Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

gamescom 2012 - Electronic Arts sajtótájékoztató

Látványos trailereket prezentáltak a szokásos maximum hangerőn.

2012.08.15. 08:00 | szerző: Dino | Rendezvények

Ahogy az már évek óta megszokott, az Electronic Arts a kiállítást megelőző nap délutánján tartotta sajtótájékoztatóját, az elmúlt két évben már megszokott helyszínen, a kölni Palladiumban. A trailereket továbbra is irtózatos hangerőn prezentálták, így ismét jól jött a füldugó, amelyet immár rutinból vittem magammal. Újdonságról igazából nem nagyon rántottak le leplet, inkább az elkövetkező háromnegyed év játékairól esett szó, általában mindegyikből videót és élő demót egyaránt bemutatva. Lássuk hát a felhozatalt!

gamescom 2012 - Electronic Arts sajtótájékoztató

Nyitánynak az Army of TWO: The Devil's Carterrel kezdtek. A márciusban megjelenő folytatás két új szereplőt hoz. a sztori pedig a mexikói drogháborúba viszi a játékost. A Frostbite 2 engine hihetetlen mértékű pusztítást enged, amelyet az overkill mód segítségével használhatunk majd ki.
Ezt követően Peter Moore és Jens Uwe Intat EA-fejesek érkeztek a közönség elé, akiket játékválasztékuk dicséretét követően Dean Richards, az NHL 13 fejlesztésének vezetője – egyben egykori jégkorongozó – zavart a színpad szélére, hokiütővel a kezében bekorcsolyázva az óriási kivetítő elé. A szeptember 13-án megjelenő új játékban valós fizikai modellezés történik, játékosunk csak olyan dolgokat tehet majd meg, amit a valóságban is megtehetne. Augusztus 21-22-én demo is érkezik belőle.

gamescom 2012 - Electronic Arts sajtótájékoztató

A Need for Speed sorozat idei epizódja a Criteriontól érkezik, ők most a Most Wanted rebootot készítik. A játék nyílt világában szabadon kószálhatunk autóval, és a sorozat történetében most először fordul majd elő, hogy a kezdéstől minden autó rendelkezésünkre áll. Pontosabban, ha az utakon bóklászva találunk valamilyen járművet, abba átülhetünk, és azzal folytathatjuk a vezetést. A játékba természetesen a Battlelog rendszer továbbfejleszett verziója is belekerül, hogy könnyedén ki tudjuk hívni barátainkat, ismerőseinket egy-egy futamra, vagy legyőzhessük időeredményüket. Az adrenalindús száguldozás november 1-jén indulhat.
Újabb játék kerül a Medal of Honor sorozatba is, ezúttal Warfighter alcímmel. Tíz ország tizenkét speciális alakulatából választhatjuk meg karakterünket, az eredményeinket mérő rendszerben azonban a NATO összes tagországából választhatunk tetszésünk szerint. Megjelenése október 23-ára várható.

gamescom 2012 - Electronic Arts sajtótájékoztató

Megújul a Sim City is. A jövő februárban PC mellet Macre is megjelenő játékban még alaposabban megtervezhetjük majd városunkat, látványos módon tekinthetjük át a különböző információkat (forgalom, népsűrűség és hasonlók), ráadásul más játékosok városaival is kapcsolatba kerülhetünk majd a hamarosan bétatesztelésre kerülő Sim City World funkció segítségével.
Szó esett a Battlefield 3-ról is, amelyhez a következő DLC-k szeptemberben, decemberben és márciusban érkeznek majd, újabb pályákat és játékmódokat adva az eddigiekhez. A boltokban szeptembertől elérhető lesz egy Premium Edition elnevezésű kiadás is, amely az összes kiegészítő tartalomhoz is hozzáférést biztosít majd az alapjáték mellé, plusz egy ún. welcome kit keretében extra unlockokat is kapnak a kezdő játékosok egyfajta felzárkózatásként. Mindezért 69,99 eurót kell majd fizetni.

gamescom 2012 - Electronic Arts sajtótájékoztató

A Crytek munkatársa természetesen a Crysis 3-ról beszélt, bemutatva egy új játékmódot, a Huntert. Ebben két nanoruhás játékos indul harcba 14 másik ellen. Az utóbbi csapat feladata eljutni a célpontig. Akit a vadászok leszednek, maga is a hunterek közé kerül, így egyre nehezedik a menekülők dolga. Alapvetően tehát egy last man standing típusú játékmódnak tűnt ez, de a színpadi demo alapján egyelőre nem éreztük teljesen kiegyensúlyozottnak a dolgot, elég hamar elfogytak a menekülő játékosok... (Igen ötletes megoldással kék fénnyel világították meg a két huntert, pirossal pedig a többieket, és ha valakit lelőttek, átváltották a megvilágítását kékre.) A New York City városi esőerdejében játszódó Crysis 3 jövő év februárjában kerül a boltokba.

gamescom 2012 - Electronic Arts sajtótájékoztató

Szó esett a Star Wars: The Old Republicról is, amely free-to-play változatban is játszható lesz ősztől. Fontos szerephez jut majd a már bevezetett játékbeli pénz természetesen, amelyet valós pénzből is növelhetünk.
Látványos prezentációt láthattunk a Dead Space 3-ból, és az is elhangzott, hogy a Tools of Terror szerkesztőben bárki saját tetszése szerint alakíthat ki fegyvert, a legjobbat pedig beépítik a játékba, az alkotójáról mintázott karakterrel egyetemben. Megjelenési dátumot is kapott Isaac újabb története: 2013. február 8-ától játszhatunk majd vele.
Végül pedig a szeptember 28-án megjelenő FIFA 13 került sorra, a szokásos „még szebb, még jobb” szlogent felemlegetve. A MatchDay funkció a valós élet játékosokkal, csapatokkal kapcsolatos eseményeit ülteti át a játékba, a kommentátorok szövegei a valós sporteseményeket fogja tükrözni, és sportolóink tulajdonságaira is hatással lesz az, hogy hús-vér változataik milyen eredményeket érnek el az idei szezonban. Demo is várható, mégpedig szeptember 11-én.

gamescom 2012 - Electronic Arts sajtótájékoztató

Ezek voltak tehát az EA sajtótájékoztatóján prezentált játékok. Meglepetést nem kaptunk, annak ellenére, hogy pár hete még arról szóltak a hírek, hogy három újdonságról is lerántják a leplet. De az is lehet, hogy ezek közül például a múlt héten bejelentett új Army of Two lett volna az egyik, csak valamilyen okból mégis korábban mutatták be végül. Így mindenesetre a keddi napnak nem lett kiemelkedő pontja ez a sajtóesemény, arra a Sony esti rendezvényéig kellett várnunk – hamarosan arról is felkerül összefoglalónk. ■

hozzászólások (1)

pantesz
pantesz 2012.08.15. 23:21
naprakész:) ezért választom a playdome-t . de az nagyon új infó hogy free to play státuszba kerül a starwars old republic, eddig csak lvl15ig volt de úgy tünik nagyon nem megy nekik:) hát a diablo is rákezdett erre egyébként. érdekes, bár ez nekünk csak jó:)
ajánlott olvasnivaló