Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Az elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalai

Bemutatjuk az idén megjelent eddigi négy új flipperpályát.

2015.05.20. 15:40 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Ismét összegyűlt több új flipperasztal a Zen Studiostól, így azokat egy összefoglaló cikkben mutatjuk most be röviden, ahogy 2014 második felének asztalaival is tettük.

Az elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalai
Iron & Steel Pinball: CastleStorm

Kezdjük az Iron & Steel Pinball címet viselő pakkal, amely rögtön két asztalt is tartalmaz. Ezek különlegessége pedig nem más, minthogy hosszú idő után olyan pályákat építettek a Zennél, amelyekhez nem egy külső licencet használtak, hanem teljesen saját forrásból dolgoztak hozzá. A két asztal egyike azért kapcsolódik valamihez, mégpedig a hazai csapat Castlestorm című játékához. A játék középkori hangulata és várostromos témája pedig át is jön az asztalból: egy csacsi rúgja ki a golyót, egyik küldetés során páncélos támadók indulnak el a flipperkarok felé, egy külön kis pályarészen pedig ostromolhatunk itt is várat. De van tűzokádó sárkány is, és akkor se árt résen lenni, amikor egyik „küldetés” során leszáll az éjszaka. Jópofa hangulatú pálya ez, deszkamintázatú rámpákkal, kőfalakkal, páncélos lovagokkal és óriási íjakkal.

Az elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalai
Iron & Steel Pinball: CastleStorm

A Wild West Rampage-ben a western műfaj előtt tiszteleg a csapat, és megkapunk mindent, amit a vadnyugati filmekben láthattunk: gőzmozdony, Saloon feliratú kocsma lengőajtóval, Wanted plakát, seriff és az elmaradhatatlan, csillag alakú jelvénye, coltforgató vadóclány (ő Cindy, az asztal főszereplője), postakocsi és puskaporos hordók – nem maradt ki semmi fontos összetevő. Robbanthatunk hordókat, üldözhetünk szökevényt, és párbajozhatunk is a pálya által felkínált feladatok során. A zene egyik részlete pedig Ennio Morricone klasszikusát, a The Ecstasy of Goldot idézte fel bennem. Igen hangulatos lett ez az új pálya is.

Az elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalai
Iron & Steel Pinball: Wild West Rampage

A Marvel's Avengers: Age of Ultron flipperasztal nevének megfelelően a frissen mozikba került szuperhősös filmhez kapcsolódik, és a Bosszúállók csapat tagjai állnak a középpontban – pontosabban szanaszét a pálya különböző pontjain. Érdekessége a pályának, hogy kezdésül három nehézségi fokozat közül kell választani, ezt követően pedig még azt is eldönthetjük, hogy szeretnénk-e a prológussal is játszani, amelyben Tony Stark megépíti Ultront, és amely rögtön két golyóval indítja a játékot. Ezen az asztalon legtöbbet az alsó két kart használhatjuk, a harmadik flipperkar egy magasított szinten helyezkedik el, ahova megfelelő lövéssel juttathatjuk a golyót (és ezzel juttathatjuk át egy időnként megnyíló folyosón is, ehhez viszont elég jó reflex kell, ha épp fentről, nagyobb sebességgel jön a golyó). Indításkor Iron Man kezéből lőhetjük ki a labdát ezen a leginkább kékes fényekkel megvilágított pályán. A többgolyós részeknél aránylag sokszor ütköztek a labdák egymással, kevesebbszer volt olyan, hogy rendesen az egyikre koncentráltam, amíg a másik szép csendben gurult le valamelyik rámpán.

Az elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalai
Marvel's Avengers: Age of Ultron Pinball

Végül a legújabb Zen asztal a Csillagok háborúja licencre alapoz, mégpedig a Star Wars Rebels rajzfilmsorozathoz kapcsolódva. Ez immár a 11. Star Wars asztal a csapattól, a Marvel mellett ezzel a témával is elég nagy rutinjuk lett már. Elég prominens 3D modell a pályán a felső részen látható Szellem űrhajó, amely néha fel is száll helyéről, hogy a Chopperhez kapcsolódó minitáblát elérhetővé tegye. Ezen a kis droidot kell jobbra-balra mozgatnunk, hogy a golyó minél később essen le. Fent, az űrhajó mellett egy nagy sík felületen pedig a sorozat néhány szereplője álldogál, illetve néha cserélődik, hogy ki van ott, vagy kisebb akciójelenet elevenedik meg. Természetesen rohamosztagosok is előkerülnek, akiket a golyóval kell eltalálni, a Tie harcosokra pedig lézerágyúkból lőhetünk. A multiball módhoz akár halmozhatjuk is a golyókat, a játék lehetőséget ad arra, hogy mi döntsük el, hogy a labda rögzítésre kerüljön vagy elinduljon a többlabdás mód.

Az elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalai
Star Wars Rebels Pinball

Sűrű hónapokon vannak túl a Zen Studios munkatársai, de természetesen továbbra se lazítanak, május végén érkezik következő asztaluk, a Valve népszerű logikai akciójátékához, a Portalhöz kapcsolódva. ■

Az elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalai
Iron & Steel Pinball: CastleStorm
Az elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalaiAz elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalaiAz elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalaiAz elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalaiAz elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalaiAz elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalaiAz elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalaiAz elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalaiAz elmúlt hónapok Zen Pinball 2/Pinball FX2 asztalai
Zen Pinball 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Zen Pinball 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló