Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2016

GWENT: The Witcher Card Game

gamescom 2016: GWENT: The Witcher Card Game - dióhéjban

Kipróbáltuk a kártyajátékot, az egyik fejlesztő pedig másfél percben foglalta össze kameránk előtt a legfontosabb tudnivalókat.

2016.08.30. 13:32 | szerző: Dino | kategória: gamescom 2016

Bár titokban kicsit reméltük, hogy esetleg már a Cyberpunk 2077 kerül bemutatásra a CD Projekt RED-nél a gamescom során, azonban annak egyelőre nem tart ott a fejlesztése, hogy prezentáljanak belőle bármit, így igazoltan maradt távol a show-tól. Helyette a The Witcher 3: Wild Huntbeli minijátékból külön termékké növő GWENT: The Witcher Card Game köré építették fel a standjukat – és ezt szó szerint kell érteni. A Business Centerben ugyanis a középpontban egy nagy játékasztal állt, rajta két gwent-paklival, ahol bárki élőben is kipróbálhatta a játékot, ráadásul minden munkatárs névjegye egy-egy gwentlap volt (természetesen különbözőek). A publikus rész standját pedig fa sörpadokkal rendezték be, itt PC-ken volt kipróbálható a játék.

gamescom 2016: GWENT: The Witcher Card Game - dióhéjban

A CD Projekt RED prezentációi minden évben nyújtanak valami emlékezeteset, akár az előadó stílusa, akár a terem berendezése, akár egy-egy mókás sajtóajándék (mint például a játékról feljegyzésekkel előre ellátott jegyzetfüzet) tekintetében, így még akkor is szívesen menne rájuk az ember, ha történetesen nem lenne érdekes maga a játék. Szerencsére persze ez sose volt így, és most is kíváncsisággal ültem be az előadásra, hiszen tavaly jó pár szórakoztató gwent-menetet játszottam már a The Witcher 3-ban. Ezúttal 10-12 PC várt ránk odabent, ahol először a játék alapjairól esett pár szó, majd a szemben ülő újságírók egymás ellen mérkőzhettek meg (igaz, az erre maradt idő már nem volt elég a lapok rendes kiismerésére).

gamescom 2016: GWENT: The Witcher Card Game - dióhéjban

Mint megtudtuk, a The Witcher 3: Wild Huntban szereplő kártyajáték kapcsán rengeteg rajongói levél érkezett a CD Projekt RED-hez, amelyben azt kérték, hogy különálló játékként is készítsék el a gwentet. A kérések pedig nem süket fülekre találtak, a lengyelek ráadásul ingyen játszható formában képzelték el a GWENT: The Witcher Card Game-et. A játék a stratégia mellett nagyban épít az ellenfél megtévesztésére, a blöffölésre is, emiatt várhatóan jobb is lesz hús-vér személyek ellen játszani majd. De aki jobban szeret egyedül játszani, vagy csak gyakorolna, annak se kell kétségbe esnie, lesz ugyanis egyszemélyes mód, nem is akármilyen. Ugyanis egy nyílt világot kapunk, amelynek térképén (a bemutató során egy erdős részen) bóklászhatunk karakterünkkel, az utunkba akadó romokat megvizsgálva akár új lapokhoz is juthatunk, ellenséggel összefutva pedig gwentben küzdhetünk meg velük. A sztorit pedig átvezető jelenetek formájában mesélik el közben.

gamescom 2016: GWENT: The Witcher Card Game - dióhéjban

Egy gwent-játszma során három fordulóból kettőt kell megnyernünk a győzelemhez, és külön kiemelték a fejlesztők, hogy akár egy-egy menet szándékos elvesztése is jó taktika lehet. Ha ugyanis ügyesen kikényszerítjük ellenfelünk értékes lapjait, a végén győztesként jöhetünk ki. Négy frakció lesz kezdetben a játékban (skellige, Északi Tartományok, a scoia’tael és a szörnyek – de már tervben van Nilfgaard is későbbi bővítésnek), ezek mindegyikéhez más paklik tartoznak. Kezdéskor meghatározott számú lapot kapunk, ezekből párat ki is cserélhetünk, illetve bizonyos feltételek teljesülése esetén (például egy speciális lap kijátszásakor) újakat húzhatunk fel kártyacsomagunkból. A játékmező három sorába rakhatjuk le gyalogságunkat, távolsági támadásra (pl. íjász) vagy ostromra alkalmas egységeinket, amelyek mindegyike meghatározott számú pontot ér, ezek összege az, ami az aktuális kör végén számít – az nyer, akinek több pontja van, beleszámítva a különböző extrákat és módosítókat is. Hívhatunk különböző mágikus segítséget is, például köddel be borítva az egyik sort az ottani lapok értéke lecsökken.

A fejlesztők jelentősen átdolgozták a The Witcher 3-hoz képest a gwentet, hogy kiegyensúlyozott játék alakuljon ki két játékos között. Míg a minijátékban erősebb lapjaink voltak a számítógép vezérelte játékosok ellen, itt érthetően fontos, hogy ne legyen egyik félnél se olyan készlet, ami lehetetlenné teszi a győzelmet. Végül fontos még, hogy a négy frakció mindegyikéhez tartozik egy-egy hős is, akik extra képességet adnak a játék során. Ahogy említettük, a játék ingyenes lesz, de persze mikrotranzakcióval vehetünk majd benne mindenféle extrát, mint például 3D-ben animált prémium lapokat.

gamescom 2016: GWENT: The Witcher Card Game - dióhéjban

A GWENT: The Witcher Card Game megjelenési időpontját egyelőre nem tudni, október 25-én azonban elindul a PC-s és Xbox One-os zárt béta (PlayStation 4-en erre később kerül sor), így akinek sikerül bejutni (a playgwent.com oldalon kell regisztrálni), két hónap múlva már ki is próbálhatja magát benne. ■

GWENT: The Witcher Card Game
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
GWENT: The Witcher Card Game

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló