For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

ArmA II - mi áll a cím hátterében?

Marek Španěl kifejti álláspontját játékuk címéről.

2009.05.08. 16:58 | szerző: Dino | kategória: Játék

Az ArmA II közelgő megjelenése kapcsán a Bohemia Interactive főnöke, Marek Španěl egy kisebb értekezést tett közzé weboldaluk blogján, melyben a játék címéről filozofál. Ebből megtudhatjuk, hogy eredetileg az Armed Assault játékukat kezdték a rajongók ArmA-nak rövidíteni, neki azonban megtetszett, hogy az "arma" egyúttal egy latin szó is, mely többek között hadsereget, háborút jelent. Innentől kezdve megpróbálta ezt kommunikálni mindenki felé (bár mi erről korábban nem nagyon hallottunk), mert jónak látta a koncepciót, hogy a szokásostól eltérő játékukhoz egy latin szó illik leginkább. Marek ragaszkodik ennek megfelelően ahhoz is, hogy új játékuk nem Armed Assault 2, hanem Arma 2. (De azt ugyanakkor elismeri, hogy tipográfiailag a csupa nagybetűs vagy az ArmA írásmód is jól néz ki.) A 2-es számról külön bekezdésben emlékezik meg, fontosnak tartja ugyanis, hogy bár az ArmA 2 egy folytatás, de nem az ArmA: Armed Assaulté, hanem elsődlegesen az Operation Flashpoint: Cold War Crisis játékuké, csakhogy annak címét mivel nem használhatják, kénytelenek voltak más irányba lépni.
Mindenki döntse el maga, hogy mennyire hihető vagy esetleg már túlbonyolított dolog ez a névmagyarázat, avagy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás, mindenesetre a rajongók két screenshotot is kapnak a "remek" sztori mellé. ■

előző
következő
ArmA II - mi áll a cím hátterében?
ArmA II - mi áll a cím hátterében?ArmA II - mi áll a cím hátterében?
ArmA 2
A legutóbbi ArmA 2 cikkek, hírek

hozzászólások (1)

Lacko
Lacko 2009.05.11. 09:25
Emlékszem, hogy amikor először feltűnt a hírekben az Armed Assault név, akkor a rajongók - az OFP mintájára - AA-nak kezdték rövidíteni, de egyből voltak akik szóltak, hogy az az America's Armi rövidítése: így lett belőle ArmA, ami nem csak latinul, de a modern latin nyelveken is fegyvert jelent.

A másik - ha tudunk olvasni a sorok között - szomorú, hogy beismerték, hogy az ArmA 1 csak egy technikai demó volt, amit azért busásan megfizettettek velünk játékosokkal... :(
további hírek

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.