25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kipróbáltuk a PlayStation 4-et [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Kipróbáltuk a PlayStation 4-et
A hét elején három napra nálunk járt a Sony hazánkban ma megjelent új konzolja. Beszámolónk a tesztelésről.

Reiven96
#13 Reiven96 [37]
Én először PlayIT-en próbáltam ki a PS4-gyet, szóhoz nem jutottam A controllert nagyon eltalálták, nagyon kényelmes. Először az Infamous: Second son-t próbáltam ki, majd a Killzone: Shadow fallt, ott döntöttem el hogy ha lesz végre egy PS4-gyem biztosan első játékok lesznek rá

Válasz erre

SolidSnakeGH
#12 SolidSnakeGH [806]
Tavaly év végéig nem volt még szerencsém az új generációhoz. Akkor az öcsém hazalátogatott Németországból és hozta magával a saját példányát, tartottunk egy PS estet. Az volt az első benyomásom, hogy egy erőteljes gép, némileg talán hangosabb, mint a PS3 és játékkínálat sem nagyon bőséges még rá. Kipróbáltam a Killzone: Shadow Fallt és az Infamous: First Light-ot. Nem voltam túlságosan lenyűgözve. Aztán letöltöttük a P.T. demót és elkezdtünk játszani vele. Egy idő után a demó során jött egy nem várt, mélyről jövő és hatásos jump scare, ami mindkettőnkre egyformán komoly hatással volt. Az volt az a pillanat, amikor megnyugodtam az új generációt és a potenciált illetően. A P.T. demó végső rejtvényét bár nem tudtuk aznap este megoldani és megnézni a végső teaser trailert Norman Reedus felfedéséről, mégis olyan élményt éreztem, mint a 90-es években, mikor megéreztem és megértettem a PS életérzést.

Válasz erre

Oscar123
#11 Oscar123 [121]
Én az örsi árkádban voltam. Igaz valaki lemondta és én voltam az első a listán, de mivel hétfőn foglaltam, nem hiszem, hogy sokan lennének rajta. 10-ére vártam én is, mert akkor lesz a következő szállítmány.

Válasz erre

GeryG
#10 GeryG [2289]
Akkor oszd meg velünk is a titkot, hol lehetséges mindez! Hidd el, én pl. nagyon hálás lennék!

Válasz erre

Előzmény: Oscar123 2013.12.18. 15:56
Oscar123
#9 Oscar123 [121]
Én hét elején (hétfőn) foglaltam le egyet, és ma már mehetek is érte. És ez Pesten történt meg velem.

Válasz erre

balays82
#8 balays82 [14276]
A lehetetlen azért talán túlzás. Szoktam találkozni olyan írásokkal, hogy egyes vidéki boltokban még van elfekvőben néhány darab, de ezek vagy nagyon gyorsan elkelnek, vagy jóval az ajánlott ár fölött árulják őket. Illetve ott van még pl. a Vatera is, ahol a nyerészkedők próbálják elpasszolni az első napos gépeket, mondanom sem kell, hogy nem kicsi haszon reményében.

Válasz erre

Előzmény: gregmerch 2013.12.17. 15:29
gregmerch
#7 gregmerch [3766]
Konkrétan lehetetlen. Most már csak februárra lehet legkorábban előrendelni.

Az nVidia kimaradt az új generációból hardver fronton, így ők most a Pc-re gyúrnak. Az említett cikk topikjában is leírtam, hogy az ő elképzelésük szerint a 4k a jövő, így most arra mozdultak rá. Ahhoz viszont minimum hét számjegyű összeg szükséges egyelőre HUF-ban, hogy egy ilyet összeállíts (2db GTX 7xx SLI-ben, egy bitang erős CPU, és mellé egy 4k felbontásra képes monitor, meg vagy 16-32Gb RAM). Evvel valószínűleg tényleg semmi nem veszi fel a versenyt, de nem tudom, akad-e a fejlesztőkön és a (világ szinten értett) felső tízezren kívül olyan ember, akinek jelenleg van ilyen masinája...

"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/

Válasz erre

Előzmény: balays82 2013.12.17. 13:54
balays82
#6 balays82 [14276]
Hát nem egészen ezt mondta az Nvidia. De olvasd el a cikkhez írt kommenteket is, akkor talán tisztul a kép. Egyébként, ha bizonytalan vagy, véleményem szerint nem érdekes elsietni a vásárlást, ráadásul jövő év január-február környékéig nem is olyan egyszerű géphez jutnia annak, aki kimaradt az első körből.

Válasz erre

Előzmény: HunLevente92 2013.12.16. 22:12
HunLevente92
#5 HunLevente92 [13]
Egyik cikketek miatt kicsit óckodok a vételtől. Arra gondolok mikor az nvidia kijelentette hogy a Pc jobb "konzol" mint az új-generációs konzolok. Ps3 meg lett ahogy kijött itthon.

Válasz erre

gregmerch
#4 gregmerch [3766]
A jelenlegi játékos Pc-kel felveszi a versenyt a teljesítménye, de csatlakozom ahhoz a véleményhez, hogy nem most mutatja a masina a maximumát. Ahhoz kell még pár év. Azt is fenntartom, hogy nem akkora ugrás a PS3-hoz képest, mint az volt a PS2 után. A teljesítmény jelenleg hozza egy erősebb játékos Pc-ét. A jövő kérdőjel, de nem gyenge a hardver, így optimista vagyok.

"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/

Válasz erre

Előzmény: HunLevente92 2013.12.16. 13:24
balays82
#3 balays82 [14276]
A Killzone esetében nagyon jó az élsimítás, nem találkozni olyan látványos recékkel, mint a PS3-as játékoknál. A nem igazi nextgen játékok esetében (LEGO Marvel Super Heroes és FIFA 14 demók, valamint a Contrast, amelyeket próbáltam) szintén elég látványos a fejlődés, sokkal finomabb és élesebb a látvány, mint az előző generáción.

Válasz erre

Előzmény: HunLevente92 2013.12.16. 13:24
GeryG
#2 GeryG [2289]
Amennyire én láttam (CoD: Ghost-ban pl.), élsimítással már nincs baj, van hozzá megfelelő hardver a gépben. Persze erről azok tudnak majd teljesen hiteles választ adni, akiknek már saját konzoljuk is van.
Az időtállóságáról meg most még nagyon korai beszélni szerintem, hiszen ezt úgyis csak idővel tudjuk meg. Én most azt saccolom, hogy bőven van elég erőforrás az új gépekben, hogy a jelenlegi megoldásoknál sokkal jobbakat is meghajtsanak, vagyis a 4-5 évet most is bőven teljesíthetőnek érzem. Ilyenkor mindig azt hozom fel példának, hogy hasonlítsuk össze a PS3 első játékait az utolsóakkal. Ég és föld a különbség, pedig a hardver semmit sem változott alattuk. Szóval szerintem néhány év múlva még bőven áll-leejtős grafikát produkálnak majd a most új masinák is!

Válasz erre

Előzmény: HunLevente92 2013.12.16. 13:24
HunLevente92
#1 HunLevente92 [13]
Engem az érdekelne, hogy milyen az élsimítás benne. Engem személy szerint borzasztóan zavart hogy az előző gépnél rettenet.
A másik kérdés, amit szerintem sokan feltettek magukban: mennyi ideig fogja grafikailag bírni és követni a PC-t. A ps3 körülbelül 4-5 évig szépen bírta.

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.