Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Klasszikus MS-DOS játékok ingyen a böngészőben

Hatalmas archív gyűjteményben érhetőek el a legnagyobb klasszikusok.

2015.01.06. 16:27 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Aki szereti a vérbeli klasszikus (értsd: még a Windows korszak előtti) videojátékokat, annak örömteli hírrel szolgálhatok. A világhálón található egy hatalmas, folyamatosan bővülő adatbázis, ahol a legnagyobb MS-DOS játékok mind megtalálhatóak, ráadásul teljesen ingyen. A játékok futtatásához nincs szükség semmilyen külső alkalmazás telepítésére, mind a böngészőben futnak. A listán olyan címek szerepelnek, mint az eredeti Prince of Persia, a Lemmings, Duke Nukem 3D, Wolfenstein 3D, Stunt, Donkey Kong, Sim City, Street Rod, Metal Gear, vagy épp a Street Fighter. A lista jelenleg 2385 játékot tartalmaz, de egyelőre csak béta állapotban érhető el, így még akadhatnak benne hibák. ■

hozzászólások (36)

Ladomer
Ladomer 2015.01.09. 14:00
Ennyiből azt mondanám, hogy Interstate 76/82.
jawsika
jawsika 2015.01.09. 16:18
EZAZ!!!!
Köszönöm. :-D

Szebbre emlékeztem. :-P

Ez egy remek topic.
Morello
Morello 2015.01.12. 10:13
Interstate 76 egy briliáns játék volt annak idején. Mondjuk pont mi voltunk a piros autóval és a másik fél a szürkével, de amúgy stimmel :) A története is király volt.
Még pár éve is újrajátszottam, és akkor is teljesen élvezhető volt, még grafika szempontjából is. Csak kellett egy olyan program, ami a CPU-t lelassította, mert különben az autó sebessége és mozgása olyan problémákba ütközött, ami miatt teljesíthetetlen volt egynémely küldetés :) De hatalmas királyság volt. Azóta is várok valami olyan remake-re vagy hasonló stílusra, ami tartja a színvonalat :)
szbszig
szbszig 2015.01.12. 17:07
Sajnálom nagyon, hogy ez az Archon Ultra nekem kimaradt. A Battle Chess megvolt, és rongyosra játszottam, pedig így felnőtt fejjel nézve már nem is értem, miért annyira működőképes. Az első egy-két parti után inkább idegesítő újra és újra végignézni ugyanazokat az animációkat. (De valamiért mégis működőképes, mert se szeri, se száma a klónjainak, például tavaly is készült egy egész pofás remake hozzá.) Itt viszont a harcjeleneteknek a játékmenet szempontjából is jelentőségük van. És egyáltalán érdekes ötlet nagyon, hogy akcióelemekkel vegyít egy logikainak tűnő játékot.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.01.20. 14:33
Amióta ez a hír elért, a második gyerekkoromat élem :-D
ajánlott olvasnivaló