Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Bíróságra mehet a Sony a DualSense hibája miatt?

Bíróságra mehet a Sony a DualSense hibája miatt?

Az Egyesült Államokban csoportos keresetet adtak be a Sony ellen, mert szerintük a cég tudatában volt a kontroller hibájának, de ezt nem hozta nyilvánosságra.

2021.02.17. 14:35 | GeryG | kategória: Konzol - Sony

Néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy egyre többen panaszkodnak a tavaly novemberben megjelent PlayStation 5 új kontrollerére, a DualSense-re. Bár az eszköz több igazán jó technikai újítást is bevezetett, most úgy tűnik, hogy egy olyan alkatrésze hibásodik meg, ami régóta változatlan: az egyik vagy másik analóg kar.

Az úgynevezett driftelés jelensége annyit tesz, hogy a kontroller akkor is úgy érzékeli, hogy elmozdítottuk valamelyik kart, ha valójában nem nyúltunk hozzá. Ettől a játékban karakterünk vagy a kamera egyfolytában magától mozog, ami nem csak bosszantó, de a kontrollert lényegében használhatatlanná is teszi.

Cikkajánló
Gond van a DualSense kontrollerrel?
Egyre több jelentés bukkan fel a különböző fórumokon, amelyekben a kontroller driftelésére panaszkodnak.
» Olvasd el!

Azt akkor még nem lehetett tudni, hogy elszigetelt esetekről vagy rosszabb esetben típushibáról van-e szó, ám a jelek szerint a dolgok egyre több embert érintenek. Éppen ezért egy ügyvédi iroda, a Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith LLP vizsgálni kezdte az ügyet, most pedig csoportos keresetet adnak be a Sony ellen a New York-i kerületi bíróságon.

Az iratok alapján azzal vádolják a Sonyt, hogy tisztában volt a DualSense kontroller meghibásodásának lehetőségével, ám ezt elhallgatta a nyilvánosság elől, ez pedig nem csak törvénytelen, de tisztességtelen és megtévesztő is. Emellett azt is felhozzák a Sony ellen, hogy a hibabejelentési procedúra lassú, nehézkes és a lehetőségek korlátozottak. Emellett a hiba kijavítása helyett csak látszólagos javításokat végeznek, amelyek nem zárják ki a hiba későbbi újbóli megjelenését.

Cikkajánló
PlayStation 5 teszt – Miért dicsérik agyon a DualSense-et?
PS5-bemutatónk második részében a szinte teljesen megújult kontrolleré a főszerep.
» Olvasd el!

A bírósági eljárás során szeretnék elérni, hogy a Sony ingyen cserélje ki a meghibásodott eszközöket, indítson be egy termékvisszahívási vagy -csereprogramot, illetve a jövőben hagyjon fel a tisztességtelen, megtévesztő és igazságtalan üzleti politikájával. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló