Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Ubi Days 2007: Rayman Raving Rabbids 2

Év végén Wiin és DS-en térnek vissza az őrült nyulak. Beszámolónk videóval!

2007.06.29. 00:00 | szerző: Dino | Egyéb

A Nintendo Wii konzoljának megjelenésekor a hozzá megvásárolható legmókásabb játék egyértelműen a Rayman sorozathoz lazán kapcsolódó őrült nyulas játék volt, a Rayman Raving Rabbids. A Ubisoft párizsi rendezvényén lehetőségem nyílt kipróbálni a készülő folytatást, melyben Rayman és az őrült nyulak ismét visszatérnek.

Ubi Days 2007: Rayman Raving Rabbids 2

Mint az egyik fejlesztővel való beszélgetésből megtudtam, számukra is kiderült, hogy ennek a játéknak a Wii-n kívül más konzolon nincs sok értelme, így a második epizódot csak a Nintendo gépére készítik. Pontosabban még egy platformon megjelenik majd, a Nintendo jelenlegi fő kézikonzoljára, a DS-re is készül egy változat. Ahogy azt az első részről készült ismertetőnkben is leírtuk, már akkor látszott, hogy ez a játék a Wii kontrollerének képességeit hivatott demonstrálni, azzal ad maximális játékélményt, minden más kipróbált verzió (PC-s és PS2-es) igencsak halovány mása volt csak a Wii-s játéknak. No de sebaj, a folytatásnál már nem töltenek semmilyen felesleges időt a többi platformra gondolkodással, így aztán várhatóan megint remek mókára számíthatunk az év végén.

A folytatás főhőse ismét Rayman, ám lebegő végtagú hősünket nem túl sokat fogjuk látni eredeti alakjában, a sztori szerint ugyanis a Föld megmentése érdekében álruhában a nyulak közé vegyül. Az idióta tapsifülesek nem másra készülnek, mint bolygónk megszállására, főhadiszállásukat pedig egy bevásárlóközpontban alakítják ki. Innen mennek aztán a világ minden részére, többek között az USA-ba, Európába és Ázsiába. Gonosz tervük érdekében megpróbálják utánozni az emberek viselkedését, csakhogy ezt a saját, korábban is megismert elborult stílusukban teszik. Tréningjük során számos küldetést kell teljesíteniük, hogy megfelelően felkészüljenek az invázióra. Főhősünk álcázásához 110 kiegészítőből válogathatunk majd kedvünkre, hogy az álruhát – vagy multiplayer játékban egy nyúl öltözékét – összeállítsuk, a lehetséges több mint félmillió kombináció egyikeként.

Az első részhez hasonlóan különböző mini-játékok várnak majd ránk a Rayman Raving Rabbids 2-ben, szám szerint 60 darab. Az egyszemélyes küldetés során feloldva az egyes játékokat utána azok már elérhetőek lesznek többszemélyes játékra is, hogy egyszerre ismét akár négyen vehessünk részt egy-egy idióta feladatban. A Ubi Days során ezek közül négy játékba nyerhettünk bepillantást.

Ubi Days 2007: Rayman Raving Rabbids 2

A legmókásabb talán a pincéres pálya volt, ahol egyre növekvő magasságú szendvicset kellett kiszállítanunk a konyhából úgy, hogy minél kevesebb réteg potyogjon le. A szendvicstorony dőlését a kontroller megfelelő ellenirányú döntésével korrigálhattuk. Szintén vicces volt a leginkább beltéri rodeónak nevezhető feladat, ahol nyulunk egy műbikán üldögélt, mely körözött vagy épp ugrált alatta. A kontrollerrel a képernyőn is jelzett mozgást kellett végeznünk, mely lehetett hasonló körözés vele, vagy annak ritmusos emelgetése. Nehezítésül pedig folyamatosan változott, hogy mit is kell tennünk a vezérlővel. A baseballt ezúttal úgy dolgozták fel egy mini-játékban, hogy nyulunkkal először is neki kell futni, minél nagyobb sebességet elérve (a két kontrollert felváltva fel-le mozgatva, ahogy az első részben például az ajándékcsomag kiszállításánál), majd egy másik nyúllal a baseballütőt meglendítve üthetjük a távolba répaevőnket. A cél természetesen a minél messzebbre repülés. Végül a negyedik bemutatásra került kis játékban a galérián lévő nyulakkal kellett megrágcsált répát beleköpnünk a lentiek korsójába, minél több pontot összegyűjtve a pontos célzásokkal. Ez a feladat kicsit talán gusztusosnak tűnhet, de a nyulak még ezt is mókássá tették.

Megtudtam még, hogy míg az első rész esetében még a fejlesztők számára is inkább kísérletezés volt, hogy mit is tudnak az új kontrollerek, mostanra már rengeteg tapasztalatuk gyűlt össze a Wii Remote és Nunchuk lehetőségeiről. Így pedig sokkal jobban arra tudnak koncentrálni, hogy ezeket minél jobban és minél érdekesebb módon kihasználják. Bár az egyik feladat futás és baseball-ütés kombinációja nem mutatott sok újdonságot az eddigiekhez képest, bízunk benne, hogy kevés ilyen ismétlés lesz, és sikerül valóban további újszerű lehetőségeket kihozni a kontrollerből. Mindenesetre az biztos, hogy megint számíthatunk majd táncolós és lövöldözős részekre, valamelyest továbbfejlesztett formában.

Végül a Ubisoft párizsi rendezvényén készült videó-összeállításunkban a cikkben szereplő négy mini-játékot tekinthetitek meg működés közben.

Ubi Days 2007: Rayman Raving Rabbids 2

Ubi Days 2007: Rayman Raving Rabbids 2Ubi Days 2007: Rayman Raving Rabbids 2Ubi Days 2007: Rayman Raving Rabbids 2
Rayman Raving Rabbids 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Rayman Raving Rabbids 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló