Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Diablo II

Egy második kiegészítő is tervben volt a Diablo II-höz

Végül nem lett belőle semmi, a hack-and-slash azonban úgy néz ki, remake-et kap.

2021.02.16. 12:29 | Dino | kategória: Játék

Érdekes infót osztott meg Twitteren David Brevik, a Blizzard North egykori alapítója, aki 2003-ig vezette a kaliforniai csapatot, valamint a Diablo fejlesztését. Egy kérdésre válaszolva ugyanis megerősítette, hogy anno szóba került egy második kiegészítő is a Diablo II-höz.

Konkrétan egy többoldalas designdokumentum készült, benne új karakterosztályokkal, területekkel és játékmechanikai ötletekkel, valamint a sztorira vonatkozó elképzelésekkel. Ennél tovább azonban nem jutott ez a dolog, így a The Lord of Destruction maradt a népszerű hack-and-slash egyetlen kiegészítője.

Mint kifejtette, a terveket mintegy 6-12 hónappal a távozása előtt állította össze, még az 1.10-es patch megjelenése előtt. (Az eredeti játék 2000 nyarán jelent meg, a The Lord of Destruction egy évvel később, míg az említett frissítést 2003 októberében kapta a program.) De a csapatnál ekkor már dolgoztak a saját Diablo III verziójukon is, és egy bejelentetlen projekt is futott akkoriban. Brevikék Diablo III verzióját a a Blizzard aztán kukázta, és végül egész más formában készítették el a harmadik epizódot, mint azt a Blizzard Northnál elképzelték.

Annyi kiderült még, hogy valamiféle papi osztály lett volna a második bővítésben, és a játék multiplayer részét bővítették volna jelentősen. A grafikai tervek között például céhcsarnokok is szerepeltek, amelyet játékosklánok birtokolhattak volna.

Diablo II remake készül?
Nem valószínű, hogy valaha lesz is bármi a tervezés szintjén megragadt második Diablo II kiegészítőből, a játék viszont úgy tűnik, remake-et kaphat. A hírek szerint ugyanis az Activision egyik stúdiója, a Vicarious Visions jelenleg kizárólag a Blizzard franchise-aira fókuszál, és egyik projektjük a Diablo 2: Resurrected lehet. (Az elmúlt években számos Skylanders epizódot, valamint a Crash Bandicoot N. Sane Trilogyt és a Tony Hawk's Pro Skater 1+2-t kaptuk tőlük.)

A remake-en amúgy a tavalyi évig a Blizzard 1-es számú csapata dolgozott, azonban miután a szintén náluk készült Warcraft III: Reforged nem igazán úgy sült el, mint szerették volna, elvették tőlük ezt a projektet, és a Diablo IV mögötti csapatot állították rá, de a Vicarious Visions munkatársainak egy része is ezen dolgozik. A Warcraft remake-ért felelős csapatot tavaly októberben gyakorlatilag feloszlatták, az ottaniak jelentkezhettek más blizzardos pozícióba, de sokan továbbálltak inkább olyan stúdiókhoz, mint az egykori Blizzard-ügyvezető Mike Morhaine alapította DreamHaven vagy a StarCraft II fejlesztését vezető Tim Morten által megalakított Frost Giant Studios.

A hét végén sorra kerülő digitális BlizzCon folyamán várhatóan többet megtudunk majd a Diablo széria jövőjéről is. (Van telefonotok, ugye? ;-) ) ■

Diablo II
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Diablo II

hozzászólások (2)

LordMatteo
LordMatteo 2021.02.16. 13:28
"mint azt a Blizzard Northnál elképzelték. A csapat

Annyi kiderült még,"

Valami kimaradt valahonnan... :)
Dino
Dino 2021.02.16. 15:25
LordMatteo: Hmm, hiába olvastam át kb. 4-5-ször a cikket, miután megírtam, csak ott maradt az véletlenül. (Amit oda akartam elkezdeni, az végül későbbi helyre került be a szövegbe. :D ) Köszi, hogy jelezted.
ajánlott olvasnivaló