Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech kiegészítők PlayStation 3-hoz

Billentyűzetek, headsetek és kormányok a konzolhoz.

2009.03.16. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Gamepadek és kormányok – elsőre ez juthat eszébe az egyszeri játékosnak, mint egy játékkonzolhoz kapcsolható kiegészítők. Azonban amióta a konzolok új generációjának tervezésekor fontos szerepet kapott, hogy egyfajta komplett szórakoztató-központ szerepét töltsék be az új gépek, ennél jóval több hasznos kiegészítő jelent meg a PlayStation 3-hoz, Wiihez és Xbox 360-hoz. Gondoljunk csak a speciális kvízjáték-vezérlőkre (Buzz! a Sony gépei esetén), a SingStar és Lips játékok mikrofonjaira, vagy a PS3 Blu-ray távirányítójára. Néhány további eszköz fordult meg nálunk az elmúlt hetek-hónapok során, ezekről ejtünk most pár szót cikkünkben.

Logitech kiegészítők PlayStation 3-hoz

Nézzük hát, mit lehet még tenni konzolunkkal. Például akár netezhetünk is, sőt, on-line kommunikációra is használhatjuk azt. A gamepad ellenben nem arról híres, hogy gyorsan és kényelmesen lehetne vele gépelni, így milyen jól jöhet néha egy billentyűzet! A PS3-hoz pedig gyakorlatilag bármilyen USB-s vagy Bluetooth billentyűzetet pillanatok alatt hozzáköthetünk. Aki nem sokat gépel, és egy kis helyen elférő, designos megoldást keres, az választhatja például a korábban már bemutatott diNovo Minit, aki viszont inkább a hagyományos méretű gombokat szereti, annak megfelelő lehet a Cordless MediaBoard vagy a Cordless MediaBoard Pro. Az előbbi saját adó-vevővel érkezik, míg a Pro változat Bluetooth kapcsolattal kommunikál a PS3-mal. Ebben a két billentyűzetben teljes QWERTY kiosztást találunk, az egyetlen különbség a hagyományos klaviatúrákkal szemben, hogy nincs rajtuk numerikus rész, a helyén egy touchpad és két gomb kapott helyet a kurzor irányításához.

A konzolhoz kapcsolható billentyűzetek másik előnye még egyes FPS játékok esetén aknázható ki: egy egeret is a PS3-ra kötve már semmi se akadályozhatja meg a PC-n felnőtt játékost abban, hogy WASD+egér kombóval ossza a fejlövéseket konzolján is. Már ha az adott játék is támogatja ezt a lehetőséget – ilyen például az Unreal Tournament III, melynek fejlesztői felismerték, hogy hasznos dolog ezen funkció támogatása. Sajnos egyelőre még nem ez az általánosan elterjedt módszer, talán azért, mert így a játék hálózati részénél is külön oda kell figyelni, hogy ha valaki gamepaddel nem akar billentyűzet+egérrel játszó ellenfelekkel szembeszállni, akkor lehetősége legyen őket kiszűrni.

Logitech kiegészítők PlayStation 3-hoz

Szintén a kommunikáció elősegítésére kapcsolhatunk headsetet is a PS3-hoz. Egy-egy csapatjáték vagy például a Tom Clancy's EndWar során lehet hasznos egy ilyen. Az utóbbiban szinte elengedhetetlennek is nevezhetjük, hiszen a konzolra tervezett RTS irányításában igen nagy szerepet kap a beszéddel történő parancsadás. Egy USB-s és egy Bluetooth headset található jelenleg PS3-hoz a Logitech kínálatában, a Vantage USB Headset és a Cordless Vantage Headset. A konfigurálás itt is rövid idő, a Bluetooth változat esetében párosítani kell a headsetet a PS3-hoz, aztán a konfigurációs menüben beállítani, hogy annak mikrofonját szeretnénk használni, és már futtathatjuk is a játékot.

Azért a végére ne hagyjuk ki említés szintjén a kormányokat se. Nemrég mutattuk be a Driving Force GT-t, melyet elsődlegesen a GT 5 Prologue-hoz terveztek, ennek megfelelően ebben a játékban még az autó egyes paramétereit verseny közben is állíthatjuk a kormányról. De emellett a Logitech jelenlegi csúcsmodellje, a G25 is használható a PS3-hoz.

Logitech kiegészítők PlayStation 3-hoz

Mint cikkünkből látható, a Logitech nem állt meg a PC-s perifériák mellett, és a konzollal rendelkező játékosokra is gondolt termékpalettája bővítése során. Így aki megszokta, hogy PC-jét is ilyen eszközökkel vezérli, PlayStation 3-ához is választhat a hasonlóan jó minőségű termékek közül. ■

hozzászólások (0)

cikkajánló

Speedlink Regger gamer szék

Miért jó nekem, hogy nem az étkezőből hozott széken ülve osztom a headshotokat?

Logitech G933 Artemis Spectrum Snow headset videobemutató

Egy vezeték nélküli gamer headset járt nálunk teszten.

Samsung C24FG70FQU ívelt gaming monitor

Az ideális gamer monitor?

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.