Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Yakuza Kiwami 2

Yakuza Kiwami 2

A Yakuza sorozat újabb része kapott egy remek felújítást.

2018.09.25. 00:22 | szerző: Barnabás | Ismertető/teszt

A PlayStationön elindult Yakuza sorozat egyre több része kap kiváló, a mai kor igényeihez igazított teljes felújítást. Ezúttal a SEGA által fejlesztett sorozat második része jelent meg PlayStation 4-re egy újragondolt formában, amely az eredeti, 2006-ban megjelent PS2-es verzió minden erényét megtartva lett egy igényes, modern alkotás.

Yakuza Kiwami 2

A Yakuza Kiwami 2 története a két évvel ezelőtt szintén felújított első rész sztoriját folytatja, amelyben a Tojo klánt egy éve elhagyó Kiryu Kazuma kénytelen feladni a közben kialakított nyugodt életét, amikor a klán egyik fontos emberét, Yukio Teradát meggyilkolja a rivális szervezet, az Omi Alliance egyik bérgyilkosa. Kiryu Oszakába, annak Sotenbori negyedébe utazik, hogy valamilyen békét tárgyaljon ki a két klán között. Az Omi Alliance egyik erős jellemmel bíró vezetőjével, Ryuji Godával konfliktusba kerül főhősünk, így a két klán között még feszültebbé válik a viszony. A történet további része kellően csavarosan, fordulatosan lett megírva, a remekül megalkotott sztori a Yakuza sorozat egyik erőssége. Sok kemény helyzettel és veszteséggel kell megküzdenie Kiryunak, mire eléri célját.

Yakuza Kiwami 2

A játékmenet a korábbi részekhez hasonlóan az akció-RPG stílus jellemzőit viseli magán. Az oszakai Sotenbori és a tokiói Kamurocho fikciós területei képezik játékterünket, ahol rengeteg tennivalót találunk a fő sztori cselekménye mellett. A sorozatra jellemzően a rengeteg kidolgozott mellékküldetés mellett sok minijátékkal találkozunk, így többek között kipróbálhatjuk magunkat golfozásban, dartsban, mahjongban, shogiban, karaokeban. Sőt, a piszoárban megtaláljuk a szigetországban a való életben is fellelhető, a SEGA által fejlesztett Toylets minijátékot is. A játéktermi gépeken játszhatunk az autentikus módon fellelhető Virtua Fighter 2-vel és a Virtual-Onnal, továbbá betérhetünk az utcákon megtalálható üzletekbe, éttermekbe is. A mellékküldetések az utcákon fellelhető szereplők ügyes-bajos dolgaival különleges színt képeznek a játékban. Sokkal könnyedebbek, viccesebbek, mint a fő történeti szál komoly küldetései. Persze ettől függetlenül ugyanolyan kidolgozottak, változatosak. Ezen mellékfeladatok által is kapott tapasztalati pontok segítenek a karakterünk fejlesztésében, amely során nemcsak harci képességeinket és mozdulataink tárházát bővíthetjük, hanem egyéb, ettől független tulajdonságokat is megnyithatunk.

Yakuza Kiwami 2

A Yakuza sorozat egyik meghatározó eleme a harc, amely során a forrófejű Kiryu az öklével igyekszik megoldani a nézeteltéréseket. A csaták kivitelezése kissé egyszerűbb lett, mint a Yakuza 0-ban és az első részben, mivel eltűntek a különböző harci stílusok, de így is változatos kombókkal lehet elintézni az ellenfeleket. Ezúttal fontosabb szerepet kaptak a fegyverek, érdemes őket rendszeresen használni az összecsapásokban. A Heat támadások is kulcsfontosságú szerepet kaptak, a mérő feltöltődése után speciális, brutális kivégző mozdulatokkal intézhetjük el az ellenünk szegülőket. A harcok során előfordul, hogy a szövetségeseink is beszállnak a verekedésbe az oldalunkon, így téve még változatosabbá az összecsapásokat.

Yakuza Kiwami 2

A korábban már látott hostessklub üzemeltetés is visszatér, amely során Majima Goro átadja az éjszakai szórakozóhelyének irányítását Kiryunak. A klub menedzselése során több feladatot kapunk, a fő cél pedig elnyerni Japán legjobb hostessklubjának járó címet, a Hostess Grand Prix-t. Majimával pedig építkezéseket kell megvédenünk a riválisoktól egy külön mini játék keretében, amely leginkább a Yakuza 6 klánháborús részéhez hasonlít. A korábban már megkedvelt karakter kapott egy rövid, különálló történetszálat is, de a játék ezen része sajnos eléggé felszínes, kidolgozatlan érzést kelt.

Yakuza Kiwami 2

A Yakuza Kiwami 2 grafikája remekül fest, a Yakuza 6-ban megismert Dragon Engine dohog alatta. Kiváló minőségben jelennek meg a valóságban is létező oszakai és tokiói szórakozónegyedeken alapuló fikciós területek, a fő karakterek részletesen kidolgozottak, és az effektek is nagyon szépen mutatnak. Az autentikus japán szinkronhangok most is nagyban hozzájárulnak az atmoszféra megteremtéséhez, csakúgy, mint a kiváló zenei felhozatal.

Yakuza Kiwami 2

A Yakuza Kiwami 2 egy újabb rész a SEGA markáns sorozatából, amely egy abszolút minőségi felújítást kapott. Grafikájában és játékmenetében egyaránt megfelel a mai sztenderdeknek, sőt, tartalmas és változatos lehetőségeivel kiemelkedik a felhozatalból. Mivel a történet elején megtekinthető egy több részre tagolt felzárkóztató videó, így a sorozatba most csöppenőknek is bőven ajánlható a Kiwami 2, de ha valaki sorrendben kezdené el a kiváló sorozatot, az a nemrég PC-re is megjelent Yakuza 0-val is kezdheti az ismerkedést. Mindenesetre a japán kultúra és az akció-RPG játékok kedvelői biztosan nem fognak csalódni, és egy maradandó élménnyel fognak gazdagodni. ■

Yakuza Kiwami 2
Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2Yakuza Kiwami 2

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega biztosította.

értékelés

Yakuza Kiwami 2

Pozitívumok
  • Kiválóan felújított grafika és játékmenet
  • Kissé egyszerűsödött, de nagyon dinamikus harc
  • Tartalmas, sok tennivalót kínáló környezet
Negatívumok
  • Majima történeti szála kissé kidolgozatlan
Yakuza Kiwami 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Yakuza Kiwami 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló