Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Phantom Doctrine 2: The Cabal

Készül a Phantom Doctrine 2: The Cabal

Még a stílusa is más lesz a hidegháborús kémjáték folytatásának.

2020.07.28. 11:26 | szerző: Lacko | kategória: Játék

Két évvel ezelött jelent meg a lengyel fejlesztésű, hidegháborús, összeesküvéselméletes, kémkedős taktikai játék, a Phantom Doctrine. A fejlesztő Creative Forge Games most bejelentette, hogy készül a folytatás, azaz a Phantom Doctrine 2: The Cabal. Ám álljunk is itt meg egy pillanatra. Rögtön két nagy változás van az új résszel kapcsolatban. Egyrészt ezt már nem az első rész kiadója, hanem maguk a fejlesztők fogják feltálalni nekünk (a Steam adatlapja szerint ezúttal a PlayWay segítségével). Másrészt - és ez a fontosabb - szakítanak az XCOM-szerű, körökre osztott taktikai játékmenettel, és egy vérbeli TPS-t készítenek, azaz hátulról nézhetjük majd magunkat akció közben.

Az új játék az első résznek csak a történetét és a hangulatát tartja meg. Azonban inkább hasonlít majd a Splinter Cell-re, mint az XCOM-ra. (Ugye, kedves Ubi: ha a hegy nem megy Mohamedhez...) Feladatunk a Cabal nevű bűnszövetkezetbe való beszivárgás, kémkedés és szabotázs lesz. A játékmenet főleg lopakodásból és rejtőzködésből, meg persze kémcuccok használatából áll majd, de azért lesz lövöldözés is persze.

És bár valós idejű lesz a játék, a taktikázásról nem mondtak le a fejlesztők, így lehetőségünk lesz az idő megállítására és a szituáció nyugodt végiggondolására is. Erre szükségünk is lesz, mert egy-egy feladat többféleképpen is megoldható. Sajnos a játékmenetből egyelőre nem sok látszik (a fentiek csak az ígéretek), de azért nézzük meg a bejelentéshez kiadott kedvcsináló videót.

Már az első részben is valós eseményeket helyeztek alternatív kontextusba (és ezt nagyon jól tették), és így lesz ez a második részben is. Rögtön Csernobillal indítunk, amihez - a játék szerint - köze van a Cabalnak is. De az ígéretek szerint 15 órányi játékidőben eljutunk majd a dzsungelbe, New Yorkba és még a Távol-Keletre is.

Cikkajánló
Kérnék egy retúrt a Titkos katonai objektum megállóhelyig!
» Olvasd el!

Az eddigiek alapján bizakodhatunk, hogy jó játék lesz a Phantom Doctrine 2: The Cabal is. Sajnos megjelenési dátum egyelőre nem ismert. De talán így is hamarabb kézbe vehetjük, mint az új Splinter Cellt. (De ne legyen igazam!) ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Készül a Phantom Doctrine 2: The Cabal
Készül a Phantom Doctrine 2: The CabalKészül a Phantom Doctrine 2: The CabalKészül a Phantom Doctrine 2: The CabalKészül a Phantom Doctrine 2: The CabalKészül a Phantom Doctrine 2: The CabalKészül a Phantom Doctrine 2: The Cabal

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló