Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

King Arthur: Knight's Tale

A King Arthur: Knight's Tale a NeocoreGames új játéka

Körökre osztott taktikai RPG-n dolgozik a hazai csapat.

2020.10.13. 17:28 | Dino | kategória: Játék

A napokban már teaselgette közösségi médiás oldalán a NeocoreGames újabb játékát, most pedig megtörtént a bejelentés is. A hazai csapat a Van Helsing játékok után visszatér a Arthur királyos témához, amelyet a 2010-es évek elején már több játékban is feldolgozott.

A jövő év első negyedében megjelenő King Arthur: Knight's Tale ötvözi a körökre osztott taktikai játékok stílusát a karaktercentrikus RPG-k játékmenetével, és címének megfelelően az Arthur-mondakörből merít a dark fantasy sztorihoz.

Maroknyi hősből álló csapatunkat – azaz saját kerekasztalunk lovagjait – 30 különböző karakterből válogathatjuk össze, akik ötféle osztályba tartoznak. Képességek és varázstágyak százait kombinálhatjuk, hogy egy igazán ütős csapatot hozzunk létre kalandjainkhoz – no és a csatákhoz. Hőseink egyedi skillfák mentén fejlődnek, taktikai képességeiket pedig komplex a lootrendszer segítségével finomhangolhatjuk. Mindegyik szereplő saját egyéniséggel bír, lojalitásuk pedig játékbeli döntéseink alapján folyamatosan változik – akár távozhatnak is a kerekasztaltól, és ellenünk fordulhatnak.

Birodalmunk, Avalon térképén választhatunk a küldetések között, és innen fedezhetünk fel különböző területeket. A játék menedzsmentrészében Camelotot építhetjük újra. Az új épületek különböző fejlesztéseket tesznek lehetővé, és hősünk felépülését is segíthetik.

A 20 fő- és számtalan mellékküldetésből álló kampánynak Sir Mordred, Arthur király egykori főellensége szerepében vághatunk neki. A kalandozás során morális döntések várnak ránk, amelyek természetesen befolyással lesznek a sztorira is. A játék végére érve pedig új endgame tartalmakat oldhatunk fel: nehezebb kihívások jelennek meg a térképen, új bossharcok várnak ránk, és még a hatalmas Balorral, a fomorik istenkirályával is megküzdhetünk.

A fejlesztés finanszírozásához közösségi gyűjtésbe is kezdett a NeocoreGames. A Kickstarteren 115 ezer angol fontot (kb. 46 millió forintot) céloztak meg. A játék 39,99 dollárba fog kerülni, de az első 5000 early bird támogató 26 dollárért kaphatja meg.

A King Arthur: Knight's Tale PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re készül, megjelenésére 2021 első negyedévében számíthatunk. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
A King Arthur: Knight's Tale a NeocoreGames új játéka
A King Arthur: Knight's Tale a NeocoreGames új játékaA King Arthur: Knight's Tale a NeocoreGames új játékaA King Arthur: Knight's Tale a NeocoreGames új játékaA King Arthur: Knight's Tale a NeocoreGames új játékaA King Arthur: Knight's Tale a NeocoreGames új játéka

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló