Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Wii Fit Plus (Wii)

Továbbfejlesztett verzió jelent meg a Nintendo fitneszprogramjából.

2009.12.13. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

A Nintendo 2008 tavaszán gyakorlatilag új kategóriát teremtett a videojátékok piacán: az otthoni fitneszedző játékokét. A Wii Fit megjelenését követően a konkurens kiadók is fellelkesültek, és az EA-től a Ubisoftig többen is kiadták hasonló terméküket (ilyen volt például az EA Sports Active). A Nintendo azonban egy olyan kontrollert is mellékelt játékához, amelyet más játéktípusok vezérlésére is kiválóan lehet használni. (A Balance Boardot, avagy magyarul az Egyensúlyozó Fitnesz Padot.) Az újítást a közönség jól fogadta, hosszú időn át volt jóval nagyobb a kereslet a csomagra, mint amennyit a boltokba tudtak szállítani. Mostanra ez már rendeződött, a japán konzolcég pedig másfél év után továbbfejlesztette és kibővítette eredeti szoftverét, hogy az mostanra a boltokba kerülhessen.

Wii Fit Plus (Wii)

A Wii Fit Plus alapja tehát ugyanaz, mint a másfél évvel korábbi verzió, azaz jóga- és izomerősítő gyakorlatokat, valamint különböző minijátékokat tartalmaz. Az első két kategória minimálisan bővült, 3 új gyakorlat került mindegyikbe. A rengeteg – szám szerint 15 – új minijáték listája viszont egy egész képernyőt elfoglal, és talán nem is baj, hogy ezen bővítettek a leginkább, hiszen egyértelműen a program legszórakoztatóbb részét jelentették – és jelentik még most is. Az újak között akad gördeszka, ritmus kung-fu, golf és hógolyózás is, természetesen minden esetben kihasználva a Balance Board lehetőségeit. Sokszor a Wii Remote és a Nunchuk kontroller is szükséges az irányításhoz, mint például a ritmus kung-fu esetén, ahol megfelelően időzítve kell lépnünk vagy karjainkat mozgatnunk. A golf alatt nem egy golfjátékra, hanem igazából egyfajta gyakorló-oktató részre kell gondolni, amely testmozgásunkat elemezve segít elsajátítani a helyes ütési mozdulatot. A hógolyózás során pedig jobbra-balra dőlve hajolhatunk ki fedezékünk mögül, míg a Remote segítségével vághatunk ellenfeleinkhez egy-egy hógolyót.

Az edző rész azonban nemcsak a gyakorlatokkal bővült, hanem olyan funkciókkal is, mint például az elégetett kalóriák számlálása. Emellett pedig lehetőségünk nyílik edzésprogramok összeállítására is, akár teljesen manuálisan, akár a program segítségével válogatva a teljes választékból. Koncentrálhatunk például karunkra vagy alakunkra, és megválaszthatjuk az edzés hosszát is.

Wii Fit Plus (Wii)

Grafika terén nem változott a program, ugyanazt kapjuk, mint korábban. A gyakorlatok során edzőnket láthatjuk, míg a minijátékokban Mii figuránkat irányíthatjuk, a Wii Sports és Wii Sports Resort külső megjelenéséhez hasonló környezetben.

A Wii Fit Plus nem hozott semmi forradalmi újdonságot, azonban ügyes bővítésekkel fejlesztette az eredeti változatot. A rengeteg új minijáték ráadásul nagyon jól sikerült, így aki kedvet kapott az otthoni edzéshez, az már ezzel a verzióval vegye meg magának a Balance Boardot. A szoftver külön is kapható, így a kontrollerrel már rendelkező játékosok is továbbléphetnek az új változatra. ■

Wii Fit Plus (Wii)
Wii Fit Plus (Wii)Wii Fit Plus (Wii)Wii Fit Plus (Wii)Wii Fit Plus (Wii)Wii Fit Plus (Wii)Wii Fit Plus (Wii)

értékelés

Wii Fit Plus

Wii Fit Plus
Pozitívumok
  • Rengeteg új minijáték
  • Kalóriaszámláló
  • Saját edzéstervek
Negatívumok
  • Grafikailag nem történt fejlődés
8,0
grafika 6
hangok 6
játszhatóság 9
hangulat 9
Wii Fit Plus
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Wii Fit Plus

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló