Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Far Cry Primal

Borzalmas gondjaink lesznek a Far Cry Primalben

Megszelídíthetünk mi akármilyen fenevadat, a borzokkal meg fog gyűlni a bajunk...

2015.12.12. 15:12 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Alapos téma és korszakváltáson megy keresztül a Far Cry széria, ugyanis az előző részekkel ellentétben a Far Cry Primal visszarepül néhány ezer évet az időben egészen a kőkorszakig. Mi is egy törzsi vadászt fogunk benne alakítani, akinek egyedül kell helytállnia a nem túl barátságos vadonban. Ebben, ahogy arról egy korábbi videóban már meséltek a fejlesztők, nagy segítség lesz a vadállatok megszelídítése.
A napokban egy új bejegyzés jelent meg a Ubisoft blogján, ahol több érdekességről is olvashatunk. Ezek közé tartozik a vadvilág is. A fejlesztők nem győzik hangsúlyozni, hogy a vadállatok mennyire fontos szereplői lesznek az eseményeknek. Életveszélyes ellenfeleink és hű társaink is lehetnek egyben, ugyanakkor a legtöbb eszközünk elkészítéséhez is elengedhetetlen lesz a levadászásuk. Az sem lesz mindegy, milyen állatokat szelídítünk meg. A vadkutyák például segítenek bizonyos nyersanyagok összegyűjtésében, míg a náluk valamivel nagyobb farkasok a vadászatban lesznek nagyon hasznosak. A jaguárok a lopakodásban verhetetlenek, míg a kardfogú tigriseket akár meg is lovagolhatjuk (tigriselhetjük?!). Lesz azonban egy állat, amellyel komolyan meg fog gyűlni a bajunk. Ezek pedig a borzok. Velük már a korábbi játékokban is voltak gondjaink, ugyanis ritka agresszív jószágok, amelyek gondolkodás nélkül nekimennek náluk többször nagyobb állatoknak is – és néha bizony le is győzik azokat. Szóval ha a Primalben egyszer csak felbukkan egy fekete-fehér kis szőrcsomó, célszerű lesz mihamarabb végezni vele vagy épp lelépni a territóriumáról.
Szintén a blogbejegyzésben olvashatunk a játékban hallható furcsa nyelv megszületéséről is. Az ember azt gondolná, hogy egyszerű hablatyolásról van szó, ám valójában nagyon is komoly háttérmunka áll mögötte. A fejlesztők az indoeurópai alapnyelv szakértőivel közösen dolgozták ki Oros (a játék fiktív világa) anyanyelvét, ezzel téve annak hangzását minél hitelesebbé. Ez egyébként nem volt könnyű feladat, mivel eleinte minden igyekezetük ellenére nagyon modern nyelvként hatott. Ezért még pörgősebbé hangzásúvá és könnyebben kiejthetővé tették. Az új nyelvet egyébként Wenjára keresztelték.
A fentiekből is látszik, hogy a Ubisoft Montreal nem veszi félvállról a Far Cry Primal fejlesztését. Lehet, hogy a játékmenet alapjait az előző két epizód adják, de az új téma és korszak mindenképpen felfrissíti majd a szériát. A megjelenés sincs már túl messze, február 23-án PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on lesz esedékes. ■

Far Cry Primal
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Far Cry Primal

hozzászólások (2)

szbszig
szbszig 2015.12.14. 16:22
A borzok annyira nem izgatnak, de a PIE (Proto-Indo-European, azaz az indoeurópai alapnyelv általánosan elfogadott rövidítése) megvalósítására kíváncsi vagyok.

kis hangulatcsináló videó
Kanduhrka
Kanduhrka 2015.12.14. 17:40
" Lehet, hogy a játékmenet alapjait az előző két epizód adják, de az új téma és korszak mindenképpen felfrissíti majd a szériát. "

Hát nem is tudom. A gameplay-ek alapján csontra ugyanaz az egész, mint az FC 4, ami meg ugye pont ugyanolyan volt, mint a 3. rész. Egy próbát meg fog érni, de a látottak alapján semmi innovatív dolog nincs benne, még az ikonok is ugyanazok. Lófegyverek helyett, most dárdával fogunk rohangálni egy baromi szép, de baromi unalmas környezetben, tök érdektelen történettel. De ne legyen igazam.
ajánlott olvasnivaló