Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Medal of Honor vs. Return the...

2842 levél
Válasz 05.06.21. 11:49 #152
borotvapenge
igen az. esztelen lövöldözés, jobbra-balra hajlongás és ugrálás ami semmi hatással nincs a lövések pontosságára.. ennyi a MOHAA. Nehogy azthidd fikázni akarom, mert nagyon sokat játszottam vele, de én a multikban is a realitást keresem. ha a Vietcongot egy kicsit gyúrták volna, sztem az lenne a legjobb. talán majd a 2.
"Volt itt valami iromány, de meguntam.."-ot is meguntam..
123 levél
Válasz 05.06.21. 11:41 #151
tyúkész
nincs egy szinten a két játék(a MOHA jobb)

Tényleg jó multiban nem tom mi a bajod vele??!!!
UTÁLOM A SPENÓTOT!!!!!!!!!!!!!!!!
207 levél
Válasz 03.02.10. 09:04 #150
bálesz
MohAA multiban gyagyi?????????????????????
Ember, akkor Te még nem játszottad multiban, csak hallottál róla...Vagy ha játszottál is, akkor is egy ember ellen...Próbáld ki nagy társasággal!
MohAA Rulz!
"Life is a Waterfall..."- System of a Down ("Aerials")
221 levél
Válasz 03.02.08. 17:22 #149
tomhoo
pavlo grafikája ugyanaz
meg szarintem nem jó 30 pályán át egyféle ellenséget ölni
++moha multiban elég gagyi
26 levél
Válasz 03.02.08. 14:21 #148
pavlo
Sztem + igenis kell oket hasonlitgatni...
a Mohaa mindenben veri az rctv-t.

Alapbol el lett rontva a Doom-os szornyekkel, és ráadásul nem eleveniti meg rendesen a II. vh-s kornxezetet.

De a grafikaja meg a MI-je veri a Mohha-t
Szökik a gáz szökik a levegő ,tele a tár, ölel a szerető
4956 levél
Válasz 03.02.07. 20:31 #147
bodajoci
Sztem eccerűen mind2 game király a maga nemében,kár egymáshoz hasonlítgatni őket.
“Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.” (Marcus Aurelius, római császár)
4574 levél
Válasz 03.02.07. 19:03 #146
hering
Hmm a két játék teljesen más stílust képvisel.Azért mert FPS??
LOL!!!!!
ITT a MOHAAról és az RTCWről vaan szó...
http://www.jatekok.hu
1645 levél
Válasz 03.02.07. 18:59 #145
Gerico
Régebben ( szószerint ) valaki a pofámba vágta itt a fórumban, hogy a Half Life 2 minden FPS - ek királya lesz, tehát jobb lesz a RtCW-nél meg a MOHAA -nál.
"Ha valódi, akkor általában egyszerű, és ha egyszerű, akkor igaz." - John Lennon
207 levél
Válasz 03.02.07. 16:52 #144
bálesz
A Doom1-2-től anno mindíg kurva hamar megfájdult a fejem
Ha a 3 is ilyen lesz, nem játszom vele.(bár, ha nem ilyen lesz, egyenlőre akkor sem, egy kis upgrade nem ártana hozzá...
"Life is a Waterfall..."- System of a Down ("Aerials")
221 levél
Válasz 03.02.07. 15:36 #143
tomhoo
egyezzünk meg mindkét játék király és játsszatok doom3-mal
221 levél
Válasz 03.02.07. 15:35 #142
tomhoo
ibartok játsz alone in the darkkal
207 levél
Válasz 03.02.07. 15:00 #141
bálesz
Jó, ezt elismerem...DE! Ha mindenféle realitástól elrugaszkodó játékkal akarnék játszani, akkor ott a Quake...Azért szeretem a MohAA-t, mert egy kicsit visszaad az általam nagyon kedvelt II. VH-s filmek hangulatából.(Történelemből is mindíg a Világháborúk erdekeltek a legjobban) Engem ez jobban le tud kötni, de nagyon szívesen játszom a Wolf-fal is(ezt azt hiszem mondtam is az előbb).Azt ne mondd, hogy nem volt az egekben a pulzusod, amikor az Omaha Beah-es pályát játszottad a MohAA-ban...(remélem, játszottad! Van, amikor meg csak valami agyatlan őrjöngésre vágyom, akkor Serious Sam...
A főnököm baromságait már akkor elfelejtem, amikor kilépek a melóhelyről...szerencsére nem tart hazáig a regenerálódás
"Life is a Waterfall..."- System of a Down ("Aerials")
141 levél
Válasz 03.02.07. 13:58 #140
lbartok
Kicsit messzire mentek srácok! Ezek csak játékok, amelyek arra szolgálnak, hogy kikapcsolódj, hogy egy kicsit elfelejtsd a főnököd baromságát, a rosszakaróid, irigyeid áskálódásait, hogy játssz, a szó szoros értelmében.
Nem azt kell nézni, hogy a MOHAA kompatibilis-e a II. világháborúval, mert aki élőben látta, az soha nem csinál belőle játékfeldolgozást, annak épp elég volt, amit látott. Azt kell nézni, hogy játék és jól érzed mgad vele, arra a kis időre, míg a meleg szoba biztonságából lövöldözöl mondjuk a nácikra.
A realitásra ott vannak a hétköznapok.
207 levél
Válasz 03.02.07. 13:42 #139
bálesz
Na, ezzel nem értek egyet! Mindkettőt nyomtam multiban elég sokat, de azt, hogy a wolf ezerszer überelné a MohAA-t, nem vettem észre. Mindkettő nagyon jó, és a wolfban végre nem kell idióta monsztákat gyilkolni multiban. A MohAA szerintem reálisabb (nagyon jó II.VH-s hangulata van, ebben mindenképpen lenyomja a wolf-ot. Bár annak is jutott a "WW II-feeling-ből", de nem annyi mint a MohAA-nak.) Ettől függetlenül imádom mind a két játékot, akármelyikkel is játszunk hálóban, Istencsászár!
"Life is a Waterfall..."- System of a Down ("Aerials")
6614 levél
Válasz 03.02.07. 10:40 #138
Kolin Mekré
Szó szerint!!!
wolf multi RuleZ
Minden ellenállás hasztalan! 8-)
221 levél
Válasz 03.02.07. 10:20 #137
tomhoo
bazzeg nem bírjátok felfogni hogy singlében moha sokkal jobb,ott wolf sz*r multiban meg ezerszer übereli a wolf.Nehéz felfogni?
20385 levél
Válasz 03.02.07. 01:43 #136
Z-Master
Nekem is jobban tetszett a mohaa,de ez már lerágott csont.
soundcloud.com/deeprivr
1645 levél
Válasz 03.02.06. 19:58 #135
Gerico
Nos elnézést. Ezek a szavak túl brutálisak. Elnézést kérek minden RtCW rajongótól, nem akartam őket megbántani. Mégegyszer elnézést.
"Ha valódi, akkor általában egyszerű, és ha egyszerű, akkor igaz." - John Lennon
1645 levél
Válasz 03.02.06. 19:47 #134
Gerico
Nos, úgy látom sokan megfeledkeztek az IGAZÁN JÓ játékokról. A brutális nác* gyilkolás legyőzte a MOHAA- ot. A RtCW úgy látszik grafikailag, és Multyplayer-ben jobb, de a Honor valóságszerűbb. Igaz, hogy gyilkoltak a németek a 2. világháborúban, de azért nem ennyire. Húsz percet játszottam a RtCW-el ( Még mielőtt először játszottam volna a MOHAA), de már az elsőben hülyének éreztem magam, hogy úgy gyilkolom a németeket, mint, ha magam is német lennék...
Egyszóval, tudom, az RtCW rajongó RtCW rajongó marad, a MOHAA rajongó pedig MOHAA rajongó marad.
"Ha valódi, akkor általában egyszerű, és ha egyszerű, akkor igaz." - John Lennon
1645 levél
Válasz 03.01.02. 18:00 #133
Gerico
Szerintem a MOHAA a jobb. Míg a RTCW -ben holmi 2. világháborúhoz semmi közű zombikat ölünk mint egy gép, addig a MOHAA - ban, némely küldetésben szépen mesterlövészpuskával csendben haladunk előre.
"Ha valódi, akkor általában egyszerű, és ha egyszerű, akkor igaz." - John Lennon
12 levél
Válasz 02.08.15. 17:20 #132
capt. Richard Winters
Jatfield!

Sajnos te egy szomorú pacifista vagy, aki max woodstockban jeleskedne...
Fogalmad nincs a témáról, ha lettél volna katona máshogy beszélnél....
2319 levél
Válasz 02.02.18. 07:17 #131
matarese
Most nem azért, de visszatérhetnénk már a topic témára.
Egyébként a fekete srácról annyit, hogy tudtátok, hogy ha jól emlékszem a vietnami, vagy a koreai háború végéig nem lehetett "igazi" katona fekete. Tehát se tiszt, se tüzér meg ilyenek, hanem olyan kuktaféle, szakács meg ehhez hasonlók.
Utána változott a helyzet, és Vietnamban pl: Kurva sok feka srác meghalt.
Küldték őket, mint a disznót a vágóhídra.
Egyébként a japcsi nagykövet kint ült az elnöki vároban, dec. 7-én, hogy szóljon Roosevelt-nek, hogy war lenne, de az marasztalta egy kicsikét, így aztán szívtak, mindketten, mert a japcsi féle támadás, hadüzenet nélkül jött, pedig az volt, a japán nagykövetnél, csakhát nem engedték be.
1219 levél
Válasz 02.02.16. 02:57 #130
Wotan
"Ami azonban a Pearl Harbour c filmet illeti, ami számomra is egy hollywoodi szörnytermék, egyet dolgot említenék: az a fekete "lövöldözős" figura valóban létező, élő személyiség volt, aki valóban lövöldözött a légvédelmi ágyúval és ezért a tragédiát követően kitüntették a Bronz Csilaggal...nemsokkal ezután egy távol-keleti csatában életét vesztette."

Ismétlem, én azt mondtam, hogy a FILMBEN van hülyén bemutatva a szakács, aki vígan lövi saját bajtársait, nem pedig azt vontam kétségbe, hogy létező személy volt e vagy sem. (Én speciel egyébként nem hiszem el, hogy egy szakács több japán gépet lelő a háborúban, mert kiképzés nélkül elég nehéz légvédelmi ágyút kezelni, valamint erősen kétlem, hogy a rasszista fehér amerikaiak engedték volna harcolni. Mondani mindent lehet, hisz azt is mondták az amcsik, hogy nem tudtak a japán támadás esedékességéről, ami egy pofátlan hazugság, egész Pearl Harbor azért kellett az amcsiknak, hogy meglegyen a casus belli.)


"És még hadd védjem egy kicsit az Elit alakulat irreális-szürreális voltját: ezt a filmet Spielbergék a még élő 101-es légihadosztály, 506-os ezredének tagjainak élménybeszámolója alapján rendezték meg. Pontosan próbálták bemutatni azt ami ezekkel az emberekkel történt meg a háború folyamán...
Én a véleményektől függetlenül úgy érzem, hogy ezek a filmek, vagy akár gamék, megpróbálnak "hitelesnek" tűnni több-kevesebb sikerrel, bár szerintem az elitalakulat vagy a rájen ennek méltán eleget tett!"

Na pontosan erről beszélek. Sajnos az emberek Spielbergnek hisznek és nem a történelemkönyveknek. Ha a németek olyan bénán harcoltak volna, ahogy azt Spielberg bemutatta a Ryanben és az Elitben, akkor nehezen tudták volna elfoglalni évekre a fél világot. A németek idiótáknak vannak feltüntetve és bénáknak, hogy mindenki az amcsikkal érezzen együtt. Csak Spielberg abba nem gondolt bele, hogyha a németeket nyomorékoknak állítják be, akkor ez azt jelenti, hogy az amcsik még bénábbak voltak, hisz alig bírtak nyerni. Hősiesebb lenne az amerikaiak szempontjából, ha a valós, rendkívül jó német hadsereget mutatnák be harc közben.


"Szerintem ezeknél a filmeknél egy a lényeg, hogy a nézőből vagy a játékosból milyen reakciókat vált ki!"

Teljesen mindegy, hogy mik az emberek reakciói, hisz fals és hazug dolgokat lehet látni a mozikban. A mozi nem azért van, hogy az emberek tanulhassanak belőle, hanem hogy szórakoztassa a közönséget a látvánnyal és nagy pénzt hozzon a készítőknek, valamint, hogy manipulálja a tanulatlan és naiv embereket.
Érdemes azon elgondolkodni, hogy például miért a Ryan a kasszasiker és miért nem mondjuk a Spektrumon látható valós dokumentumfilm. Azért, mert a moziban azt látod, amit szeretnél látni, a dokumentumfilm pedig a borzalmas valóság. Ha az ember tanulni akar az adott korról, akkor nem gagyi Spielberget kell nézni, hanem igazi dokumentumfilmeket, nem?

"Még egy dolog: "Ráadásul szerintem az nem biztosíték a valóság hiteles bemutatására, hogy sok filmben szerepelt pl. a D Day" Talán nem történt meg ez a történelmi esemény, amit nem szabadna filmre, könyvre, gaméra feldolgozni? Bizonyos emberek még élnek, akik ott jártak, megélték. és vannak aktív történészek akik ezt az eseménysort felkívánják dolgozni!"

Én nem azt mondtam, hogy a D Day nem történt meg, hanem azt, hogy az még nem biztosíték a hitelességre, hogy sok filmben benne volt.

Ennyire félreérthetően fogalmazom???
"Mortui solum finem belli viderunt"
94 levél
Válasz 02.02.16. 01:46 #129
gabcsa
Wotan!

A szürreális és irreális fogalmak valóban nem azonos definiciók! Ebben igazad van!
Ami azonban a Pearl Harbour c filmet illeti, ami számomra is egy hollywoodi szörnytermék, egyet dolgot említenék: az a fekete "lövöldözős" figura valóban létező, élő személyiség volt, aki valóban lövöldözött a légvédelmi ágyúval és ezért a tragédiát követően kitüntették a Bronz Csilaggal...nemsokkal ezután egy távol-keleti csatában életét vesztette. Ebben Mokennek igaza van!
És még hadd védjem egy kicsit az Elit alakulat irreális-szürreális voltját: ezt a filmet Spielbergék a még élő 101-es légihadosztály, 506-os ezredének tagjainak élménybeszámolója alapján rendezték meg. Pontosan próbálták bemutatni azt ami ezekkel az emberekkel történt meg a háború folyamán...
Én a véleményektől függetlenül úgy érzem, hogy ezek a filmek, vagy akár gamék, megpróbálnak "hitelesnek" tűnni több-kevesebb sikerrel, bár szerintem az elitalakulat vagy a rájen ennek méltán eleget tett!
Szerintem ezeknél a filmeknél egy a lényeg, hogy a nézőből vagy a játékosból milyen reakciókat vált ki! Ezért nem értem, miért kellett "legagyiznod" Spielberget, aki azért nagyon odavágott egy Schindler listájával is, ami nem igazán egy amerikai "zabálós" stílusú film.
Még egy dolog: "Ráadásul szerintem az nem biztosíték a valóság hiteles bemutatására, hogy sok filmben szerepelt pl. a D Day" Talán nem történt meg ez a történelmi esemény, amit nem szabadna filmre, könyvre, gaméra feldolgozni? Bizonyos emberek még élnek, akik ott jártak, megélték. és vannak aktív történészek akik ezt az eseménysort felkívánják dolgozni!
1219 levél
Válasz 02.02.15. 21:02 #128
Wotan
Moken: sajnos végig láttam a filmet és én arról beszéltem, hogy a FILMBEN hogyan mutatják be a fekete szakácsot.

Re@ction: Eddig a játék realisztikus mivoltáról beszélgettünk és hát más a fronton harcolni és más előle menekülni. Más és más tapasztalat a kettő. Egy 39-es újságcikk pedig nem értem hogy jön a MOH programhoz.

Na mindegy, részemről befejeztem az offtopikolást.
"Mortui solum finem belli viderunt"
838 levél
Válasz 02.02.15. 20:43 #127
Re@ction
Hát tapasztalom,tényleg nincs,de a nagypapám(nem harcolt)de ő tudta milyen volt a nácik elöl menekülni.Ha akarod elküldöm neked egy 1939-es Népszava,vagy Magyar Nemzet újság egyik cikkét,mert hogy az is megvan abból az időböl!
Never forget them - Final Fantasy X
1819 levél
Válasz 02.02.15. 18:38 #126
Moken
Csak megsúgom Wotan, hogy az a fekete szakács tényleg lelőtt 9 (vagy csak hetet?) gépet. Végig kellett volna nézned a filmet és akkor te is tudnád.

Inkább vagyok őrült optimista, mint egy pesszimista akinek igaza van !
6614 levél
Válasz 02.02.15. 14:32 #125
Kolin Mekré
Üdv!

Hehe kicsit felkorbácsolódtak az indulatok itt Csak a realitásról beszéltünk most meg hol lyukadunk ki? na mindegy

Visszaterelem
A két gamma storyja:
Medal:

Ebben csalódtam benne!! Valamit azért kiirhattak volna a végére, hogy "To BE Contunied" mert az biztos hogy lesz folytatása!!! Rókabőr 1000L ...de csak így? Kifutok a robbanó épületből és fel a vonatra és kész nahhh

Wolf:
Ez kicsit jobbban fejeződött be Hiszen tudtuk hogy ez lesz a vége, a végső összecsapás Henrik bá'val. Az már más kérdés hogy szinmplán csak lőni kellett bele a skulókat és kész. Igen, igen és viszont itt (is) csalódtam a Wolf single részében, azt hittem valami csel is lesz a végén de nem

Na erről kéretik vitatkozni
Minden ellenállás hasztalan! 8-)
2319 levél
Válasz 02.02.15. 08:26 #124
matarese
Szerintem mindkettő nagyon játszható, a maga nevében gyönyörűek, és páratlanok, és csak egyben hasonlítanak: hogy nagyon rövidek.
1984 levél
Válasz 02.02.15. 07:50 #123
Hubert
Akkor RTCW !

Akárcsak jatfield bajtárs, jobb szeretem én is a rémeket gyepálni, s az RTCW-ben ilyenek is elõfordulnak.
Egyébként meg még mindig a Doom a király;
amikor azokat a nagy röpködõ szarvas hólyagokat lelövöd, kiomlik a belük, egyik szemgolyójuk kiséretében.
Na ezt csinálja meg valaki 3D-ben !

Next stop, Wonderland.
2319 levél
Válasz 02.02.15. 07:20 #122
matarese
Hát szépen szaporodtak a hozzászólások, csakhát a topic címe Moh vs. RtcW.
1219 levél
Válasz 02.02.14. 23:34 #121
Wotan
"Nah ide figyúzz.Te hogy oldottad volna meg,a játékban,hogy ne mészároljj le egy egész sereget.Asszem egy csöppet unalmas lett volna a játék,ha egy pályán alig 10 ember van.Ehhhh...."

Már elnézést, de én nem a játék élménye, hangulata, játszhatósága ellen protestáltam, hanem a realisztikussága ellen. Nem azt mondtam, hogy az baj, hogy megyek előre és lövök, hanem mindössze annyit, hogy egy játékot nem lehet a történelem hiteles ábrázolásának tekinteni. Arról sem volt szó, hogy ki hogyan oldaná meg egy hadsereg lemészárlását. Kissé félreértelmezted mondandómat, de biztos én vagyok a hibás, mert nem fogalmaztam érthetőbben.

"Szerinted szürreális,az Elit Alakulat,vagy a Pearl Harbor?Elregéljem neked mi az szürreális?A Herkules meg ezek a szarok."

Megbocsáss, de én nem azt mondtam, hogy szürreális, hanem hogy nem realisztikus. Szürreális Salvador Dali, a Halál 50 órája pedig IRREÁLIS.
Szerintem a Herkules nem szürreális, hanem egy mese, egy fantazmagória és nem lehet összehasonlításul venni mondjuk a Pearl Harborhoz, mert tudtommal a Herkules nem nyugszik történelmi alapokon és nem az a célja, hogy bemutassa a múltat (de lehet, hogy tévedek).
Véleményem szerint az a "szürreális", hogy például a Pearl Harborban egy fekete szakács, aki egész életében csak fakanalat látott, minde probléma nélkül, egyik pillanatról a másikra megtanul légvédelmi ágyút kezelni, ráadásul igen eredményesen. Mellesleg kíváncsi lennék arra, hogy mit kapna a katonai bíróságtól azért, hogy a saját társait irtotta vele. Mert hát ugye amikor a japán gépek után fordul tüzelés közben, akkor vígan végigkaszálja a mellettük lévő szövetséges hadihajót.

"Wotan,fogadjunk hogy te is naponta ott rohadsz a számítógép előtt,és te is virtuálisan gyilkolászol,vagy tévednék??"

Valóban sokat "rohadok" a gép előtt és valóban sokat játszom, tehát abszolút nem tévedsz, bár ezt nem egészen értem, hogy jön ide.

"Talán menjünk vissza az ókorba ahol nem voltak tv-k pc-k?Ott jobb lenne,a pestistől büzlő világban?"

Nem emlékszem olyasmire, hogy azt mondtam volna, hogy rossz dolog a PC és a TV, úgyhogy nem tudom honnan veszed, hogy szerintem jobb lenne a pestises múltban. Bár valóban nem voltak fejlett technikai eszközök, de szerintem ennek ellenére sem lehetett rossz dolog akkor élni, hisz minden kornak megvolt a maga szórakozása és tudtommal nem volt mindig és mindehol pestis sem.

"Te azt hiszed hogy hülyeséget csinálnak a filmekben.Közlöm veled hogy tévedsz.Szerinted a normandiai partraszállás(amit mellesleg oly sok filmben mutattak) nem így volt ahogy bemutatják sok filmben."

Hát lehet, hogy neked van igazad és butaságokat beszélek. Gondolom te azért tudod olyan jól, hogy a filmek jól mutatják be a valóságot, mert nagyon sok II. Világháborús hadműveletben vettél részt, így kellő tapasztalattal rendelkezel.
Én azért kitartok szegényes véleményem mellett, hogy az említett filmekben nem ábrázolják jól a múltat. Szerintem még mindig az a mondás köszön vissza a filmekben, hogy "A győztesek írják a történelmet és mindig nekik van igazuk." Ráadásul szerintem az nem biztosíték a valóság hiteles bemutatására, hogy sok filmben szerepelt például a D Day. Brazil sorozat is sok van, mégsem hiszem, hogy az ott bemutatott élet a valóság.

"Talán te jobban tudod,ha igen gurulj már el hozzám és oktass ki rendben."

Megvagyok győződve arról, hogy neked van igazad, így feleslegesnek tartom, hogy elguruljak hozzád. Kioktatásod pedig azt hiszem nem az én feladatom.

Elnézést, ha felzaklattalak előző véleményemmel, igazán nem állt szándékomban.
"Mortui solum finem belli viderunt"
94 levél
Válasz 02.02.14. 18:18 #120
gabcsa
UUHHH...itt aztán tényleg egy lavina indult el pro és kontra. De hát ezért vagyunk EMBEREK, hogy vitázzunk!

matarese! megnézem, köszi...
3488 levél
Válasz 02.02.14. 14:47 #119
jatfield
Egyetértek, az emberben ott lakik az állat, de én akkor is jobban szeretem, ha gusztustalan mócsingokat kell pusztítani az X dimenzióból atomsugárlézerrel, vagy ha már embereket, akkor teljesen elrugaszkodott helyzetben (ilyen a HalfLife, az RtCW vagy a TO és ennek a véglete a Carma).
3488 levél
Válasz 02.02.14. 14:44 #118
jatfield
Képtelen vagyok elképzelni, mert még itt vagy. Elismerem egyébként, ha nem cselekednek elég hamar, akkor kellhet az erőszak, de nem biztos, hogy Drezda lebombázása pl. segítette a szövetségesek győzelmét. És ha hamarabb felfigyelnek Hitlerre, talán nem kellett volna a háború sem. BTW, Hitler egy állat volt az antant elleni hanguilat csak az emberek befolyásolásában segítette.
"Nah erről ennyi,és asszem ezt be kéne fejezni már." Már rég befejeztem, amikor te újrakezdted...

Kíváncsi vagyok Wotan következő postjára .
838 levél
Válasz 02.02.14. 13:57 #117
Re@ction
Hi all!
Jatfield:Képzeld...küzdöttem vmiért annyira,hgoy az életemet is feláldoznám.Bugyuta katonákról,nem írtál de az "állati szint" nekem ezt súgalta.Egy cél elérésenek az érdekében,mindig ok áldozatot kell hozni.Ezt te is tudod...Más részt hogy a francba oldották volna meg békésen a problémákat.Hitlert nem érdekelte semmi.Ő dühös volt a volt antant-ra hogy ilyen jóvátételt,kellett fizetnie.Felmondta a békeszerződéseket,a locarnóitól,a versaillesig.Fasiszta szemlélete,Olaszokkal kötött barátsága.ez mind azt sugalta,hogy itt háború lesz.Hitler vallásos ember volt,és még több önbizalmat adott neki,hogy "pénzelte" a Pápa.Hitler tudta hogy most összemorzsolhatja a tökeit,az amerikaiaknak,mert az amcsik a boldog húszas éveket élték és azt hitték,hogy ők a győztesek és mindenki szív.De ugyanígy volt az angoloknaál,franciáknál is.Egyszerűen nem költöttek annyi pénzt a hadseregre.
Nah erről ennyi,és asszem ezt be kéne fejezni már.
Wotan:Nah ide figyúzz.Te hogy oldottad volna meg,a játékban,hogy ne mészároljj le egy egész sereget.Asszem egy csöppet unalmas lett volna a játék,ha egy pályán alig 10 ember van.Ehhhh....Ezenkívűl.Szerinted szürreális,az Elit Alakulat,vagy a Pearl Harbor?Elregéljem neked mi az szürreális?A Herkules meg ezek a szarok.De nrm ezek megtörtént események,amik egy maróknyi ember szemszögéből mutatják be az esetet.Wotan,fogadjunk hogy te is naponta ott rohadsz a számítógép előtt,és te is virtuálisan gyilkolászol,vagy tévednék??Talán menjünk vissza az ókorba ahol nem voltak tv-k pc-k?Ott jobb lenne,a pestistől büzlő világban?Te azt hiszed hogy hülyeséget csinálnak a filmekben.Közlöm veled hogy tévedsz.Szerinted a normandiai partraszállás(amit mellesleg oly sok filmben mutattak) nem így volt ahogy bemutatják sok filmben.Talán te jobban tudod,ha igen gurulj már el hozzám és oktass ki rendben.Nah ennyi volt!
Never forget them - Final Fantasy X
2319 levél
Válasz 02.02.14. 13:29 #116
matarese
Gabcsa: Néz be a www.azelitalakulat.hu címre, mert most raktak fel néhány képet, köztük Winters, Sobel valós képét, tehát ahogy kinéztek.
Mondjuk nem értettem, hogy miért írták Wintershez, hogy hadnagyi címig vitte, amikor a végén már őrnagy volt.
2319 levél
Válasz 02.02.14. 11:40 #115
matarese
Ugye, nem is gondoltad volna rólam. Pedig képes vagyok meghúzodni a háttérben és lecsapok az áldozatomra, mint rövidlátó sólyom a guruló kavicsra, amire azt hitte, hogy pocok.
1984 levél
Válasz 02.02.14. 11:24 #114
Hubert
Next stop, Wonderland.
2319 levél
Válasz 02.02.14. 11:13 #113
matarese
Na, ez így helyes. Én is így kezdtem, bár én később kezdtem el számítógépen játszani, com 16, 64, majd a komolyabb pc.
Először csak a kisebb játékok, majd a komoly vérengzősebb fps-ek.
És így lettem én, a Biatorbágyi perverz mutógatós sorozatgyilkos pedofil.
1984 levél
Válasz 02.02.14. 10:35 #112
Hubert
Hát a 6 éves unokaöcsémet azért nem hagyom játszani, mert már most a számítógépfüggõség tüneteit mutatja ; és tudom, hogy nincs még elég önuralma ahhoz, hogy ne váljon a játék az egyedüli szórakozásává.
Majd, ha az elsõ osztályt elvégezte (tudjon bár írni, olvasni), kap majd számítógépet, de akkor is szigorú szülõi felügyelet alatt játszhat majd. Megszabott idõben, ideig stb. Ugye egy gyereknek sportolnia is kell, meg sok mindent tanulni még a számítógépes játékon kívül, (pl. csajozni hogy egészséges felnõtté váljon.
Viszont amikor épp játszik, játszhat tõlem Carmageddont, meg Soldier of Fortune-t is, vagy ezekhez hasonló "véresebb" játékot is, mert szerintem a virtuális agresszió és a valós életben megnyilvánuló között nincs közvetlen kapcsolat.
Next stop, Wonderland.
2319 levél
Válasz 02.02.14. 09:47 #111
matarese
Igen, ám, csakhogy ilyenkor jönnek az aggódó mamák, és papák, akik szerint a gyerek, ha ilyennel játszik, akkor egyszercsak gondol egyet és beviszi a suliba a papa pisztolyát és megszabadítja a srácokat és a tanárokat a földi szenvedéstől. Ilyenkor ki a hibás?
Egyáltalán okolható a játék, a film az ilyenek miatt?
Vagy a család, aki ezt nem vette észre?
A körülmények hatása?
Egy biztos. Én nagyon élvezem, ha a fritzeket, vagy egyéb más, nekem tetszetős játékban a földöntúli lényeket irthatóm, de ahogy 1, 2 óra után abbahagyom a gépezést, nem érzek kényszert, hogy a munkahelyemen úgy vegyek elégtételt az ellenem áskálódó kollégákon, hogy fegyvert ragadók. És ez igaz volt a sulira is.
Bár én viszonylag kellemes körülmények között élek, nem vertek a szüleim, mig kicsi voltam, és nem cikiztek a tanárok, haverok.
1984 levél
Válasz 02.02.14. 09:27 #110
Hubert
Ez a vita metafizikai dimenziókat kezd érinteni.
Elõször is megjegyezném, hogy a való élet nem fekete vagy fehér.
A háborúkat legtöbbször olyan emberek harcolták, akiknek nem volt más választásuk, és hõsöket ugyanazok az alapvetõ emberi tulajdonságok tették hõsökké, amelyek a hétköznapi életben is többnyire jelen vannak.
Gondolok itt empátiára, bátorságra, önfeláldozásra; a Balázs hõsiességérõl beszélek itt, aki ráveti magát a gránátra, hogy a mellette harcoló Zsolt két gyereke ne maradjon árván. Ez persze megint idealizált kép ami ezerbõl egyszer ha megtörtént, mert gyakorlatban legtöbbször a halálrarémült ember görcsös élniakarása döfi a bajonétet a lövészárokban megbújó idegen hátába.

Egyetlen számítógépes háborús játék sem lehet "realisztikus", amíg az emberélet értéke (mind a játékosé, mind ellenfeleié) ilyen csekély bennük, de nem is kell annak lennie.
Ha nem lehet menetközben menteni, már mindenki szidja ugye a játékot ?
Mert mindannyian, mint férfiak szeretjük az ölés, a gyõzelem adrenalinadta mámorát, és aki ezt tagadja, az csak elfojtja énjének ezt a részét, de igen, ingyen, tényleges veszély nélkül szeretnénk ebben a "felemelõ" érzésben fürödözni. Igen, jatfield, állatok is vagyunk, (példa a Desmond Morris "A csupasz majom" címû könyvének zoológiai perspektívája), vadászösztönünk kiélésére is szükségünk van a mai fog és köröm helyett pénzzel ölõ mesterséges "civilizált" világban.
Konklúzió: ugyanúgy, ahogy a 60-70-es évek szexuális forradalma óta egy jó szexparti után nincs lelkiismeretfurdalásunk, ma a XXI században egy jó virtuális gyilkolászás után sem kell szégyenkezni. Csak tudatában kell lenni, hogy mit miért kapunk és teszünk, különbséget kell tennünk a virtuális és valós problémáink között, ja és nem kell hagynunk, hogy énüknek ez a része váljon egyeduralkodóvá.
Hogy az öreg Szókratész (aki mindig elöljárt a csatában) közismert tanácsát idézzem:
Ismerd meg önmagadat !, s az Isten is megsegít
(A gyengébbek kedvéért ez utóbbit népi bölcsességünk kútfejébõl tettem hozzá
Next stop, Wonderland.
2319 levél
Válasz 02.02.14. 08:49 #109
matarese
Szerintem minden mai fiatalba, bár ez a régiekben is biztos így volt, él, hogy kipróbálja magát. Ezért vannak olyan sokan, akik a paintball mellett szavaznak. Nem háborúzni akarnak, hanem élvezik, ha az adrenalin felszökik az ereikben.
Tulajdonképpen a wolfi, vagy a moh is ilyet jelent. A számítógépen való küzdelmek, nem kamu lézerstagnálóultradegenerálóhipervetőágyúval kell szétlőni egymást, hanem valamivel realisztikusabb fegyverekkel. És ezekhez valamivel realisztikusabb ellenfelek, és táj tartozik.
3488 levél
Válasz 02.02.14. 07:33 #108
jatfield
Szándékosan kerültem, hogy azt mondjam, hogy realisztikusak lennének ezek a játékok, én sem tartom annak, de a készítők erre törekednek.
Azt nem kérdezted meg véletlenül a nagyapádtól, hogy miért ment háborúba? Felemelt fejjel a talpát a földhöz csapkodva vonult ki hazafias nótákat énekelve, vagy azért mert behívták és kiküldték? Semmi rosszindulat nincs ebben a kérdésben, kíváncsi vagyok egy hiteles véleményre.
2319 levél
Válasz 02.02.14. 07:06 #107
matarese
Miért abban mi lenne élvezetes, ha egy golyótól már kipurcannál?
Egyébként az igaz, hogy egyedül kell megállnod a lábadon a legtöbb küldetésben, de azok nem olyan nagy küldetések.
Tehát ahol számít, ott azért vannak társaid.
1219 levél
Válasz 02.02.14. 02:38 #106
Wotan
"Nekem meg már az is sok, amiből most áll a MoHAA- egy valós történelmi esemény olyan adaptációja, amelynek készítésekor a legvalósághűbb felevenítésre törekedtek."

Hát nem akarok vitatkozni, de a realitástól az összes játék elég messze van, főleg a MOHA. Csak abba gondoljunk bele, hogy marha realisztikus, amikor egyedül kinyírod az egész Waffen SS-t, MOHÁtól Wolfensteinig.
Ráadásul a fegyverek másolása sem reális egyikben sem és az is elég messze van a realitástól, hogy még a szvasztikát sem merik kirakni minden esetben. Szerintem teljesen felesleges játékokról azon vitatkozni, hogy melyik a realistább. Egyszerűen egyik sem az, hiszen azért JÁTÉK, így már eleve nem lehet reális. Játékok segítségével soha nem tudja meg az ember szerencsére, hogy milyen borzalmas volt az egész valójában.

A filmekről pedig végképp nem lehet elmondani, hogy a valóságot tükröznék. A Ryan közlegény, Ellenség a kapuknál, az HBO-n a sorozat, a Pearl Harbor stb. mind mind teljesen gagyi hazugság, amit csak az ostoba akciófilmen nevelkedett amcsik zabálnak meg.
Nagyapám, aki kint volt Sztálingrádnál a térdét csapkodta röhögés közben amikor ezeket a filmeket, játékokat megmutattam neki. Gondolom, az öregek csak jobban tudják, mint mi.

Szerintem az egyetlen film, aminek köze van a hitelességhez, az a Sztálingrád című film és az is azért, mert nem Spielberg meg hasonló gagyi emberek rendezték, hanem németek.

Hát erről sokat lehetne vitatkozni, na mindegy. Remélem azért ti sem állítjátok azt, hogy a Piszkos 12 meg a Kémek a sasfészekben reális, amikben extra titkos és jól örzött objektumokat pucol ki pár rágógumi zabáló. A Halál 50 órája, meg kész kabaré. Olyan tankok vannak benne, amik még 44-ben nem is voltak forgalomban. lol

A fő baj az, hogy a fiatalok ezen filmek és játékok alapján "tanulják" meg a történelmet és azt hiszik, hogy ez így volt.

offtopic vége
"Mortui solum finem belli viderunt"
474 levél
Válasz 02.02.13. 22:26 #105
K@jmán
Jóvanna!
Nyugi nem kell ezért parázni. + nem kell sértegetőzni.
"Vae Victis"
3488 levél
Válasz 02.02.13. 22:15 #104
jatfield
K@jmán vegyél vissza a lendületből, én egy szóval sem mondtam, hogy gabcsa nem ért hozzá, nem is említettem a tárgyi tudását, olvass vissza, mielőtt vagdalkozol.

Re@ction álláspontja viszont annál érdekesebb. SzVSz, sohasem fogjuk megtudni, hogy mi lett volna, ha a háborúk helyett békés úton próbálták volna megoldani a konfliktusokat. Szerinted rosszabb lett volna, én ebben nem nyilatkozom. Azt sem bátorítanám, hogy elhamarkodott ítéletet hozz az értelmi szintemről. Azt viszont elfogadom, hogy "nem vall rám az az érzés, hogy meghalok a hazámért" bármit is jelentsen ez. Most pedig megint kikérek: A háborúkban elhunytak nevében kikérem magamnak, hogy bármit is kikérj magadnak a nevükben. Bugyuta katonákról sehol, semmit nem írtam. Köszönöm, tényleg felfogom, hogy mit mondok. Nem néztem. Nem tudom, kik harcoltak benne. Az állati szint, lehet, hogy tényleg durva volt, de én akkor sem tudom elképzelni, hogy tömegeket mészároljak, bármilyen célért. Valóban nem küzdöttem semmiért sem annyira, fogadjunk, hogy te sem.
Valamit azért leszögeznék: Nem vagyok gyáva, nagyon sok célért feláldoznám az életemet de másét NEM. Ha valaki felajánlaná, hogy egy másik ember életének megmentése érdekében megöl, én elfogadnám.

Talán jobb lett volna, hogyha akkor írtok, amikor még tényleg vitatkoztunk gabcsával, így csak felfrissítitek a lezárt témát. Személyes tapasztalataim szerint gabcsa egyébként sem szorul senki védelmére...
474 levél
Válasz 02.02.13. 21:43 #103
K@jmán
Jatfield
Nem tom, hogy miért kell vitatkozni gabcsával. Csak úgy elmondom, hogy úgy vágja ezt az időszakot, mint parasztgyerek a kenyeret. Úgyhogy kérlek ne cseszegesd.
Ő az egyik legjobb haverom a sok közül és kérlek, hogy hagyd békén, mert ha ő megharagszik rád akkor többen is ellende fognak fordulni. És nem kell neki mondani a háborút. Mivelhogy aki térképeket tervez + egy könyvet csak úgy lazán elemez azt nem igen kellene baszogatni!!!!! KAPIS?
"Vae Victis"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.