25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Total War: Warhammer II pontszámok

A stratégiai játék napokon belül megérkezik, de a híre megelőzte.

Írta: GeryG 7 hozzászólás

A The Creative Assembly kétségtelenül a Total War szériával érte el eddigi legnagyobb sikereit. Ám, míg sokáig szigorúan tartották magukat a történelmileg hű témákhoz, addig a legutóbbi felvonásban engedtek a fantasy kísértésnek. A Total War: Warhammer szép sikert is aratott, és mivel eredetileg is trilógiában gondolkoztak a fejlesztők, jöhetett is a folytatás. A Total War: Warhammer II premierje már karnyújtásnyira van, de a szerencsés külföldi magazinok már megkaparintották. És élményeiket pontszámokká is alakították:

A Total War: Warhammer II szeptember 28-án fog megjelenni kizárólag PC-re.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Total War: Warhammer II

Platform:

Fejlesztő: Creative Assembly

Kiadó: Sega

Megjelenés: 2017. szeptember 28.

Minimális rendszerigény: Intel Core 2 Duo 3 GHz, 5 GB RAM, GeForce GTX 460/Radeon HD 5770 1 GB/Intel HD 4000, 60 GB HDD, 64-bites Windows 7

Ajánlott konfiguráció: Intel core i5 4570 3,2 GHz, 8 GB RAM, GeForce GTX 770/Radeon R9 290X 4 GB, 60 GB HDD, 64-bites Windows 7/8/10

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

davkar9
davkar9 [11277]
Na ezért örülnék ha más is járna a játék topicjába, pont ez volt legutóbb.:-P Lényegében arról van szó, amit a leírás is sugall, a két játék területei egybe lesznek vonva (kisebb nagyobb változtatásokkal, hogy beleférjen egy térképbe) és minden játszható frakció mehet meghódítani a világot. Sima conquest, nincs vortex vagy káosz invázió, de gondolom lesz majd valami egyedi endgame és győzelmi feltétel itt is.
McCl@ne
McCl@ne [13400]
Megvan az első Warhammer, elő van rendelve a folytatás: mondasz nekem valamit erről az összevont kampány dologról? Gondolom jobban képben vagy nálam, mert én csak valami félmondatot hallottam róla, de érdekelne, ha már mindkét játék megvan :) (az elsővel kb. egy órát játszottam, nem volt többre időm, de most nekiugranék)
davkar9
davkar9 [11277]
Vortex kampány, új térkép, átdolgozott traitek, mágia is jelentős buffokat kapott (wind spell pl célzásnál forgatható), sárkányoknak van végre értelmük, minden települést elfoglalhatsz, stb stb, lesz itt újdonság bőven. Ráadásul az új rogue armyk, elszórt cuccok, romok felfedezése egy csipetnyi Heroes érzést is ad a játéknak. A 4 új frakciónak megvan a saját arca, az ismerős egységtípusoktól (/funkció) az új egyedi kampány tulajdonságokig (pl HE-nél influence, skaveneknél a kaja), amik miatt teljesen indokolt a 2. rész és nem dlckként történő kiadás.

Leginkább az kell elfogadni, hogy ez elsősorban Warhammer játék. Ha valaki nem szereti a settinget azzal nem lehet mit csinálni. Hangulatában nagyon erős és a világ növekedésével ez csak egyre jobb lesz. Vortex kampány már önmagában is roppan ígéretes - a dupla starthelyekkel kapásból hosszabb a az élettartama - , de az igazi élmény majd a mortal emipres frissítéssel jön. Mellesleg ha valami nem jó azok javítására ott vannak a modok. Nem jutottam el odáig, hogy elmélyedjek bennük, mert nekem bőven elég szórakozást és játékidőt nyújt a gyári is, de egy rövid körút után a workshopban máris látható, hogy elég sok gondosan kidolgozott mod van, legyen szó egység statok és mértek megpiszkálásáról vagy mapokról. Az általad felsorolt hibákra szerintem mind található valami.
Noggle
Noggle [224]
Ne értsetek félre, nem álltam ki tiltakozni a Creative központja elé, ilyesmi. Sőt magam is megvettem a Warhammer Total Wart, ami nem egy rossz játék, de nem is volt igazán jó. Rome 2 öröksége sajnos látszott rajta, mert például az ügynökrendszert amióta ilyen módon kezelik, feláll a szőr a hátamon, ha csak rágondolok. Ostromrendszer egy vicc, egységtakarékosabb volt mondjuk automatában lejátszani főleg ha már nem is élvezetes. Diplomácia bár jobban működik, elég egykapura megy. Tehát saját frakcióval könnyen, barátival (Empire -törpe) addig, amíg nem vagy igazán erősebb nála, többiekkel eléggé felejtős. Questrendszer rosszabb, mint valaha korábban. Káosz invázió 2 frakciót érint igazán, többieket nem igazán zavarja, ami multiplayer szempontból kicsit inbalance. Ettől függetlenül ugyanúgy jó pontokat kapott, mint egy igazán jó Total War.
Másik rendkívüli bánatom, hogy biza kevés volt a 60$-os játékhoz a content. Alapjátékban volt 4 frakció, akivel lehetett játszani és slussz. Az a helyzet, hogy tudtommal most is ezt akarják letolni a torkomon, annyi különbséggel, hogy valószínűleg hogy már sok újdonságot se fogok kapni, mint ami annak számított, mint mágia stb.
davkar9
davkar9 [11277]
A legendásan szar rome2 start nekem kimaradt, de nem túlzás a stúdió 4 évvel korábbi munkája miatt fújni a friss címre? Főleg ahol jobb viszonyítási alap lenne mondjuk a tww első része, aminél elég stabil volt a launch. A folytatás pedig még jobban optimalizált, ami nem kis teljesítmény, ha figyelembe vesszük, hogy a térkép kb 1.5-2x+ akkora, mint az elsőé, a csatákban pedig ott vannak a skavenek, akik a létszámmal a vc párezres seregeire is köröket vernek (lazán 3-5k patkány rohangálhat egy sima csatában is). És ez nem a "fizetett" kritikusoktól való infó, hanem megbízható streamerektől. Mesélnek az élményről, de látszik is a videókon (duh).
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (7 db)