Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Diablo II Resurrected

Konzolokra is jön idén a Diablo II Resurrected

Felújított verziót kap a 20 éves klasszikus.

2021.02.20. 10:08 | Dino | kategória: Játék

Több mint 20 évvel ezelőtt, 2000 nyarán jelent meg a Blizzard akció-RPG-jének, az 1996-os Diablónak a folytatása, a Diablo II. Nemrégiben már olvashattunk híreket arról, hogy valami készülődik ezzel kapcsolatosan a kiadó háza táján, a BlizzConline megnyitója során pedig kiderült, hogy a pletykák igazak voltak, valóban remastert kap a játék.

A Diablo II Resurrected a fejlesztést végző Vicarious Visions az eredeti játék alapjait megőrizve hozza el a mai gépparkra a klasszikust, amely így PC mellett PlayStation 4-re és PS5-re, Xbox One-ra és Sbox Series X/S-re, valamint Nintendo Switchre is elérhető lesz. A PC-s játékosok pedig egy technikai alfa verziót is kipróbálhatnak hamarosan, erre itt lehet jelentkezni.

A fejlesztők természetesen 4K-ra (és 60 fps-re) húzták fel a Diablo II-t, az eredeti változat sprite-jait pedig 3D-s renderelt modellekre cserélték. De ahogy azt sok más remaster esetében láthattuk, itt is meglesz a lehetőségünk, hogy egy gombnyomással visszaváltsunk az eredeti grafikára. A hangot is felújítják, 7.1-es Dolby Surround térhangzást kap a játék, emellett pedig 27 percnyi átvezető jelenetet is remasterelnek.

A 20 évvel ezelőtti változathoz mindenben hű maradó Diablo II Resurrected természetesen tartalmazni fogja mind a hét karakterosztályt, valamint az összes főellenséget, miközben nem nyúltak hozzá alapjaiban semmihez, így például az egyensúlyon se változtattak. Megkapjuk viszont az alapjáték mellé a The Lord of Destruction kiegészítőt is. A több platformra történő megjelenéssel együtt pedig cross-progression rendszert kap a játék, azaz akár váltogathatunk is a platformok között, a mentésünket központilag kezelik.

A játék valamikor a 2021-es év során jelenik meg. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló