25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Bakery Simulator teszt – És most legyünk pékek!

„Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet...“

Írta: Sityi

Bírjátok még ezt a sok szimulátort? Ha jól látom, az utóbbi időben teszteltünk autószerelő-, autómosó-, barkács- és modellező-szimulátort a jól megszokott Farming Simulator mellett; és persze gyakorlatilag minden platformon szimulátorözön van. Vakargatom itt kopasz fejem – ez ezek szerint ekkora piac lenne? A lengyelek nagyon kenik a témát: a PlayWay mellett a Live Motion Games is számos * Simulator játékot tudhat az öve alatt (Car Traders Simulator, Sapper – Defuse The Bomb Simulator, Builder Simulator stb.), és most itt az új foglalkozás, amelyben próbára tehetjük magunkat: pékelhetünk a Bakery Simulatorben.

Bakery Simulator teszt – És most legyünk pékek!

A látvány nem feltétlen fog levenni senkit a lábáról... Nem csúnya persze a Bakery Simulator, de azért ez ma már inkább átlagosnak számít indie szinten is. Pékségünket ugyanis hiába dekorálhatjuk, egyszerűen baromi sivár az egész – amikor pedig autókázni megyünk, a város visszarepít minket nagyjából a Driver és a Midtown Madness idejébe. Persze nem a tütükélésen van a hangsúly, de azért ennél a Bus Simulatorök is többet tudnak, pedig azokat sem kíméltem különösebben. Sajnos hasonló véleményt kell megfogalmazzak a hangok kapcsán is: ami van, az nem rossz, de mivel nem elég változatos és sokrétű, óhatatlanul is egyhangúvá válik ez is egy idő után.

Ez nem hangzik eddig valami jól... Na, talán a játékmenet! Egy gyors alapoktatás után el is kezdhetünk ténykedni kis pékségünkben egy pár recept alapján. Kiválasztjuk a nekünk tetsző rendelést, majd a recept alapján a tálunkba kimérjük a hozzávalókat, ezt be a dagasztógépbe, aztán porciózunk egy kis ügyességi minijáték keretén belül, majd formázunk egy másik minijátékkal, végül az így kialakított finomságokat be a sütőbe, és ha kész, elvihetjük vagy elszállíttatjuk a megrendelőhöz. A szaggatást és a formázást később géppel is csinálhatjuk minijáték nélkül – és persze figyelnünk kell a nyersanyagaink raktármennyiségére is.

Bakery Simulator teszt – És most legyünk pékek!

Ahogy egyre több megrendelést teljesítünk, elérhetővé válnak újabb gépek, ezekhez fejlesztések, csinosíthatjuk a pékségünket – és természetesen új receptek, új hozzávalók, új megrendelők is jönnek. Mindez nagyon jó móka pár órán át, de utána meglehetősen repetitívvé válik az egész. Nem tudom, ez nem a szakma jellegéből adódik-e, de például a Cooking Simulatorben változatos módon kell sütnünk-főznünk, így kitolva a mókafaktort (igaz, ott azért az irányítás eléggé meg tudja izzasztani az embert).

Nem mondhatom, hogy ne szórakoztam volna jól a Bakery Simulatorrel, de a fenti hibái sajnos elég egyértelműen kiütköznek. Kicsit olyan érzésem van, mint a korai Farming Simulatoroknál: primitív, repetitív, de van benne valami báj, valami olyan varázs, ami valahogy megfog. Épp ezért ajánlani is csak azoknak tudom, akik egyrészt bírják ezt a fajta „félmonotonitást“, másrészt valami olyat keresnek, amivel egy fárasztó nap végén ki tudják kapcsolni az agyukat.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Pozitívumok
 • Az alapötlet egész jó
 • Egész szerethető, ha ad egy esélyt neki az ember
Negatívumok
 • A megvalósítás nem az igazi
 • Nem is olyan hosszú idő után monotonná válik

További képek

 • Bakery Simulator
 • Bakery Simulator
 • Bakery Simulator
 • Bakery Simulator
 • Bakery Simulator
 • Bakery Simulator
 • Bakery Simulator
 • Bakery Simulator
 • Bakery Simulator
 • Bakery Simulator
 • Bakery Simulator
 • Bakery Simulator
 • Bakery Simulator

Bakery Simulator

Platform:

Fejlesztő: Live Motion Games

Kiadó: Gaming Factory, Ultimate Games

Megjelenés: 2022. május 3.

Minimális rendszerigény: Intel Core i5-4690K/AMD Phenom II X4, 8 GB RAM, GeForce GTX 960/AMD Radeon R9 280, 13 GB háttértár, Windows 7/8/10/11

Ajánlott konfiguráció: Intel Core i5-7400/AMD Ryzen 5 1600, 16 GB RAM, GeForce GTX 1650 Ti/AMD Radeon RX 5500m, 15 GB háttértár, Windows 10/11

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!