Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Zombie Army 4: Dead War

Zombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápával

Élvezetes folytatást szállított a Rebellion.

2020.02.14. 12:15 | szerző: Onimushaman | Ismertető/teszt

Az eredeti Zombie Army Trilogyt egy gyorséttermi menü áráért lehet szinte minden leárazásnál beszerezni, így ha kimaradt ez a régi gyöngyszem, akkor bármikor könnyen és olcsón pótolható. A Sniper Elite játékokat is tető alá hozó Rebellion most elhozta nekünk az egyenes folytatást, ahol ismét hullák ezreivel hadakozhatunk egységünkkel, természetesen kellő mennyiségű humorral megtámogatva a fékevesztett darabolást.

Zombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápával

A trilógia végén az élőhalottakat hadba hívó Hitlert átrepítettük egy mágikus szakadáson. Azóta jó helyen van a kénköves Pokolban, de az itt maradt csócsálók millióinak nincs parancsolója, így szépen végigpusztítják egész Európát. Igen ám, de mi van, ha Hitler mégsem képes csendben nyugodni? Bizony, egyre több jel utal arra, hogy visszatérőben van, és ebben nekünk kell megakadályoznunk! Egy négytagú csapat részeként célunk, hogy a nagyvárosokban bezárjuk a pokoli kapukat, és fényt derítsünk arra, ki is áll az újdonsült náci szekta mögött. A sztori jópofa, összesen 9 főküldetésen át tart a kampány, és ezek mindegyikére rá lehet számolni egyenként egy órát, amit kitolhatunk még a gyűjtögetnivalók (magazinok, levelek) keresgélésével és a pontvadászattal. Bejárjuk Nápolyt, Rómát, Horvátországot, de még a Pokolba is teszünk egy kiruccanást, hogy móresre tanítsuk a megelevenedő élőholtakat. Bár többjátékosra lett megálmodva a szoftver, egyedül is szépen el lehet boldogulni akár közepes nehézségi szinten is. A nehezebb, illetve a hordás játékmódokhoz viszont már elkel némi segítség, de szerencsére bármikor behívhatjuk barátainkat egy kis kellemes, nap végi mészárlásra.

A játékmenet egyszerű, mint a faék: mész előre, teljesíted a kiszabott feladatokat, és közben hidegre teszel több száz, később pedig több ezer élőhalottat (a Zombie Killing Machine trófeát konkrétan 5000 kioltott lélek után adja meg a cucc). Semmi sincs túlgondolva, legtöbbször elég egy kapcsolót lenyomnunk, kitartanunk a hordákban érkező agyzabálók ellen, míg leér egy lift, vagy aktiválni egy vér-szökőkutat (Blood Fountain), és abba gyűjteni a leölt zombik után kicsapódó vörös nedűt.

Zombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápával

A humor rendkívül jót tesz a programnak. Minden pályán belefuthatunk valami igazán vicces dologba, legyen az egy klasszikus horrorfilmre való utalás (nézzétek meg például, hogy az írógépek miféle szövegeket tolnak ki!), vagy a bizarr módon világító szemű játékbabák. A látvány egyébként is teljesen rendben van, egy-két későn betöltődő, elmosódott magazincímlapot leszámítva semmi egetrengetően nagy negatívumot nem találtam benne. A pályarészek pofásak és ötletesek, legyen szó a zombiktól hemzsegő állatkertről vagy az izzó láva martalékává váló Rómáról. Sőt, nem csupán a látvány van nagyon rendben, de a pályák felépítése is. Mindig pont a legjobb helyen botlunk egy lőszert visszatöltő ládába vagy egy rögzített gépágyúba. A tűzerőre pedig szükségünk is lesz, hiszen az alap csoszogókon kívül hamar megismerkedhetünk fejlettebb változataikkal is, amelyek között már teljes páncélba bújt élőhalott, gépágyús, lángszórós, de még a Texasi láncfűrészesből idetévedt (még a mozgása is egy az egyben a filmből van!) monstrum is nekünk fog rontani, hogy a különféle „bezombult” harci járművekről már ne is szóljak.

Elsődleges fegyverként egy távcsöves puskával rendelkezünk, amellyel kellő távolságból lassított módon láthatjuk a golyót kiröppeni. A Sniper Elite-ből ismerős röntgen képsorok színesítik a véghezvitt roncsolásokat, és szintén hasonlóan működik a levegő visszatartása célzás közben. Másodlagos tűzerőként magunkhoz szólíthatunk egy shotit vagy géppuskát, illetve egy kis pisztolyt is kapunk a kezdőcsomagba. Az utóbbival tudjuk magunkat talpra küzdeni, ha letérdelnék a csatározás során, valamint dolgok cipelése közben fél kézzel csupán így védhetjük magunkat. Minden eszközünkre szerelhetünk a pályákon szétszórt elektromos vagy tüzes modult, használhatunk különféle gránátokat és aknákat. A magas pontszám eléréséhez a program megkívánja, hogy a kombószámlálót tartsuk magasan, így szinte folyamatosan darálhatunk a fegyvereink cserélgetésével és a kihelyezett csapdák felhasználásával. Jutalmakat kapunk, ha sikerül életben tartanunk bizonyos katonákat a terepen, a szintekhez tartozó kihívások pedig rengeteg tapasztalati pontot hoznak.

Zombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápával

A Zombie Army 4 sokkal élvezetesebb, mint elődei. Nincsenek benne túlerős ellenfelek, egyedül vagy csapatban is remekül játszható. A későbbi frissítések és DLC-k gondoskodnak majd a szavatosságáról, addig a hetente frissülő challenge-ekkel és a horda móddal lehet szórakozni a kampány teljesítése után. ■

értékelés


Támogasd oldalunkat,
vásárold meg online!

Zombie Army 4: Dead War

Zombie Army 4: Dead War
Pozitívumok
  • Agyatlan, de szórakoztató lövölde, ami előnyére változott
  • Jól felépített pályák és játékmenet
  • A csapatos rendszer ellenére egyedül is élvezetes tud lenni
Negatívumok
  • A sztori lehetne hosszabb
  • A lassított röntgenes ölések nem annyira látványosak, mint a Sniper Elite szériában

A tesztpéldányt a játék hazai forgalmazója, a magnew biztosította.

Zombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápávalZombie Army 4: Dead War teszt – Hitler esete a zombi cápával
Zombie Army 4: Dead War
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Zombie Army 4: Dead War

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló