Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Assassin's Creed III: The Tyranny of King Washington – The Redemption

Megérkezett a DLC-trilógia befejező része.

2013.05.14. 10:00 | szerző: Barnabás | Ismertető/teszt

Az Assassin's Creed III legnagyobb DLC-csomagjának első két részéről már született egy ismertető, nemrég pedig megérkezett a nagyszabású letölthető tartalom záró epizódja. A történet folytatja az alternatív idősíkban kibontakozó események fonalát, tovább folytatjuk ádáz hajszánkat a magát királlyá koronáztató zsarnok George Washington hatalmának megdöntésére.

Assassin's Creed III: The Tyranny of King Washington – The Redemption

A második epizód végén éppen Boston városát hagytuk el az Aquila névvel ellátott dicső hajónkon, ennek megfelelően a történetet lezáró harmadik etap egy remek tengeri küldetéssel indul. Mivel szerintem ez volt az Assassin's Creed III legeltaláltabb játékeleme, nem meglepően ez a küldetés ezúttal is a sztori egyik fénypontja. New Yorkba érkezésünk után egyből megszerezzük harmadik speciális természetfeletti képességünket. Ezúttal a medve szellemének erejével gazdagodunk, amelynek alkalmazásával egy erőteljes területi támadást vihetünk be a közelünkben tartózkodó ellenfeleknek. Ugyan jól alkalmazható ez a képesség, ha rengeteg katona támad ránk egyszerre, de egyértelműen kevésbé fantáziadús, mint a farkas szelleme segítségével előhívott láthatatlanság vagy a sas szellemével kivitelezhető rövid távú repülés.

Assassin's Creed III: The Tyranny of King Washington – The Redemption

A további fő küldetések között részt veszünk egy ételekkel megrakott szekér védelmezésében, valamint a Washingtonnal való, amúgy elég sablonos főellenfél harc előtt egy platformorientált missziót is teljesítenünk kell. Ez a Washingtonnak emelt óriási piramisban történő feljutás erőteljesen emlékeztet a korábbi Assassin's Creed részek sötét sírkamráiban történő ugrándozásra és ennek megfelelően kellően hangulatosra sikerült. A főszál melletti opcionális mellékfeladatok szinte teljesen megegyeznek a DLC csomag korábbi részeiben tapasztaltakkal, tehát most is adhatunk élelmet éhező embereknek, megmenthetjük a polgárok életét a rájuk támadó katonáktól, valamint rabokat szabadíthatunk ki lovas kocsikból. A befejező rész is lepörgethető 2-3 óra alatt, és valójában nincs igazi motiváció a további pepecseléshez. Az összes kincsesláda felnyitása és a város felfedezése inkább frusztrációt nyújt, mint örömet, köszönhetően a térképet ellepő agresszív ellenfeleknek. Gyakorlatilag az éber katonák azonnal észrevesznek, és tucatjával rontanak ránk, így érdemes inkább a sas szellemének erejével végigrepkedni a terepen a következő fő küldetésig. A befejező rész szerencsére összességében jobb élményt nyújt, mint az eléggé középszerű második, Bostonban játszódó epizód. A hajózós küldetés és a piramis megmászása kellően élvezetesre sikerült, valamint a készítők New York városképét átformálták, nem úgy, mint a változatlanul hagyott bostoni térképet. Sajnos a történet lezárása nem sikerült kellően kielégítőre, szerintem ebből az alternatív sztoriból sokkal többet ki lehetett volna hozni.

Assassin's Creed III: The Tyranny of King Washington – The Redemption

A DLC-trilógia befejező részének végigjátszása után is csak azt tudom elmondani, amit az első két epizód ismeretében. Tehát egy alapvetően szórakoztató, természetfeletti képességekkel nyakon öntött letölthető tartalmat kaphatunk igencsak borsos áron, amely ugyan pár órával meghosszabbítja az Assassin's Creed III világában eltöltött játékidőt, de nem ad hozzá szignifikáns többletértéket. A fanatikus rajongóknak ajánlott a beszerzése, de a többiek nem maradnak ki semmi lényeges dologból, ha kihagyják ezt a háromrészes DLC-t. ■

Assassin's Creed III: The Tyranny of King Washington – The Redemption
Assassin's Creed III
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Assassin's Creed III

hozzászólások (4)

Dark Archon
Dark Archon 2013.05.14. 11:24
Jó lesz egyben a három majd $10 körül.
gregmerch
gregmerch 2013.07.05. 18:21
Ezt lehet a "szét...sz az ideg" topikba kéne írnom, de én a U-Play-nél nagyobb sz@rral még nem találkoztam! Megvettem pécére az ACIII Washington Edition-t, és nagy nehezen sikeresen be is váltottam a kódot (mármint a season pass-ét). Az egy dolog, hogy nem egyszerre frissítette a játékot 1.06-os verzióra, hanem 6 (!) újraindítás kellett hozzá, de azt írja, hogy nem talál letölthető tartalmat hozzá, és menjek az ilyen, meg olyan menüpontba. Sehol nem tudok belépni olyan helyre, ahol letölthetem a bónusz tartalmakat! Arról nem is beszélve, hogy a Heroes VI-ot valamiért most mint Shades of Darkness-t jeleníti meg a játéklistámon, pedig ma bontottam ki a nylonból. A kódra azt írta ki, hogy ez már nekem megvan. Így most az alapjátékot nem találom (annak a kódja persze érvénytelen - hiszen már beváltottam), pedig úgy tudom, a SoD különálló kiegészítő, függetlenül futtatható a HV-től. Most töltöm le azt is, és kíváncsi vagyok, egyáltalán megvan-e az még, vagy egy fura adminisztrációs hiba folytán valahogy átkerült a SoD-ra az alap HoMM VI-om (ami nem mellesleg CE volt nagy dobozzal, pólóval, miegymással)...

Aki tudja, hogy varázsoljam le a gépre az ACIII DLC-it, írja meg pls! (Addig remélem a HoMM VI rejtélyére is fény derül.)
gregmerch
gregmerch 2013.07.05. 19:58
Hihetetlen! Felinstalláltam a játékot, majd az utasításoknak megfelelően az "Extrák" menüpont alatt a főmenüben a "Kód beváltása" pontra mentem. Megadtam a Season Pass kódot, amit a Washington Edition-nel kaptam, és ki is írta, hogy "sikeresen aktiváltam". De nem tölti le az extra tartalmakat, és sehol, de sehol nem lehet azokat letölteni. Nem jeleníti meg a főmenüben, vagy bármelyik almenüben őket, mint elérhető DLC-ket, semmi. Ilyenkor mi van? Kinek kell panaszt tenni? Forgalmazó, U-Play fórum, Ubisoft, vagy a Római Pápa? Ez valami elképesztő!
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2013.07.05. 19:59
Szerintem kezd a supportnál, levélben/dobozon stb kell lennie valami mailcímnek
ajánlott olvasnivaló