Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játékhírek

War Mongrels

Fontos frissítést kapott a War Mongrels

A Polished Edition rengeteg hibát javít, és módosít a játékmeneten is.

2022.09.24. 09:37 | GeryG | kategória: Játékhírek

Még nincs egy éve, hogy megjelent a Destructive Creations legutóbbi játéka, a War Mongrels. Ezzel kifejezetten azoknak dobogtatták meg a szívét, akik évtizedek óta várnak már egy új Commandosra. Egy valósidejű, lopakodós taktikai-stratégiai játék, amely a második világháborúban játszódik. Bár nem volt tökéletes, így is elég népes rajongótábort vont maga köré, amihez a kooperatív mód is sokat hozzátett, mivel az ilyesmi ebben a műfajban meglehetősen ritka.

Cikkajánló
War Mongrels teszt – Jó játék nagyon merész tálalásban
Igazi hiánypótló alkotás a Destructive Creations legutóbbi játéka, de nem hibátlan.
» Olvasd el!

A fejlesztők azon túl, hogy gőzerővel dolgoznak a játék konzolos kiadásán, a már megjelent PC-s verzióról sem feledkeztek meg, sőt. A minap megérkezett a Polished Edition, avagy a játék eddigi legnagyobb és legfontosabb frissítése. Ez természetesen minden játékos számára ingyen érhető el és temérdek hibát javít, valamint a játékmenetbe is mélyebben belenyúl itt-ott.

Ahogy az a lenti képeken is olvasható, rengeteg ismert hibát orvosolnak a készítők. Ezek jó része bizonyos küldetések bizonyos elemeit javítja, amelyek akár meg is akaszthatták a továbbjutást. Sokat csiszoltak a mesterséges intelligencián is, ami korábban a legtöbb kritikát kapta. Finomítottak az őrök viselkedésén és a járőrszokásokon is. Ugyanígy az útkeresési mechanizmust is frissítették. A hibajavításokon túl az optimalizációról sem feledkeztek meg. A játék kevésbé terheli a HDD-t induláskor, javítottak bizonyos esetekben a CPU és a GPU használatán is. Ugyanígy optimalizálták a hálózati forgalmat is. Emellett a mentési fájlokat is lekicsinyítették és a felgyorsították a mentési folyamatot.

Fontos frissítést kapott a War Mongrels

Ami pedig a játékmenet finomításait illeti, újdonságként megjelent a teljes kontrollertámogatás (ami a közelgő konzolos megjelenés fényében érthető). Bizonyos fejezetekben néhány szkriptelt eseményt módosítottak, másképp időzítettek. Általánosságban javítottak a csapat mozgásán harc közben, illetve a harcrendszeren is. Az ellenség sokkal többet használja a fedezékeket, illetve hatékonyabban lő mögülük. A sarkok már kevésbé nyújtanak jó fedezéket. Az ellenség fokozatosan tágítja a keresési területet a riadók során és már a csatornákban is keresnek minket, illetve a bokrokba is bejönnek, ha onnan támadjuk meg őket.

Fontos frissítést kapott a War Mongrels

A War Mongrels a fenti finomításokkal még jobb élményt nyújthat. Fontos azonban tudni, hogy a küldetések közbeni mentések a frissítéssel valószínűleg elvesznek. Viszont a Steamen a játék tulajdonságainál a béta fülre kattintva elérhető a "previous_game_version" opció, amit bekapcsolva a frissítés előtti állapotban indul el a játék. Így be lehet fejezni az adott küldetést, majd ezt az opciót kikapcsolva a következőt már a frissített játékban indíthatjuk el.

Fontos frissítést kapott a War Mongrels

Aki eddig nem vásárolta meg a játékot, annak most itt a remek alkalom, ugyanis szeptember 26-ig 44%-os kedvezménnyel teheti meg a Steamen. A konzolos változat 2023 első negyedévében várható. ■

War Mongrels
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
War Mongrels

hozzászólások (2)

AndrewT
AndrewT 2022.09.25. 11:01
Cimborámmal novembertől januárig küzdöttük végig a kooperatív kampányt jónéhány játékverzión keresztül, gamebreakerrel nem találkoztunk, inkább csak idegesítő apróságokkal, de rengetegszer elhangzott közben, hogy "tesztelés közben ez hogyan nem bukott ki?" Végülis úgy fest, hogy az elmúlt egy év kvázi early accessben telt el, de ilyen széles játékosbázistól származó visszajelzések nélkül valószínűleg esélyük sem lett volna a fejlesztőknek helyrepofozni a játékot, én pedig mindenképpen értékelem, hogy végülis megtették. Remélhetőleg ez azt is jelenti, hogy szőnek még terveket a War Mongrelsszel, plusz pályák, fejezetek, minikampányok formájában, amit nyilván könnyebb eladni, ha az alapjáték miatt már nem zúgolódik a plebsz.

A fenti képek mellett jót mosolyogtam a kezdeti állapottal "begyűjtött citromdíjak" felsorolásán is : )
https://cdn.akamai.steamstatic.com/steamcommunity/public/images/clans//38629372/4bf2d9f09261fa6314afe16ec124cbd195b3b9d5.png
GeryG
GeryG 2022.09.25. 11:11
Sam Starion barátommal mi is toltuk koopban, de nem jutottunk a végéig leginkább az én egyéb elfoglaltságaim miatt. Gamebreakingbe mi se futottunk bele, inkább csak kiforratlanságokba. De így is tök jó élmény volt a setting és a hangulat miatt. Erősen gondolkozom, hogy ezekkel a javításokkal újra neki kéne futni, hátha most picit gördülékenyebben menne. Maximálisan megérdemli a játék a figyelmet, mert nagyon hiánypótló.
ajánlott olvasnivaló