Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech sajtótájékoztató 2009.

Idén is részt vettünk a svájci gyártó éves rendezvényén.

2009.10.19. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Hosszú évek óta stabil pont az éves eseménynaptárban, hogy ha elérkezik az ősz, akkor a Logitech nagyszabású sajtótájékoztatót tart, bemutatva az aktuális új termékeket. Szokás szerint az esemény alapvetően az aktuális trendek és termékek összefoglalója volt, az év végi újdonságokat már az elmúlt hónapok során egy-egy sajtóközleményben bejelentették, itt pedig életnagyságban is megnézhettük azokat. Az általános bevezető után a hagyományoknak megfelelően most is három szekcióban nézhettük meg, mit kínál a svájci gyártó a különböző területeken.

Logitech sajtótájékoztató 2009.

Mint kifejtették, a cég törekvése jelenleg a határok feszegetése. Az egyik ilyen határt pedig az optikai egerek használhatósága jelentette, konkrétan a felületre való korlátozás. Ugyanis eddig üvegfelületeken használhatatlannak bizonyultak ezek a vezérlők, így például a nappali üvegasztalán kénytelenek voltunk mousepadet alkalmazni. Az augusztus végén bejelentett Darkfield technológiának és az azt alkalmazó egereknek köszönhetően azonban ennek vége, a gyártó pedig a Performance Mouse MX és az Anywhere Mouse MX után több modellben is tervezi majd ennek használatát. A megoldás lényege, hogy a mikroszkopikus méretű részecskéket (porszemcséket, karcolásokat) figyeli a lézeres érzékelő, és így egy akár letörölt üvegfelületen is képes észlelni a kis eltéréseket.

Drótnélküli egerek és billentyűzetek használatakor bizonyára sokan szembesültek, hogy nem épp a legkellemesebb dolog mindenhez külön adóvevőt használni. Erre vezette be idén a Logitech a Unifying Receivert, mely az utóbbi időben használt nano méretű vevőegység továbbfejlesztett verziója. Amellett, hogy ez is mindössze 8 mm-nyire lóg ki az USB csatlakozóból, egyszerre több eszközünk vezérlésére is képes. Tehát elég egyetlen ilyen adóvevő az egér és billentyűzet együttes használatához. Egy vevőhöz akár hat eszközt párosíthatunk. A cég új vezeték nélküli perifériái általában már ezzel az újfajta adóvevővel érkeznek.

Logitech sajtótájékoztató 2009.

Egy külön sarokban foglalkoztak a Logitech nőknek szánt termékeivel. Így láthattunk itt különböző színű egereket (természetesen rózsaszínig bezárólag), vagy praktikus tasakot kábeleink tárolására. De ebben a szekcióban láthattuk a legújabb iPhone/iPod dokkoló hangszórót is, melynek használatával tápegység nélkül akár 20 órán át hallgathatunk zenét.

Új termékként üdvözölhettünk egy notebookokhoz kialakított készletet. A Notebook Kit MK605 négy részből áll: kapunk egy három különböző szögben dönthető állványt, egy vezeték nélküli lézeres egeret, egy szintén kábelmentes billentyűzetet, valamint az utóbbi kettőt kezelő Unifying technológiájú vevőegységet. A csomag novembertől lesz kapható, 79,99 eurós áron.

Logitech sajtótájékoztató 2009.

Végül láthattunk minden sarokban hangszórókat is, az új, körben sugárzó széria tagjait. A Z520 és Z320 típusokról beszámoltunk már korábban mi is, ezeken kívül a mélynyomós, azaz 2.1-es verziók (Z523 és Z323) voltak kiállítva.

Nagy bánatomra nem érkezett meg a sajtótájékoztatóra a Logitech Guitar Hero-hoz készült gitárja és dobja, mely PS3 mellett Xbox 360 és Wii változatban is elérhető lesz. Mindenesetre ígéretet kaptam, hogy hamarosan majd ezeket is tesztelhetjük. :-)

Logitech sajtótájékoztató 2009.

Az idei év jelentősebb újdonságait tehát az üvegen is működő egerek és az univerzálisabb felhasználású kisméretű adóvevők jelentik, de többi termékcsoportján is folyamatosan finomítgat a svájci gyártó, hogy az újdonságokra éhes vásárlók étvágyát csillapítsák. És azért abban is biztosak vagyunk, hogy még van jó pár ötletük, hogy a jövő év se teljen eseménytelenül... ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló