Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Interjú

Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes interjú

Vince Kudirka társproducer válaszolt kérdéseinkre.

2009.08.12. 00:00 | szerző: Dino | Interjú

Szeptemberben érkezik az új Clone Wars játék, ezúttal gyakorlatilag minden platformra – konkrétan PC, PS3, PS2, PSP, Wii, DS és X360 – elhozva a rajzfilmsorozat figuráit. Az Activision E3-at megelőző londoni rendezvényén Vince Kudirka társproducer válaszolt kérdéseinkre.

Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes interjú
Vince Kudirka

Mi az új Clone Wars játék alapsztorija?
Egy új gonosz szereplő, Kul Teska egy veszélyes fegyverrel fenyegeti a Köztársaságot. A Jedi erre rájön, és kideríti, hogy valójában Dooku áll az egész mögött. Játékosként meg kell találnunk a laboratóriumot és megsemmisítenünk ezt a fegyvert.

Hogyan kapcsolódik a játék a rajzfilmekhez?
A történet az első évad vége után kezdődik, és a második eleje előtt fejeződik be, egyfajta hidat építve a két szezon közé. A sztorit a rajzfilmek alkotói segítségével írtuk.

Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes interjú

Kik lesznek a fő karakterek a játékban?
Játszható lesz nyolc jedi: Anakin, Obi-Wan, Ahsoka, Mace Windu, Kit Fisto, Aayla, Luminara és Plo Koon. A klónok oldaláról választható lesz Rex és Cody, a két fő klón, továbbá Gree és Bly és még páran. De találkozhatunk majd pár teljesen új szereplővel is, akiket mi találtunk ki, mint például az előbb említett Kul Teska.

Teljesen elkülönülő küldetések lesznek a klónok és a jedik részére?
Külön pályákat készítettünk, hogy mindkét fél kihasználhassa a képességeit. A klónok inkább lőfegyvereket használnak, míg a jedik inkább a közelharcot preferálják, fénykarddal és különböző kombókkal. Így a kétféle játékstílus elég eltérő lesz, irányítás és játékélmény terén is, megfelelően változatossá téve a Republic Heroest.

Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes interjú

Milyen multiplayer lehetőségekre számíthatunk?
A játékot alapjaitól úgy terveztük, hogy ketten kooperatívan játszhassanak benne. Egymást segíthetik a játékosok, és különböző minijátékok is várnak rájuk. A második játékos menet közben bármikor beszállhat vagy kiléphet, így például a szülők is kisegíthetik gyereküket egy-egy nehezebb szakasznál. Ugyanakkor lesznek néha egymás elleni részek is, amikor a két játékos verseng egymással, hogy ki hajt végre hamarabb egy adott feladatot, például ki győz le gyorsabban meghatározott számú droidot.

Az erők kezdettől fogva elérhetőek lesznek, vagy folyamatosan juthatunk hozzá újabbakhoz?
Erő pontokat gyűjthetünk a játék közben, például különböző kihívások teljesítésével vagy egy droid megsemmisítésével. Ezekből vásárolhatunk erőket, de ugyanakkor akár ruhadarabokat is karakterünkre.

Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes interjú

Mondanál pár szót a droidokról?
A jedi karakterekkel játszva ráugorhatsz majd a droidokra, és – lézerkardodat beléjük szúrva – azokat irányíthatod is. Így közlekedhetsz, vagy akár lövöldözhetsz is velük, vagy mondjuk aknákat rakhatsz le. Megsemmisíthetsz velük más droidokat is, és különböző puzzle-k megoldásában is segítségedre lesznek. A klónokkal ilyet nem lehet csinálni, de ők amúgy is elég gyorsak önmagukban.

Milyen hosszú játékidőre számíthatunk?
Ha valaki csak végig szeretne rohanni rajta, akkor 6-8 órát tölthet a játékkal, de ennél jóval több idő eltölthető lesz a Republic Heroesszal. A 40 pálya újrajátszható más és más karakter választásával.

Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes interjú

Milyen helyszínek várnak majd ránk?
Rylothon kezdődik majd a játék, ott, ahol a rajzfilmsorozat első évadja végződött. Lesz pár helyszín, amit még a sorozatra alapoztunk, például egy jeges bolygó. De ha a rajzfilmből használsz helyszínt, figyelned kell arra, hogy nem robbanthatod fel csak úgy, így inkább főleg hasonló helyszíneket terveztünk. És lesz még egy űrállomásos pálya is.

Köszönjük az interjút!

Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes interjú
Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló