Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Megérkezett az Assassin's Creed mozi első előzetese [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Megérkezett az Assassin?s Creed mozi első előzetese
Falon ugrálás, kardvívás, rejtett penge és inkvizíció? lesz itt minden.

1633 levél
Válasz 16.05.18. 08:08 #10
-T0ng-
Játékélmény szempontjából kétségtelen, hogy a múltban játszódó részek mindig is jobbak voltak, elvégre maga a játék is erről szól. A jelenben játszódó részek technikai megvalósítása a kérdés leginkább nem pedig a létjogosultsága. Ez az a pont, ahol az Ubisoft valahogy mindig elbukik.

Az első részben érezhető, hogy valamiféle interaktív átvezetőt akartak kreálni, ahol magad is találhatsz egy-egy kisebb rejtélyt. A másodikban sem törekedtek egy részt kivéve ennél többre. A baj azt hiszem a Brotherhood-ot követően kezdődött, ahol valamivel többre törekedtek egy interaktív mozinál mégsem sikerült a részeket megtölteni élettel és tartalommal, innentől kezdve pedig hiába akart volna valami újat mutatni a III. arra már valahogy nem volt vevő a nép. Persze erre a reakció nem az volt, hogy alkottak egy normális modern szálat kellő tartalommal, hanem fogták a te vagy a főszereplő maszlagot és hagyták, hogy egy teljesen élettelen környezetbe egymagad kószálj.

Számomra kifejezetten nagy mélyütés volt a Unity és a Syndicate ilyen szempontból, és bár az utóbbi végre adott vissza valamit abból a bájból, amiért anno a II. részt is megszerették a rajongók, nem volt nyerő az, ahogy a modern részt kezelték.

Ennek kapcsán pedig ki is lyukadunk oda, hogy a mozi 65%-ban a jelenben fog játszódni és csak 35%-ban a múltban. Játékélmény szempontjából meghatározóak azok a részek, ahol a múltban vagy, ugyanakkor film szempontjából nem hiszem, megvalósítható lenne az az egyensúly, ami egy játékban. Nem ítélem el a készítőket a döntés miatt, inkább kíváncsian várom, hogy hogyan sikerül ez a felállás. Hozzáteszem, az Ubi a film esetében is részt vett kreatív irányítóként, ha annyira borzalmas döntéseket hoztak volna arra nem bólintottak volna rá. (és itt nem ér felhozni a Unity-t, ami azért lett olyan, amilyen mert bele kellett férnie az egy éves megjelenési keretbe)
11029 levél
Válasz 16.05.12. 17:19 #9
Lacko
A Unity nekem is tetszett, de nekem - bár a III-as is tetszett - már a pisztolyok megjelenésével volt egy kis bajom - de még belefért. Viszont a Syndicate gőzmozdonyai és Lugerre emlékeztető öntöltő/ismétlő pisztolyai már kicsit sok nekem. Főleg ha marad az időbeni irány és még ennél is modernebb lesz a következő rész.
És amúgy jó a Syndicate (klasszak a karakterek, van humora, vannak hangulatos részek), csak valahogy azért az egész város mégis fakó. Persze semmi sem mérhető Firenzéhez és Velencéhez, de London már picit sem misztikus. Sőt még szépnek sem nagyon mondható. (Párizs jó volt, de már az se annyira)

Nekem amúgy a Desmondos részek szenvedések voltak. Ha jött a sztoriban az a rész, akkor már szenvedtem. Különösen Connor mellett, amikor az Abstergo irodaházban kell rohangálni a csillárokon... az már szánalmas is volt. Mindig nagyon vártam, hogy térjen már vissza Bostonba, New Yorkba (Ja amúgy Párizs tényleg jobb volt az amerikai városoknál (sokkal), de nem az olaszoknál).

Ja és én sem úgy értettem a történelmi hűséget, hogy ne férne bele az AC legendárium. Még akkor is ha néha vicces (mint mondjuk Napoleon AC-ba helyezése, vagy akár Savonarola). De ez tök oké.

Inkább olyanokra gondolok - bár a példámat csak Magyarországon tudják rosszul egy rosszul megírt törikönyv miatt -, hogy az inkviziciót nem a jezsuiták csinálták - sőt, őket pont elítélte az inkvizició, ezért az alapszabályukban volt, hogy nem vehetnek részt benne. Hanem a (Magyaro-n a Fellini film miatt cukinak gondolt) ferencesek. Meg hogy az inkvizició nem az ateistákat vagy más vallásúakat ítélte el, hanem csak a katolikusokat. És hogy nem ők ítélték el a vádlottakat, ők csak kimondták, hogy eretnek-e vagy sem és ha igen, akkor átadták a világi bíróságnak, amelyik elitélte. És egyáltalán nem a máglyahalál volt a tipikus büntetés - persze volt az is - hanem a többség ment gályára, mert arra szüksége volt a Spanyol királyságnak, hamura meg kevésbé.

Ja és hát az a kor egy tök gazdag történelmi időszak, aminek az inkvizició egy körömpiszoknyi része. rengeteg iszonyat klassz, brutális, misztikus, legendás dolgot be lehetne pakolni egy AC játékba/filmbe Spanyolországról és a korról, amiben van helye az inkviziciónak, de nagyon vérszegény ha csak arról fog szólni.
5033 levél
Válasz 16.05.12. 15:43 #8
Gump
Nekem a jelen szál kötelezően letudandó akármi volt, engem Altair, Ezio története érdekelt. Syndicate kimaradt, nagyon akciósan megveszem, mert azért kíváncsi vagyok, de a Unity nálam teljes érdektelenségbe fulladt, úgy ahogy volt mindenestől, a 3. rész végigjátszására sem bírtam rávenni magam háromszori nekirugaszkodásra sem. Ott is a főhős (múltbéli) volt tök semmilyen/idegesítő (mint a Unityben) és azt sem tudom ott a jelen szálban mi volt.
A Black Flag nagyon tetszett, azt sem tudom abban volt-e jelenkori szál, nem is érdekelt, ott meg élveztem a karibi hajózást.
Azért az első részekben persze még érdekes volt a jelen szál is, de egyáltalán nem ezt vártam soha, hogy azok a részek jöjjenek, hanem amikor visszamentem múltba.
32253 levél
Válasz 16.05.12. 15:36 #7
szbszig
Én az első bekezdéssel nem értek egyet. A francia forradalom világára kifejezetten kíváncsi voltam, és a viktoriánus kor is izgalmasan hangzik, bár a Syndicate-tel még nem játszottam. Nekem konkrétan azzal van problémám, hogy a modern szál teljesen elsorvadt. Úgy volt izgalmas a múltban kutakodni, hogy annak közvetlen kihatása volt a jelenre meg a világ sorsára.

A másik megjegyzéshez viszont csatlakozom. Egy jó Assassin's Creed műhöz feltétlenül kell valamennyi történelemhűség, akár játékról, akár filmről, akár könyvről beszélünk. Nyilván néhány változtatás belefér, hogy beleszőjék a templomosok és az asszaszinok jelenlétét, cselekményszálát, de ha alapvetően tévképzeteken nyugszik az egész korszak ábrázolása, az tönkrevágja a művet teljesen.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
11029 levél
Válasz 16.05.12. 14:55 #6
Lacko
Szerintem nem a modern szál kivezetése miatt szürkül a sorozat, hanem mert közelednek korban a mához. Ha visszalépnének a középkorba, simán lehetne jó új részt csinálni a modern szál nélkül is.

És bár a film előzetese nagyon meggyőző, azért egy picit félek ettől a sztoritól. Nem a készítők lennének az első (és az utolsók se), akik semmit nem tudnak a spanyol inkvizícióról, de csekélyke tudásukat is Dawn Brown könyvekből szedték. Ne legyen igazam!
32253 levél
Válasz 16.05.12. 14:40 #5
szbszig
Engem ez jobban meggyőzött, mint a Warcraft film előzetesei. Tetszik az is, hogy nem konkrétan valamelyik játék történetét akarja újra elmesélni, hanem egy másik személy múltjában és egy másik korban játszódik, amit a játékok eddig nem dolgoztak fel. Azért ettől függetlenül remélem, hogy Desmondra is lesz benne utalás. Hozzáteszem azért a Warcraft film védelmében, hogy az egy teljesen más világ, más felépítésű sztorival, ott ugyanez nem tetszene, ha az egyik mellékszereplő, vagy egyenesen egy újonnan kitalált karakter életéről forgattak volna egy külön filmet.

Amúgy ami a lent felvetetteket illeti, én azért semmiképpen sem nevezném a múltbeli történéseket lényegtelen részeknek, de az tény, hogy mióta a jelenbeli szál nem halad előre, sőt, a legutóbbi egy-két játékra már teljesen elsikkadt, tulajdonképpen csak szöveges üzenetek meg hangfelvételek szintjén van jelen, azóta a sorozat is egyre szürkébb és unalmasabb.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
1633 levél
Válasz 16.05.12. 12:34 #4
-T0ng-
Trufa azért ezzel vitatkoznék veled, már legalább is abban, hogy mi a leglényegtelenebb rész. A játék magja a múlt, hiszen már a Desmond trilógia (meg a számozatlan részek is) a múlt segítségével kerestek eszközt a jelenbeli harcra. Kétségtelen ugyanakkor, hogy a napjainkban játszódó szál kiherélése majd elvétele óta - hiába lett iszonyat eltalált hangulatú a Syndicate múltbéli története és karakterei - valahogy már nem az, mint anno az első és a második rész voltak.

Függetlenül ettől ebben a filmben pont annyira bízok, mint a Warcraft-ban. Ott egy elkötelezett, fanatikus rendező van, itt pedig egy ugyanúgy elkötelezett és a sorozat rajongójává vált színész/producer, ráadásul az Ubisoft is ott volt besegíteni, hogy még csak véletlenül se szülessen egy újabb Far Cry

Én egyedül csak azt a bazinagy kart nem értem, amivel megragadják a főhőst, illetve hogy egy zárt Abstergo intézményben egy Assassin kezére miért adnak pengét, ha tudják, hogy a múltján keresztül ő is eltanulhatja az eszköz használatát.

De ez már csak szőrszálhasogatás! Azt hiszem a filmre én elkezdek edzeni egy teljes sorozatmaratonnal, a premierig még van annyi idő
276 levél
Válasz 16.05.12. 12:16 #3
Trufa
Hát ez a zene hozzá rettenetesen elkúrt. Bár bizonyára menni fog a filmhez, mert úgy látom, itt is sikerült megragadni a történet leglényegtelenebb részét, a múltat, ami maga a játék. Aztán ha mégis bejön anyagilag, felduzzasztják ezt is trilógiává (az utolsó részt félbevágva, hogy még unalmasabb legyen) és a végén nem tudunk meg semmit. Bár ne lenne igazam.
14 levél
Válasz 16.05.12. 12:02 #2
MammonKZ
Ezzel a zenével még jobb: https://www.youtube.com/watch?v=VPtgtMoggzg
62 levél
Válasz 16.05.12. 10:08 #1
KobraP
EZAZ ! Az életben először egy tökéletes adaptációnak leszünk tanúi ( nagyon remélem ) .

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.