Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Partisans 1941

Világháborús taktikai játék lesz a Partisans 1941

Újra feltámadhat a Commandos és Desperados féle műfaj?

2020.06.22. 22:17 | GeryG | kategória: Játék

Akik a valós idejű taktikai, lopakodós játékokat kedvelik, azok bizonyára ezekben a napokban a Desperados 3-mal ütik el a szabadidejüket. A Mimimi Games játéka egy olyan műfajt hozott el újra, amelyről sok-sok éven át alig lehetett hallani, pedig annak idején piszok jó kis játékok képviselték.

De lehet, hogy a német stúdió munkája másokat is megihletett, ugyanis egy másik csapat is hasonló játékon dolgozik. Ez a csapat az Alter Games, akiket a Daedalic Entertainment karolt fel. A játékuk pedig a Partisans 1941, amely az eddig látottak alapján eléggé hasonló játékélményt kínál, mint a fent említett alkotás, de azért igyekszik valami újdonsággal is feldobni a játékmenetet.

A Partisans 1941 története természetesen a második világháború kellős közepén játszódik, főhősei pedig katonák és civilek egyaránt. Mi egy náci börtöntáborból szökött szovjet katonát alakítunk, aki hozzá hasonlókat gyűjt maga köré, hogy gerillaharcot indítson a német erők ellen.

A játékmenet sokat merít a már ismert taktikai játékelemekből. Az akciókat felderítéssel érdemes kezdeni, hogy feltérképezzük a taktikailag legjobb pontjait. A lopakodás és a csendes becserkészés gyakran messzebbre visz, mint a nyílt tűzharc, de lesznek olyan szituációk is, amikor az marad az egyetlen megoldás.

A csapatunkat folyamatosan új tagokkal bővíthetjük, akiket menet közben szabadítunk ki. Őket nem csak fejleszthetjük, de mi állíthatjuk össze mindenki felszerelését is, így mindig az adott küldetéshez leginkább passzoló összeállítást választhatjuk. Ugyanakkor a készleteink végesek lesznek, így ezt is menedzselnünk kell majd. És, hogy végképp ezerfelé szakadjon a figyelmünk, a táborunkat is fejlesztenünk kell.

A Partisans 1941 a fenti video alapján talán nem közelíti majd meg a műfaj jelenlegi legjobbjainak szintjét, de egy kis odafigyeléssel akár egy remek játék is kisülhet belőle. Igény mindenképpen lenne az ilyesmire. A premierre a tervek szerint még valamikor idén sor fog kerülni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Világháborús taktikai játék lesz a Partisans 1941
Világháborús taktikai játék lesz a Partisans 1941Világháborús taktikai játék lesz a Partisans 1941Világháborús taktikai játék lesz a Partisans 1941Világháborús taktikai játék lesz a Partisans 1941Világháborús taktikai játék lesz a Partisans 1941Világháborús taktikai játék lesz a Partisans 1941Világháborús taktikai játék lesz a Partisans 1941Világháborús taktikai játék lesz a Partisans 1941Világháborús taktikai játék lesz a Partisans 1941Világháborús taktikai játék lesz a Partisans 1941Világháborús taktikai játék lesz a Partisans 1941Világháborús taktikai játék lesz a Partisans 1941
Partisans 1941
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Partisans 1941

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló