Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Valve bejelentette a Source 2 engine-t

De más újdonságokat is bemutattak Gabe Newellék a GDC-n.

2015.03.04. 12:21 | szerző: Dino | kategória: Játék

A 2015-ös GDC alkalmából több bejelentést is tett Gabe Newell csapata, a Valve. Ezek egyike, hogy készül a Source 2 engine, a Valve játékai - mint pl. a Counter-Strike: Source és a Half-Life 2 - mögött álló motor legújabb változata. A cég ezt a profi fejlesztők mellett a gamereknek is szánja, ennek érdekében pedig a tartalomfejlesztők számára ingyenessé is teszi a Source 2-t. Az engine-nek lesz egy Vulkan-kompatibilis verziója is, amely a Khronos Group által felügyelt, többplatformos 3D grafikus API-val működik majd együtt, ezáltal biztosítva, hogy a fejlesztők a legtöbbet tudják kihozni az aktuális grafikus hardverekből.
A steames In-House Streaming kihasználásához egy külön célhardveren dolgoznak a Valve-nál. A Steam Link gyakorlatilag egy célhardver, amelynek fő funkciója a PlayStation TV-ben is megtalálható streamelés lesz (csak persze PC-ről, pl. egy Steam Machine-ről továbbíthatjuk a játék képét). A maximális streamelhető kép felbontása 1080p-s lesz, 60 Hz-es frissítés mellett, alacsony késleltetéssel. A TV-re HDMI-n keresztül köthetjük, a stabil működéshez Ethernet csatlakozás található rajta, kontrollereket és egyéb kiegészítőket pedig három USB porton kapcsolhatunk rá. Az USA-ban novemberben kerül a boltokba, 49,99 dolláros áron, a szintén novemberben megjelenő Steam Controllert pedig ugyanennyiért vehetjük meg majd hozzá. Az európai árazást és megjelenést később fogják bejelenteni.
A HTC-vel együttműködve egy VR-headseten is dolgoznak a Valve-nál. A Vive fejlesztői verziója tavasz során lesz elérhető, míg a bolti megjelenése az év végén várható. A VR megoldáshoz kapcsolódik a Lighthouse elnevezésű rendszer, amely mozgásunk és környezetünk lekövetését segíti, a technológia pedig tévékbe, mobileszközökbe vagy akár headsetekbe is beépíthető (és a Valve ingyen fogja biztosítani az érdeklődő gyártóknak). Emellett egy külön VR-vezérlő is várható, amely a kézmozgást tudja majd pontosabban érzékelni. ■

hozzászólások (6)

KRISZ46
KRISZ46 2015.03.04. 13:12
Várjunk csak. source 1 és source 2=1+2=3
HL3 tényleg confirmed :D
ivanova36
ivanova36 2015.03.04. 13:18
korábbi tendenciákkal szemben ez a dolog tetszik. Mármint hogy elkezdték a grafikus motorokat és a fejlesztői környezetet kiadni hozzá, puszira. Már csak a Cryengine és Unity kell hogy beálljon a sorba és lesz 4 fajta ami elérhető, illetve amikre lehet fejlesztgetni. Viszont hátulütője is lehet könnyen. Sok hulladék készülhet így, hiszen már nem fogja bukni rajta a "fejlesztési költséget" a kedves user. Meglátjuk mi lesz, remélem elérjük 1-2 éven belül hogy a Steamről kikopnak a hulladék grafikával megáldott early accesses bitkupacok.
Madrac
Madrac 2015.03.04. 14:01
A Unity már rég csak akkor kér pénzt, mikor ki akarod adni a játékot, nem sokat tudna engedni már.
ivanova36
ivanova36 2015.03.04. 14:52
Akkor már csak a cryengine a havidíjas? tavaly néztem de mintha a unity is havi díjas lett volna...lehet benéztem valamit náluk. EGX-ről is valami hasonlóról emlékszem...
Zoo_Lee
Zoo_Lee 2015.03.04. 16:41
Mindegyikből van premium verzió is Unitytől UnrealEngine-ig, plusz vannak hozzájuk fizetős tartalmak (UE4-hez például elég komoly assetek és modellek), de igen, már csak a CryEngine-nek nincs ingyenes változata. KÍváncsi leszek, hogy ennyi nagykaliberű ingyenes engine hogy fogja befolyásolni a piacot, az utóbbi években a Unity elég durva monopóliumot épített ki.
ajánlott olvasnivaló