Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

„Inkább kalózkodj, mint a G2A-ről vásárolj!”

„Inkább kalózkodj, mint a G2A-ről vásárolj!”

Az egyik indie kiadó vezetője kelt most ki így a nem éppen tiszta utakon járó site ellen.

2019.07.04. 10:33 | szerző: Dino | kategória: Játék

A minimum szürkének nevezhető G2A oldalt egyre több kiadó és fejlesztő tekinti ellenségének, nem véletlenül. A sokszor lopott, vagy hamis bankkártyával megvásárolt játékkódokat, esetleg más régióban kedvezőbb áron beszerzett Steam kulcsokat olcsón megvásárlásra kínáló site tevékenységéből ugyanis - amellett, hogy ha szerencséje volt a vásárlónak és nem tiltják le később a játékát - gyakorlatilag csak a G2A üzemeltetői húznak hasznot. A fejlesztőkhöz ugyanis semmi nem jut ezekből a pénzekből: egy korábbi alkalommal például a tinyBuild egyik munkatársa jelezte, hogy 450 ezer dollárnyi játékukat értékesítette a site, anélkül, hogy ebből a kiadó kapott volna bármennyit.

Most pedig a No More Robots indie kiadót vezető Mike Rose kelt ki Twitter oldalán a G2A ellen (Rose amúgy korábban a tinyBuildnél dolgozott). A munkája során az általuk forgalmazott játékokra, például a Descendersre keresett rá, és meglepve tapasztalta, hogy a kulcsértékesítő oldal fizetett hirdetéseibe futott, amelyek a saját linkjei fölött jelentek meg. "Azonban semmit se keresünk azzal, ha valaki ezeken a hirdetéseken keresztül vásárol játékainkból."

És egy merész kijelentéssel még ennél is tovább ment: "Légy szíves, ha vennél a G2A-től játékot, inkább kalózkodj helyette! De tényleg!" - majd hozzátette: "A fejlesztők egyik esetben se látnak egyetlen fillért se, úgyhogy jobban örülnénk, ha a G2A se keresne rajta."

Cikkajánló
Descenders teszt – Két keréken hegyen-völgyön-sivatagban-fjordokon át…
Kilépett a korai hozzáférésből a mountainbike-játék.
» Olvasd el!

A "kezdeményezés" mögé aztán mások is beállítak, például az említett Descenderst fejlesztő RageSquid, vagy a Luftrauserst készítő Vlambeer egyik fele, Rami Ismail. (OFF: A Vlambeer site-ja kapja tőlem a nap játékfejlesztői weboldala. címet. ;-) )

Ti mit gondoltok, jó ötlet egy kiadótól/fejlesztőtől, hogy warezolásra buzdít, még úgy is, hogy valójában a figyelemfelkeltés az elsődleges célja? Vagy hogyan lehetne másként felhívniuk erre a problémára a figyelmet? ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló