCOM játékokat és megannyi klasszikus Tycoon játékot is.

Végül 2003-ban zárta be kapuit, miután az Infogrames Entertainment felvásárolta az őket üzemeltető Hasbro Interactive kiadót. Azóta eltelt közel két újabb évtized, és a MicroProse idén feltámadt hamvaiból! Ma érkezett a közlemény, miszerint a kiadó újra nyitja kapuit, és mindjárt három vadonatúj játékot be is jelentettek. Ezek a Task Force Admiral, a Sea Power: Naval Combat in the Missile Age és a Second Front.

Három játékkal tér vissza a MicroProse

A Task Force Admiral egy második világháborús stratégiai játék lesz a Drydock Dreams Games stúdiójától. A játékosok 1942-be repülhetnek vissza az időben, hogy a Csendes-óceánon egy repülőgéphordozó anyahajó kapitányává váljanak. Az egész hajót be lehet majd járni belső nézetben, de a körülöttünk folyó csatákat külső nézetben is nyomon követhetjük majd. A játék az első képek alapján kimondottan ígéretesen fest, de azt egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenhet meg.

Három játékkal tér vissza a MicroProse

A Sea Power: Naval Combat in the Missile Age is hasonló témát feszeget, csak épp a korszak más. Ebben már a NATO és a Varsói szerződés hatalmainak haditengerészete felett vehetjük át az irányítást a ’60-as és a ’80-as évek között. A modernebb katonai fegyvereknek köszönhetően a tengeri hadviselés is teljesen átalakult, immár nagy hatótávolságú rakétákkal támadják egymást a felek. A fejlesztők részletesen kidolgozott fizikát ígérnek mind a hajók, mind a repülők számára, az időjárás is dinamikusan változik majd. Premierdátum itt sem ismert.

Három játékkal tér vissza a MicroProse

Végül pedig a Second Front, amely az előző kettővel ellentétben nem valós időben, hanem körökre osztva enged minket a csatatérre. Ismét a második világháborúba csöppenünk, ahol a német, az amerikai és az orosz seregek felett vehetjük át az irányítást. A kampány küldetései mindig egy napot ölelnek fel, amelyek hatvan körből állnak reggeltől estig. Az összecsapások között pedig a pihenésre is figyelni kell. A kampány mellé kapunk küldetésszerkesztőt is, amellyel végtelen számú scenariót készíthetünk magunknak. A fejlesztők mély taktikai repertoárt ígérnek, de közben a kezelőfelület és így az irányítás is egyszerű marad. A látványvilág pedig a régi időket idézi majd. Sajnos a megjelenési dátum ezúttal sem ismert még. ■

hozzászólások (1)

Lacko
Lacko 2020.05.06. 07:09
A sea power tűnik érdekesnek. De félek, hogy ez sem olyan lesz, mint hajdan a Jane's Fleet Command. Pedig az rémesen hangulatos volt, csak a grafikája már megkopott.
ajánlott olvasnivaló