25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

E3 2017

E3 2017: Nintendo Spotlight összefoglaló

Mario Odyssey, Yoshi és új Metroid bejelentések is szerepeltek az idei prezentáción.

Írta: Zoo_Lee

E3 2017: Nintendo Spotlight összefoglaló

A Nintendo hagyományosan már évek óta kihagyja a nagy, élő prezentációkat az E3-on, helyette egy online streamelt, előre rögzített videót adnak le, amelyben általában bemutatják a show alatt kipróbálható, és az elkövetkező egy év során megjelenő játékaikat. Idén különösen nagy elvárások elé néztek, hiszen sok rajongó újabb húzócímeket és bejelentéseket várt a Nintendo Switch konzolra. Ugyan bejelentések számában a japán kiadó nem döntött rekordot, az új címek és előzetesek közül több is váratlan, érdekes lépéseket tett.

A prezentáció sztárja természetesen a Super Mario Odyssey volt, a Switch első exkluzív Mario játéka, amely első ránézésre sokaknak úgy tűnt, mintha a Mario játékokat a GTA sorozat nagy, nyílt városaival kereszteznék. Az új előzetesből kiderül, hogy ez így nem túl pontos, rengeteg hagyományos, a széria korábbi részeihez hű pálya és karakter is érkezik, az előzetes pedig elsősorban Mario új képességeire koncentrált. Ezek közül a legszembetűnőbb a „megszállás”: ha hősünk ikonikus vörös kalapját rádobja egy ellenfélre, átveheti fölötte az irányítást, így játszhatunk tankkal, klasszikus ellenfelekkel, de még egy megtermett dinoszaurusszal is. A játék október 27-én fog megjelenni.

A konzol eddigi legsikeresebb címe, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild is előkerült még, idén érkezik ugyanis két kiegészítő. Az első, a június 30-án érkező The Master Trials új navigációs lehetőségeket ad a játékhoz (a térképen visszakövethető a korábbi útvonalunk, egy speciális medállal pedig fast travel pontokat is létrehozhatunk magunknak), valamint a címhez méltóan két igen nehéz extra opciót a végigjátszáshoz. A Trials of the Sword mód gyakorlatilag egy horda játékmód, amelynek Link teljesen fegyvertelenül, felszerelések nélkül vág neki, a teljesítésével pedig a Master Sword erejét növelhetjük, az indításkor elérhető Hard Mode pedig magasabb szintű, regenerálódó életerejű ellenfeleket tartogat a kihívásra szomjazók számára. A DLC továbbá számos klasszikus ruhát, páncélszetet is elérhető tesz a játékban. A második kiegészítő, a The Champions’ Ballad decemberben érkezik, a címszereplő négy bajnokhoz pedig amiibo-figurák is érkeznek.

Sokan pletykálták, a prezentáción pedig beigazolódott, hogy hivatalos, sorszámozott folytatást kap a Wiire megjelent Xenoblade Chronicles, az első részt is készítő fejlesztőcsapat gondozásában, ráadásul még 2017 végén meg is fog jelenni.

Új Kirby is jön 2018-ban, melyben segítőket toborozhatunk az ellenfeleink sorából, három barátunkkal pedig kooperatív módban is játszhatunk majd.

Hasonló formában jelentették be az új Yoshi játékot, amely szintén 2018-ban jön Switchre, szintén támogatja a kooperatív játékot, a Yoshi’s Wooly World gombolyagos világa után pedig kartonokból és papírmaséból összeállított világban játszódik majd, fő egyedi vonása pedig a „flip” mechanika lesz, amellyel az egész játéktér 180 fokkal elfordul, új pályaelemeket, utakat, lehetőségeket téve elérhetővé.

A készítők arról is biztosították a rajongókat, hogy a Switch a jövőben kapni fog egy Pokémon RPG-t, ám ennek még sem a címét, sem a megjelenés hozzávetőleges dátumát nem árulták el. A Rocket League rajongói is örülhetnek, kedvencük ugyanis még az idei év végén Switchre látogat, platformexkluzív tartalmakkal megpakolva. A Ubisoftnál bejelentett Mario és Rabbids crossover is tiszteletét tette, bár jóval tömörebb formában, mint a francia cég tegnapi tájékoztatóján.

Tovább folytatódik a Tecmo Koei crossover-őrülete is. Miután a 2000-es évek eleje óta fejlesztett Warriors formulájukat az utóbbi években már a Zelda és a Dragon Quest világaira is ráhúzták, a Fire Emblems hősei sem maradhatnak ki a sorból. A roppant kreatív című Fire Emblem Warriors még idén ősszel érkezik Switchre.

Szintén konkrét megjelenési dátum nélkül, de a rajongók hatalmas meglepetésére végre bejelentették Switchre a Metroid Prime 4-et. A címen kívül gyakorlatilag semmi mást nem kaptunk, de a puszta tény, hogy a fejlesztés létezik, hatalmas meglepetés a rajongóknak, akik az Other M leszereplése óta attól féltek, soha nem készül új játék Samussal. A Nintendo Direct után ráadásul még egy extra meglepetést is kaptak, ugyanis még szeptember 15-én Nintendo 3DS-re érkezik a Metroid: Samus Returns, a klasszikus Gameboyra megjelent Metroid II remake-je, a Castlevania: Lords of Shadow szériát fejlesztő MercurySteam gondozásában.

Összességében igen tartalmas és intenzív fél órát prezentált a Nintendo az E3 alkalmából. Személy szerint nem bántam volna még egy-két erős bejelentést Switchre, de az olyan címek, mint a Kirby, a Yoshi, az új Xenoblade Chronicles és legfőképp a rajongók által évek óta követelt hivatalos Metroid játékok valószínűleg így is egy erős évet biztosítanak majd a cég számára. A Nintendo streamjével együtt pedig egyúttal véget ért az idei E3 prezentációinak sora is.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!