Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Megjelent a Democracy 3 Extremism DLC

Újabb, radikális nézetek bukkantak fel a politikai szimulátorban.

2014.05.15. 10:26 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Democracy 3 nyugodtan nevezhető rétegjátéknak, ugyanis egy kőkemény politikai szimulátorról van szó, amelyben a játékos belekóstolhat a másik oldal életébe is. Meg kell hozni azokat a döntéseket, amelyek garantáltan csökkentik a népszerűségünket, cserébe elengedhetetlenek a gazdaság stabilizálásához, de persze közben arra is gondolnunk kell, hogy egyszer eljön a választások ideje is. A Democracy 3 a napokban új DLC-vel gazdagodott, az Extremism csomag a radikális változtatások lehetőségét adja a játékhoz. Új törvényeket hozhatunk, amelyekkel akár befolyásolhatjuk a vallási hovatartozást, az azonos neműek házasodását vagy épp az elválásokat. Ilyen és ehhez hasonló opciók kerülnek a játékba. A DLC saját launch trailert is kapott, megvásárolni a játék oldalán, a Steam áruházában és a GoG.com oldalán tudjátok. ■

Democracy 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Democracy 3

hozzászólások (4)

Morello
Morello 2014.05.15. 11:34
Nohát, és hogy lesz ez pariban a "Democracy" főcímű játékkal? :)
Lacko
Lacko 2014.05.16. 11:05
:)
Baracklekvár
Baracklekvár 2014.05.16. 11:19
A játék politikai iránytűje szerint én tipikusan közepesen liberális, enyhén szocialista politikát folytatok (nem összekeverendők fogalmak hétköznapi értelmezéssel) szinte minden alkalommal; ezzel elérem, hogy eltűnik minden rossz (piros gombócok), megjelennek előnyös fogalmak, például technológiai haladás és pörgő gazdaság (zöld gombócok), s ismeretlen fogalommá válik az államadósság.

Vagyis bár kipróbáltam a kiegészítőt tegnap, egyszerűen nem tűnt szükségesnek, hogy az iskolákban minden nap himnusszal kezdjük a jóreggelt és megtiltsam a válásokat - enélkül is remekül lehet élni a játékban (is?).

Egyértelműen szélesíti a játékot ez a DLC is, szóval ha elunom, hogy a legésszerűbb módon csináljak tökéletes utópiát bármely államból (tegnap épp Angliából), akkor lehet kipróbálom majd, milyen egy teoktratikus köztársaság fogalom mögé bújt vallási diktatúra is. Tulajdonképp ez az egyetlen létjogosultsága a DLC-nek - normális, hétköznapi értelemben véve is ésszerű játékmenetben észrevehetetlen a DLC tartalma, de lehetőséget ad végre kicsit politikai ámokfutni.
Pras
Pras 2014.05.16. 11:37
Igen, én is úgy vettem észre, hogy sajnos(?) a játékban van egy nagyjából nyilvánvaló, és szinte mindig nyerő recept. Ha a gazdaság megpörög, lehet lökni a bevételeken, azt visszaforgatni szociális kiadásokba, erre lakosság hepi, kis adóemelést oda, pluszpénzt beletömni a K+F-be, gazdaság megpörög... és a pol. iránytű természetesen kiköpi azt, amit te is írtál.

Szóval, istenverte zseniális lenne ez a játék, csak valahogy úgy érzem most már, hogy túl sok minden (tkp. minden) múlik rajtunk. Jó volna egy hardcore fokozat szimulált nemzetközi kitettséggel, hullámzó, masszív külső behatásokkal, válságokkal, nemzetközi szankciókkal egy-egy döntés következményeképp, esetleg szociális feszültségekkel, korfa-problémákkal, ilyesmikkel. Tehát olyan dolgokkal, amik, ha a sz*r már nyakig ér, dinamikusan elkezdik lötyögtetni is. Az eddigiek túl statikusak, túl jól láthatóan kauzálisak.

Így ez a DLC arra a vonalra erősít rá, ami a Democracy voltaképpen: egy tanulságos homokozó. :)
ajánlott olvasnivaló