Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Idén kimaradhat az Assassin's Creed, helyette Watch Dogs 2 jöhet ősszel

Legalábbis erről szólnak a pletykák és találgatások.

2016.01.04. 21:25 | szerző: Dino | kategória: Játék

A Kotaku találgatásai - és különböző fórumokra kikerült információk és pletykák - alapján úgy tűnik, hogy a Ubisoft idén nem ad ki újabb Assassin's Creed epizódot. A kiadó terveit ismerni vélő forrásuk szerint még az Assassin's Creed: Unity csúfos leszereplése után döntöttek úgy a franciák, hogy egy év szünet jöhet a szériában, azaz a tavalyi Syndicate-et csak 2017-ben követheti egy új rész. A pletykák szerint Empire név alatt fut az újabb epizód fejlesztése, a sztori pedig ezúttal Egyiptomban játszódna. (Sőt, még azt is megkockáztatják, hogy ugyanaz a főhős aztán Görögországban és Rómában folytatná később a kalandokat.) Ha így is lesz, nem maradunk bérgyilkosok nélkül az idén: jövő hétre várható az Assassin's Creed Chronicles indiai epizódja, majd utána valamikor az oroszországi rész, decemberben pedig mozikba kerül a Michael Fassbender főszereplésével forgatott mozifilm.
Egyúttal arról is beszélnek, hogy ősszel a Ubisoft egy másik szériája kap majd folytatást: egy újabb AC epizód helyett a Watch_Dogs második része jöhet még az év vége előtt. ■

hozzászólások (9)

-T0ng-
-T0ng- 2016.01.05. 12:55
Én a IV. rész óta azt várom, hogy egyszer csak a belső szemszögből nézelődő főhős eljut az Assassin-ok búvóhelyére, bemutatkozik Bishop-nak, és a kézfogásnál megmutatják az új főhőst kívülről.

Sokan nem szerették az Desmond-trilógia modern szálát, de ott sem a modern szállal volt baj, inkább azzal a tartalommal, amivel megtöltötték. Így, átvezetőkben elmesélt történettel, viszont valamit nálam elvesztett a játék. Addig volt egyfajta Da Vinci-kód jellege az egésznek, egyfajta misztikuma, és ezt én borzalmasan hiányolom.

Hozzáteszem, nekem nincs bajom az évenkénti megjelenéssel, de a két éves ciklus egy fokkal biztatóbb. Bár itt hozzá kell tenni, ha a pletyka igaz, hogy remélem nem esnek abba a hibába, mint a második részt követően. Ott is kaptunk egy jól eltalált, hangulatos és ütős részt, majd az egészet elkezdték lehúzni kettő, két egymást követő évben megjelent kvázi folytatással.

A Watch Dogs 2 pedig tényleg legyen úgy az első rész folytatása, ahogy anno az AC első részének volt a második. Sajnálnám, ha elrontanák azt a sorozatot, mert ígéretes.
GeryG
GeryG 2016.01.05. 13:48
Igen, az AC sorozat sajnos a második rész óta egyértelmű lejtmenetben van. Ha nagyon szigorú vagyok, akkor a személyes kedvenc negyedik rész (a második rész mellett persze) is inkább volt egy marha jó kalózos játék, mintsem jó AC epizód. Ha nem azt a címet kapja, kiveszik belőle a modern részt és picit átalakítják a sztori orvgyilkosokra és templomosokra vonatkozó részeit, akkor kaptunk volna egy közel hibátlan kalózos játékot. Így kaptunk egy sokadik AC folytatást, ami annak, aminek szánták kevés lett.
De nekem ettől még az egyik legkellemesebb élmény volt a sorozatban. :)
szbszig
szbszig 2016.01.05. 15:39
Nem vagyok különösebben híve a misztikus vagy konteós dolgoknak, de az Assassin's Creedben én kifejezetten élveztem a jelenbeli történetszálat. Vagy talán éppen azért, mert a valóságban nem szoktam ilyeneket olvasgatni, így számomra kellőképpen új és érdekes volt az AC világa és háttértörténete. Illetve a másik, hogy egy játék keretei között még komolyan is tudom venni, amiket kitaláltak az Első Civilizációtól kezdve az évezredes templomos–asszaszin szembenállásig, míg a valóságban ilyeneken csak mosolyognék persze. Úgyhogy még a Desmond-féle trilógia után is, amikor a jelenbeli történetszál tulajdonképpen szöveges bejegyzésekre redukálódik csupán, elolvastam mindig minden információt, ami az elvileg "fő" sztorihoz kapcsolódik. Mondjuk nem játszottam minden játékkal, azt hozzá kell tenni. Ebben közrejátszik sok minden: az egymást most már tényleg túl gyorsan követő epizódok, hogy azok is egy kaptafára készülnek nagyrészt, hogy nem érdekelt egyformán minden feldolgozott történelmi korszak és helyszín, stb. Úgyhogy én nem bánom, hogy ritkítják a megjelenési dátumokat. Talán lesz valami érdemi előrelépés végre mind játéktechnikailag, mind a sztori szempontjából. Ha meg véletlenül sok szabadidőm lesz, és nagyon AC-zni támad kedvem, akkor még mindig elő tudom venni az eddig ki nem próbált vagy be nem fejezett epizódokat.
Trufa
Trufa 2016.01.06. 08:20
S szerinted fognak olyan címmel kidobni játékot, hogy Assassin's Creed 4? Mert jó ideje már csak alcímezgetnek, szóval ez sem mentség. Ha jól tudom, két játék jelent még meg a Black Flag óta, kiderült bennük, hogy mi van Junóval?
-T0ng-
-T0ng- 2016.01.06. 09:19
A negyedik rész esetében már akkor érezni lehetett a készítők célját, mikor bejelentették, hogy lesz számozás és alcím is.

Korábban akkor volt csak alcím egy AC játéknál, ha valamiképp mellékszál volt, ez pedig az Black Flag esetében nagyon jól be is bizonyosodott. Ott volt a szám, hisz valahol Desmond történetét zárja le, de átmenet is volt valami új fele. Érdekes kérdéseket feszegetnek a Sage-szál bevezetésével, ugyanakkor szerintem pont a modern rész átvezetőkre való korlátozásával ennek a kibontakozását is korlátozzák. Mert bár ott vannak az Animusban töltött megszámlálhatatlan órák, csak az lesz számunkra kézzelfogható, ami ott történik, viszont az átvezetők már nem adják át, hogy a tetteink ott mekkora hatással vannak a jelenre.

SPOILER
Juno a IV. rész óta leginkább azon dolgozik, hogy megszökjön a a testetlenségből és testet alkosson magának, valamint hogy létrehozza az új világrendet.


Függetlenül ettől (bár lehet részemről ez naivság) reménykedem benne, hogy a következő AC három mellékszál után visszatér az első három rész menetéhez, egy fix megnevezett modern főhőssel.
ajánlott olvasnivaló