Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» JátszóDome: Dying Light 73 perc kooperatív gameplay video [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: JátszóDome: Dying Light 73 perc kooperatív gameplay video
GeryG, Phoenix és SityiSXT közösen tesztelte a legújabb zombis játékot.

Dying Light

Dying Light
A legutóbbi Dying Light cikkek, hírek
36 levél
Válasz 15.02.08. 13:40 #31
AdranW
Áhh értem köszi. Igazából szerintem nincs azzal baj, ha ellesünk pár dolgot. Elég hangulatos lett, viszont a Far Cry egy idő után unalmassá válik, persze nem biztos,hogy mindenkinek, nekem egy kicsit igen. Nem tudom elképzelni, hogy a játék közepétől a sztori mennyire lesz erős és mennyire lesz még új. Mert az elején futkározni gyilkolni oké, de egy idő után a lőtéri kutyát se érdekli...
943 levél
Válasz 15.02.07. 18:28 #30
ivanova36
Mert jó ötleteknek tartották és tudtak köré egy "új" játékot építeni. Az a gond a hibrid játékokkal, hogy mindig van benne ismerős elem, mely itt-ott már felbukkant. Persze kényes a határ, és van akit zavar. Van akit nem.
Jellemezték úgy is a Dying Lightot hogy AC+zombik. Mások szerint inkább Mirrors Edge + zombik.
De tény hogy az ilyen fajta mozgásokat az AC vagy a Mirrors Edge játékokkal azonosítjuk, ne feledjük hogy az AC az újabb Prince of Persia sorozatból nőtte ki magát, amiben már ott voltak az alapok. Igaz az is Ubi game volt. De nézzük a jó oldalát: Dying Lighthoz nem kell uplay azt nem vették át...még.
806 levél
Válasz 15.02.07. 17:48 #29
SolidSnakeGH
Game design-beli elemeket magas szinten szerintem simán lehet lenyúlni, miután kijött az a játék, ami azokat először felhasználta (egy ékes példa pl. a "gravity gun" működése Half-Life 2-ben, aminek működési mechanizmusát és elvét egy az egyben átvitték a Doom 3 kiegészítőjébe).

Konkrét karakterekre és gyártott játékelemekre (pl. textúrák, logók, zenék) vonatkoznak a szerzői jogok, azonkívül minden játékbeli mechanizmus lenyúlható egy másik játéknál.

Ha viszont hamarabb jön ki Y cég egy olyan játéka, ami bizonyítottan egy X cég által még készülésben lévő játékáról nyúl le versenyelőnyt jelentő gameplay mechanizmusokat, akkor más a pite, ilyenkor jogi úton támadható szerintem az Y cég.
36 levél
Válasz 15.02.07. 15:58 #28
AdranW
Miért van az, hogy egy csomó elemet átvettek az Ubi játékaiból? Pl a halottak átkutatása, még a pénz is ugyanúgy néz ki. A Tornyok, és egy csomó mozgáselem... Ezeket lehet licencelni?
1025 levél
Válasz 15.02.04. 22:22 #27
Sityi
Ma este kicsit tovább próbálkoztam, és úgy néz ki, siker. Az OBS-sel Intel QuickSyncet használva 30 fps-sel folyamatos a felvétel, és a játék futási sebességét sem befolyásolja. Sajna a 60 fps-t nem bírja, cserébe a mikorfont tudja szoftveresen felvétel közben erősíteni. És a hangminőség szabadon paraméterezhető - ellentétben a ShadowPlay-jel.
5502 levél
Válasz 15.02.04. 15:56 #26
Dino
thri77, RAI*DEN: kérlek, az offtopic részt hagyjátok abba. köszi.
652 levél
Válasz 15.02.04. 15:49 #25
thri77
Ezzel mindenki így van. Mellesleg nem vagytok olyan sokkal lemaradva, szóval mondjuk két napot kihagyok, akkor utol is értek. Egyáltalán nem kepesztek, csak azokhoz a dolgokhoz szólok hozzá, amihez tudok és úgy érzem értelmeset tudok hozzátenni. Nem véletlenül nem látni egy jó pár topikban a nevem.
5502 levél
Válasz 15.02.04. 15:41 #24
Dino
LordMatteo: Igen, jogtiszta megoldásra van szükségünk, ezért nézelődünk elsődlegesen a freeware programok között. Mivel egyre többen segítenének nálunk a videók készítésében, nem igazán megoldható, hogy mindenkinek veszünk egy programot a gépére: még ha az általam használt, és funkcióit tekintve teljesen jónak bizonyult Sony Movie Studio Platinum 13 nem is volt vészesen drága (80 USD), ha 4-5 példány kell belőle, pikk-pakk százezer forint fölött tartunk.
2918 levél
Válasz 15.02.04. 15:39 #23
RAI*DEN
Ha beakarok jutni a döntő kvízjátékba, akkor nekem is írnom kell, mert a kommentszám fontos ebben a játékban. Ha a te esetedben lennék, nem kepesztenék fele ennyire sem, mert megnyugtató előnyben lenne részem, de a mostani körülmények közt rávagyok "kényszerítve", és ha lehetek őszinte, egyáltalán nem élvezetből csinálom...
1025 levél
Válasz 15.02.04. 15:02 #22
Sityi
Félreértesz - a YouTube videók alatt nincs aktivitás a YoutTube oldalon. Itt pörög az élet, és ez jó. Én úgy látom, hogy azért a kommentek színvonalával nincs különösebb baj - persze egy-két szabályerősítő kivételtől eltekintve.
652 levél
Válasz 15.02.04. 14:56 #21
thri77
Az MK topikok pörögnek a legjobban, ahová Te is elég aktívan írsz
2918 levél
Válasz 15.02.04. 14:44 #20
RAI*DEN
Én is várom már ennek a nyereményjátéknak a végét, mert már én is rohadtul unom ezt az egészet, még részvevőként is(így még rosszabb mint nem játszóként). Január 30 óta olyan topicok pörögnek melyek amúgy 1-2 nap alatt már el is felejtődtek volna normális esetben. Amikor tudok én is kommentelek a jól megszokott Coming soon, helyzetjelentés és egyéb topicokba amik érdekelnek. Lehetne már 8.-a...
1025 levél
Válasz 15.02.04. 14:29 #19
Sityi
Bár jönnének ott is a kommentek... Ami nem PlayStation 4 nyereményjáték, ott biza' csend honol és hullaszag. Ja, nem, van egy akadémiai székfoglalónak szánt kommentár a The Crew videótesztnél, meg persze jó régen már, de kaptam az ívet a híres-hírhedt Shadow of Mordor alakításomnál.
5255 levél
Válasz 15.02.04. 13:14 #18
Pras
Világos. Ilyen megközelítésben nem (sem) volt problémám a videóval, sokkal inkább a lenti beszélgetéshez írtam. Hovatovább, ez a topik még Country Club ahhoz képest, amikor YT-on elkezdenek jönni a kommentek...
Az időproblémát pedig abszolút megértem. Az még akkor is nyomasztó, ha olyan dolgokról van szó, amit aránylag könnyű priorizálni, nemhogy még akkor, amikor azzal is gondban vagyunk, hogy mihez nyúljunk először.
1025 levél
Válasz 15.02.04. 13:08 #17
Sityi
Megkaptam már máshol is ugyanezt, vagyis hogy a hang pocsék. Ezért vettem egy új fülest, és azért szeretném azt hinni, hogy némi javulást sikerült elérnem. Eszemben sincs démonokat kergetni - épp ellenkezőleg, én szeretném, ha a YouTube csatornánk egy nívós részlege lenne a PlayDome univerzumnak! Csak hát kezdek rájönni, hogy a ShadowPlay mégsem olyan jó, mint hittem. Sima bemutatónál akkora gond nincs, mert a játék hangjai úgyis le vannak halkítva, és Autacityvel veszem fel a szövegemet, de a JátszóDome klipjeimnél kijön, hogy csak valami 96 kbps bitsűrűségű a hang... Igyekszem megoldást keresni, pont ezért írtam le, mire jutottam eddig. A gond jelenleg csupán annyi, hogy nem tudok erre elég időt szánni a jelenlegi kötelezettségeim mellett.
1025 levél
Válasz 15.02.04. 12:59 #16
Sityi
Peace, öreg! Lássuk akkor sorban:
- Warez: Megítélésben is van különbség, hogy valaki a maga szórakozására/tanulására használ Premiere VBE-t (VirágBolt Edition), vagy intézményesített keretek között adjuk ki a lopott eszközzel készített remekműveinket. Szóval ha lehet, inkább kerülnék az őrzött kertek rózsáinak lopkodását, és inkább a mezők liliomai között keresgélünk.
- MSI Afterburner: Legutóbb, amikor próbáltam, a CPU-t kajálta. A futási sebességen érezhető volt, noha az tény, kisebb fájlt állított elő, mint a FRAPS. Plusz nem tudom, ott hogy tudnám beállítani, hogy a mikrofont is felvegye: tegnap nézegettem, és ugyan két audio inputot is kezel, de mikorfont nem tudok kiválasztani. Egyelőre ez az OBS tetszik, mert végre munkára foghatom a prociban lévő IGP-t, amit amúgy nem használnék - siker esetén legalább a tudat meglenne, hogy azt is tudom használni. Csak egy kis mókolás kérdése az egész (legrosszabb esetben hagyom a fenébe a 60 fps sebességű felvételt és maradok 30-on)
5255 levél
Válasz 15.02.04. 12:56 #15
Pras
...huh? Hol "ostoroztam" a technikai kivitelezést? Felmerült egy kérdés a hangzással kapcsolatban, amit illetőleg megosztottam a tapasztalataimat. Ezzel lehet is kezdeni valamit, meg nem is kötelező, de abban biztos vagyok, hogy ennél sokkal "több" vélt vaggy valós "ostorozásért" sem érdemes nekiállni démont kergetni.
Cooppal nagyon régóta nem foglalkozom, amikor szökőévente mégis, ott a részemről marad a mikrofonnak a külön hangsáv, a másik oldalról pedig a Skype. Technikailag és a saját esetemben megoldható lenne (hirtelen jobb ötlet híján), ha megérné a munkát, hogy laptop veszi a hangot mindkét oldalon, pár ujjpattintással meg menübe lépkedéssel prímán szinkronizálható utólag a kettő, majd a hangsáv átküldésével kiiktatódik a Skype. A játékba alapesetben nem lehet belehallgatni, de felvételnél az esetek 90%-ában amúgy sem szoktam (bár lenne rá lehetőségem), bár nyilván játék kérdése, hogy ez hol jó ötlet, hol nem.
Azonban amit írtam, single-re tökéletesen áll. AudaC' ingyenes, egy C-1U húsz rongy, és máris egy nagyságrenddel közelebb vagyunk az "ideális esethez". Házat is apránként újít fel az ember, nem...?
27974 levél
Válasz 15.02.04. 12:40 #14
LordMatteo
Most itt mindenképp arra törekszünk, hogy csak jogtiszta okosságot lehet mondani? Ha nem, akkor Adobe Flash Premiere Pro a videvágásra, felvételre - bár úgy látszik, sokadjára is ignoráltátok a javaslatomat - MSI Afterburner. Mindent meg lehet benne adni, hogy hány képkockával, mekkora méretben vegyen fel, nem fog ugrálni a videó mint pl frapsnél.

Hangot meg érdemes úgy felvenni a többiektől, hogy közben pl TS-n vagytok. Mintha Mumblén lenne olyan lehetőség is, hogy a saját hangodat is visszajátssza, de csak 'némán', pont azért, hogy videózás közben felvegye a gép, de erre nem esküszöm meg.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1025 levél
Válasz 15.02.04. 10:03 #13
Sityi
Aham. Ideális esetben ez szép is lenne, de akkor már rendes videószerkesztő is kéne, nem? Mondjuk eddig a Windows Live Movie Makerrel dolgoztam, de hát ott igen hamar megtalálja az ember a korlátokat. A Shotcut már inkább emlékeztet valami profibb szerszámra, ráadásul ingyenes is, csak az időt kéne rűszánnom, hogy megtanuljam a működését - amiből mostanság erősen szűkösen áll a rendelkezésemre. Élő coop felvételnél, mint amilyen ez is volt, adódik a kérdés: hogy vegyem fel a többiek hangját így? Külön géppel? Elég összetett dolog ez...
Félreértés ne essék, én hálás vagyok a segítségért! Remélem nem gondolom rosszul, hogy ha a technikai kivitelezés ostorozása valahol azt sugallja, hogy a tartalom jó, csak a prezentáción kell még csiszolnunk.
Az Open Broadcast Software-rel egyébként nem rossz eredményeket értem el tegnap. Sikerült megoldanom, hogy a procimban lévő IGP kódoljon, ment a mikrofon is - és így a játék futási teljesítményét sem befolyásolta a felvétel. Már csak azt kell kikísérleteznem, milyen beállítások mellett tudok frame drop nélkül 60 fps-sel kódolni.
5255 levél
Válasz 15.02.03. 17:21 #12
Pras
Saját mikrofon szigorúan Audacity, videoszoftver pedig nem rögzít mikrofon-bemenetet. Később gyönyörűen össze lehet vágni.
Ehhez persze érdemes legalább egy belépőszintű kondenzátormikrofont használni, hogy értelme legyen.
1025 levél
Válasz 15.02.03. 17:11 #11
Sityi
Én már váltottam - egy Sound Blaster Tactic3D Alpha fülest használok a saját USB-s hangkártyájával. Mondom, a ShadowPlay a bűnös - több helyen is olvastam, hogy panaszkodnak a hangminőségre. Otthon megnézem az eredeti felvételen az audio bitrátát, de nekem 96 kbps rémlik...
189 levél
Válasz 15.02.03. 17:03 #10
bollokr
Láttam már egy csapatot akik állandóan jutyubra nyomnak fel gémeket,nekik is eleinte ez a csapból jövő hangzásviláguk volt.
Aztán sikerült kiküszöbölniük,egy új fülessel.
Ha kapcsolatba tudok velük lépni megkérdezem mire váltottak,és mennyibe fájt nekik.
Nem értem a támogatók(már ha létezik) ilyenkor nem kopogtatnak az ajtótokon ingyen promó reklám cuccokal???
3 db meg sem kottyanna nekik,elmondanátok hogy ki ajánlotta fel,kis reklám,paraméterek,ami kell,aztán mindenki örül.
tádámm
vagy?
álmodok?
27974 levél
Válasz 15.02.03. 13:19 #9
LordMatteo
MSI Afterburner.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1025 levél
Válasz 15.02.03. 12:11 #8
Sityi
Szerintem ez elsősorban a GeForce Experience / ShadowPlay hibája. Elég pocsék minőségben rögzít hangot (mintha 96 kbps mp3 rémlene)... Értelmes alternatívája viszont nincs, mert
- és/vagy lezabálja a gépet felvétel közben
- és/vagy irgalmatlan mennyiségű helyet pazarol a felvételnél
- és/vagy komoly összegbe kerül
De lehet, hogy én vagyok a láma és van valahol egy ingyenes cucc, ami képes a VGA videomotorját használva full HD-ban 60 fps-sel (relatíve) helytakarékosan jó hanggal rögzíteni, csak még én nem találtam rá...

Ami a háttérzörejeket illeti: legalább hallható, hogy mi is emberek vagyunk, nekünk is pittyeg a telefon, megszomjazunk, stb.

Az aranyköpés-gyűjteményért köszi. Mi Daciaról beszéltünk, szerintem Skoda nincs is a játékban. Mint ahogy Trabant se (igen, ez Honecker bosszúja)


Szerk. (mintegy fél óra múlva): Lehet, hogy mégis van alternatíva: az OBS. Ahogy a fórumát nézegetem, lehetőség van arra, hogy a prociban lévő Intel IGP-t befogja kódolni, így mind a CPU, mind a GPU gyakorlatilag maximálisan a játékkal foglalkozhat. Ha jut rá időm, letesztelem.
189 levél
Válasz 15.02.03. 09:38 #7
bollokr
A klaviatúra kalapácsolásáról,wiber,és fészbúk hangok,és pattintós kenyér hangja a háttérben már nem is beszélek.
Jahh tudom,csak energia ital volt...
Sajnálom,hogy a hang minősége lerontja.
Nem tudom más is említette már,de tényleg alig hallani valamit a videóitokban.
Bármelyiket említhetném.
1678 levél
Válasz 15.02.03. 09:27 #6
GeryG
Vicces bő egy óra volt.
189 levél
Válasz 15.02.02. 17:20 #5
bollokr
Megnéztem már kb 2.5 óra DL videót,gondoltam,ez még belefér.

Ti nem vagytok normálisak ha hárman összekerültök.
gyűjtöttem pár aranyköpést a videóból:
,,- Ez az igazi csapatszellem,együtt élünk együtt halunk.És együtt csináljuk a hülyeségeket.!"
,, - Biztos hogy a földön akarsz tápolni?bár ha te a harapásnyomokra buksz?
-ÁÁ szeretem,hogyha fogaznak..."

,,- A hármas ikrek lecsapnak."

,,- A lengyel készítők jól ismerték a KGST ezen remek vívmányait.(megj.:Skoda)
-Még Honekker bosszújára lennék kiváncsi,látunk e olyat(?Trabant?)"

,,- Megfaragom én a püspökfalatodat!"

,,- Mekkora fíling lenne innen leugrani?
-Pókember élvezné!"

,,- Elég bamba képet vágsz így kraftolás közben!"

,,- Benéztem a szoknyája alá,de nincs alatta semmi."
- Te perverz!!
-ÁHH,csak Nekrofil."
1025 levél
Válasz 15.02.02. 15:27 #4
Sityi
Igen, erre gondoltam/utaltam.
943 levél
Válasz 15.02.02. 14:39 #3
ivanova36
Akkor ez volt amire Sityi utalt hogy lesz meglepetés?
1678 levél
Válasz 15.02.02. 14:38 #2
GeryG
Természetesen készül egy "hagyományos" beszámoló is róla, amiben lesz pontozás is.
Ez inkább csak egy kis "próbáljuk ki a coopot" ökörködés volt!
189 levél
Válasz 15.02.02. 14:33 #1
bollokr
Hiányolom a cikkből a PD értékelést.
Gyors feltettétek,kis szöveg aztán

mentetek vissza játszani...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.