Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Disney Tsum Tsum Festival

Disney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknek

Minijáték-gyűjtemény kicsiknek-nagyoknak.

2019.11.26. 23:00 | szerző: Sityi | Ismertető/teszt

Négy éves lesz nemsokára a kislányom, én pedig igyekszem változatos módon foglalkozni, játszani vele – és ebbe bizony beletartozik a videojáték is. Super Mario Odyssey, Nintendo Labo, Captain Toad: Treasure Tracker, Yoshi’s Crafted World, Let’s Go, Pikachu!, The Legend of Zelda: Link’s Awakening, Crash Bandicoot: N’Sane Trilogy, Crash Team Racing, Unravel, Just Dance 2019 és 2020, Yooka-Laylee and the Impossible Lair – egyrészt próbálom az ízlését is formálni, másrészt pedig vigyázok arra, hogy csak a neki való játékokkal játsszunk együtt. Ebbe a sorba próbált most beállni a Disney Tsum Tsum Festival – hogy milyen sikerrel, az mindjárt kiderül.

Disney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknek

Hogy mi az a Tsum Tsum? Ez olyasmi, mint itthon a Teeny Tys, csak ez japán, és alapvetően Disney-figurákból áll. Ha valaki esetleg nem jártas a játékboltok kínálatában (és itt most a gyerekjátékokat árusító üzletekre gondolok), akkor íme, mik is ezek igazából: kis plüssfigurák hengeres testtel, hason fekve/négykézláb megalkotva, amelyekből akár egy piramist is lehet építeni, ha egymásra rakjuk őket. A Disney Tsum Tsumok egyszerűsített pofikával bírnak az eredeti figurákhoz képest, igyekeztek kimaxolni a cukiságfaktorukat, és még mindig felismerhetőek az egyes figurák (bár mondjuk Woody és Buzz Lighyear szerintem elég bénácskák, de ez csak az én meglátásom).

Szóval adottak ezek a kis bigyókák, és velük tudunk egy sor minijátékot játszani egy gépen, akár négyen is, ha van elég Joy-Conunk (egy fél elég egy játékosnak). Nem sorolnám fel őket, mert a fenti trailer nagyon jól megmutatja, inkább élménybeszámolnék, mi tetszett Lizukának. Neki jelen pillanatban a fagylaltos játék az, ami a legjobban bejött: egyrészt nagyon tetszik neki az egyensúlyozás (és egyre jobban megy neki), másrészt szórakoztatónak találja, ahogy én nagy nyögések és hablaty szövegelések közepette próbálok egyenesen tartani egy kissé ferdére sikerült 15 gombócos tornyot. A másik minijáték, amit nagyon szeret, az összekötősdi (ez egyébként a mobilokon elérhető LINE: Disney Tsum Tsumon alapul): egyre jobban megy neki minél több egyforma figura összekötése; az extrák aktiválásáról nem is beszélve. Emellett a hullámvasúttal szórakozott a teszt ideje alatt még jót, a táncolás is tetszett neki (bár itt elég nehéz volt megmutatnom, hogy kéne hadonászni a Joy-Conokkal), illetve a curlinget találta még mókásnak. Természetesen a többi játék is jó móka, de neki ezek jöttek be igazán.

Disney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknek

Az irányítás jól eltalált, egyszerű, még a kicsiknek is. Jellegéből adódóan Switch Lite-on nem igazán használható sajna, de ez legyen a legnagyobb baja. Az online játék lehetősége is adott (és nem feltétlen csak a high score listára való felkerülés keretein belül), de egyedül játszva is remekül szórakozhatunk – és gyakorolhatjuk be a szabályokat és irányítást, mielőtt csemeténknek elmagyarázzuk, merre hogyan mit.

Kedves kis játék lett tehát a Disney Tsum Tsum Festival, minden kisgyerekes családban ott a helye, ahol Switch jelenléte kimutatható. Én hiszek abban, hogy a jól megválasztott videojátékok segítenek a gyerekek fejlődésében – ez a játék pedig egy remek példa nemcsak erre, hanem egy jó kis családi mókához is egy borús-hideg-esős-havas délutánra. ■

értékelés

Disney Tsum Tsum Festival

Pozitívumok
  • Jópofa minijátékok
  • Ötletes irányítás nem egy esetben
Negatívumok
  • Handheld módban csak a Puzzle működik (Switch Lite-on így kvázi játszhatatlan – normál gépen meg útközben)

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a Cenega biztosította.

Disney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknekDisney Tsum Tsum Festival teszt – Gyermekeknek és gyermekded lelkületű felnőtteknek

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló