Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Arthur király lovasa

2004.07.30. 10:21 | Dino | kategória: Mozi

Keira Knightley-t az isten is filmsztárnak teremtette, 19 éves korára már a csúcsra jutott. A Karib-tenger kalózai után az újabb Bruckheimer-féle akció-szuperprodukcióban is főszerepet kapott, és az Arthur király (King Arthur, hazai bemutató: szeptember 2.) jelentős részben neki köszönheti a sikerét. A lány itt is harcol, vív, minden kaszkadőrmutatványt megcsinál és közben gyönyörű. Csupán egy hibája van: fél a lovaktól.
– Míg az Arthur király forgatására készültem, alaposan meg kellett izmosodnom, hiszen egy harcos törzs harcos lányát játsszom – mesélte újságíróknak Kerira. – És én mindent szívesen csináltam. Egyedül a lovaktól féltem nagyon. Végül mégis rávettem magam, hogy megpróbáljam, és nagy nehezen megtanultam bánni velük. Forgatás közben azonban kiderült, hogy hiába. Az összes olyan jelenetet, amelyben eredetileg lóháton jelentem volna meg, az utolsó pillanatban átalakítottuk. Én reggel rémülten megérkeztem a forgatási helyszínre, a rendező pedig azt monta: „az éjjel támadt egy ötletem: lovak nélkül csinálod meg a jelenetet”. Úgy tűnik, feleslegesen gyötörtem magam a pacikkal.
Szerencsére egyszer minden tudás hasznosul. A film fényűző londoni premierjén ugyanis lóháton ülő római katonák sorakoztak a vörös szőnyeg két oldalán, a fotósok pedig ragaszkodtak hozzá, hogy Keira egy páncélos ló nyakát átölelve pózoljon nekik. A színésznő egy kicsit habozott, majd – láthatóan óvatosan – odabújt a ló mellé. Úgy, ahogy az egy harcos Guinevertől elvárható. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló