Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Pumpkin Jack

Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!

Ha tavaly kimaradt, akkor most rengeteg indok van a mulasztás pótlására.

2021.10.27. 09:00 | szerző: m_anger | Ismertető/teszt

Bámulatos, milyen különbségeket tud hozni negyed évszázad. Akkoriban az első PlayStationön a MediEvil ha nem is AAA, de mindenképpen menő, top kategóriás játéknak számított. Manapság pedig már eljutottunk oda, hogy mindössze egyetlen ember képes valami hasonlót egyedül megalkotni az indie színtéren. Igen, jól emlékeztek: a Pumpkin Jack már szerepelt oldalunkon, egész pontosan egy esztendeje. Most azonban visszatért, hogy csakúgy mint 2020-ban, ezúttal is a halloween egyik ékköve legyen.

Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!

Az apropó pedig nem más, minthogy a játék felújítást kapott, egész pontosan az újgenerációs konzolokra jelent meg. Nicolas Meyssonnier azonban nem lustálkodott, és nem csak egy alibi New-Gen Editiont hozott össze (a portoláshoz azért kapott kis segítséget is). Az új változat egyik legnagyobb aduásza az ilyenkor szokásos performance és quality módozatok. Előbbi 4K felbontás és 60 fps kombinációját kínálja, míg a második sokkal izgalmasabb, annak ellenére, hogy ugyanezt csak 30 fps-sel tudja. Ugyanis ha ezt választjuk, akkor jobb minőségű effekteket és árnyékokat kapunk, nem utolsó sorban egy kis ray tracinggel megfűszerezve.

Cikkajánló
Pumpkin Jack teszt – Kellemes platformer a MediEvil nyomdokaiban
Sütőtökfejű rémmel az élők világa ellen.
» Olvasd el!

S hogy melyiket érdemes választani? Nyilván szubjektív döntés lesz mindenkinél. Egy platform játéknál igen vonzó a gyorsabb frame rate, de magam részéről inkább a minőségre szavaztam. Egyrészt egy azért egyszerűbb látványvilágú játékról van szó, ahol talán annyira nem fontos a gyorsaság, és a 30 fps is épp elég gyors. Másrészt a quality mód tényleg elég nagy változást hoz látványban, így megéri ezt a kis áldozatot. Persze a minőség nem vetekszik a Ratchet & Clank: Rift Apartéval, de indie szinten ez egy gyönyörű játék. Apropó, én a lombax úrfi kalandját is quality módban vittem végig, és nem bántam meg.

Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!

A legjobb hír azonban az lehet, hogy akik rendelkeznek a korábbi változatokkal (PS4 vagy Xbox One) azok ingyen megkapják a bővítést. Azoknak sem kell azonban elkeseredni, akik most ugranának bele a kalandba, mert a játék most is épp akciós: PlayStationre november 4-éig gyakorlatilag féláron kapható. Az eredeti ár valóban picit meredek, de most ilyen ajánlatot nem érdemes már kihagyni. Ráadásul egy év alatt egyéb fejlesztések, bugfixek is tökéletesítették a jelenleg 1.5.0-s verziónál tartó játékot.

Tavaly kicsit bántam, hogy kimaradt a Pumpkin Jack, de az akkori iszonyatos dömpingben nem jutott rá idő. Tudtam, hogy egyszer majd sort kerítek rá, és erre most van a legjobb alkalom. A játékmenetről szándékosan nem írtam semmit, hiszen az maradt kb. ugyanaz. Egy imádnivaló platformjáték, ami messze nem hibátlan, de mivel egy ember keze munkáját dicséri, lehetünk kicsit megengedőbbek. Igen, kicsit rövidke, és igen, nem túl bonyolult (habár én Zoo_Lee kollégával ellentétben számos alkalommal meghaltam), de így legalább fiatalabbak is elkezdhetik. Halloween idejére tökéletes választás. ■

értékelés

Pumpkin Jack

Pumpkin Jack
Pozitívumok
  • Bájos hangulat
  • MediEvil és Tim Burton hatás
  • Féláron behúzható a bővített változat
  • Mindössze egy ember hozta össze
Negatívumok
  • Még mindig rövid és könnyű
  • A button help nem rakódik ki néha

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!Pumpkin Jack – New-Gen Edition teszt – Üdv újra, tökfej!
Pumpkin Jack
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Pumpkin Jack

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló