Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Transport Fever [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Transport Fever
...avagy amilyennek a Train Fevert megálmodták.

Transport Fever

Transport Fever
A legutóbbi Transport Fever cikkek, hírek
11078 levél
Válasz 16.12.09. 20:00 #10
Lacko
Volt egy régi félkész játék (Trains and Tracks) ami félbe is maradt összeveszés miatt. Ha jól tudom ebből nőtte ki magát a Trains Fever. És már ennek a félkésznek is ez volt a gazdasági modellje (pont a fordítottja, mint az összes többi szállítós játéknak): hogy keresletet kellett előbb csinálni, csak aztán kínálatot. Elsőre nekem is fura volt, de aztán én is úgy érzetem, hogy ez sokkal reálisabb.
192 levél
Válasz 16.12.09. 19:07 #9
Noggle
Hátha javítanak rajta, mert a cikk olvasása közben kedvet kaptam hozzá.
4520 levél
Válasz 16.12.09. 13:08 #8
Wing
Jah, az rettenetes, nálam 4 GB-t-tal nagyon szenved.
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
625 levél
Válasz 16.12.09. 11:47 #7
Bomc.
El nem tudom képzelni hogy a legnagyobb mapon mennyi RAM kell ennek ha már mindegyik város fel van hízva mert nekem már a 8 GB alját súrolja a memóriahasználat alig néhány várossal, pedig nem gyenge a gépem
Ja és a betöltésről ne is beszéljük 6-8 perc...
484 levél
Válasz 16.12.08. 19:14 #6
Sir Spike
A hajó használat map függő is. Egy tónál jól használható, de pár folyónál nem érdemes a hidakkal vacakolni, hogy átférjen alattuk a hajó, hanem a parton inkább egy gyors vasútvonalat preferálok.
A repülő tegnapra nálam is meghozta az árát. Egész jó dolog, ráadásul a repteret is jól benövi a város, főleg egy kis infrastrukturális motiválással
Amúgy medium mapon komolyan attól tartok, hogy a végén a városok össze fognak érni Jó ellátással iszonyat gyorsan fejlődnek. A városi vasútvonal nagyon rövid idő alatt háromszorosára hízott utasforgalomban. Már egy 3 perces réssel operáló vasútvonalba is 100 fős szerelvények kellenek.
4520 levél
Válasz 16.12.08. 07:54 #5
Wing
Bevallom, a teszt elején tolt free game-ben én sem vettem hajót meg repülőt, csak a kampány során kezdtem el használni őket . Viszont ott jöttem rá, hogy iszonyat pénzeket tudnak hozni. A hajók kevésbé, mivel még mindig csak egyféle árut tudnak használni (ami remélhetőleg korrigálva lesz, valahogy úgy képzelném le, mint a vonatoknál, hogy legalább 5-10 féle "slot" legyen egy hajón), de persze ez 500-600-as termelésnél már nem akkora probléma. Viszont még a 15-20 fős kisrepülők is hoznak 1-1,5 milliót egyetlen úttal, ha a repterek rendesen el vannak látva tömegközlekedéssel.

Ami nekem baromira tetszik, az a városok fejlődése. Ha kapnak rendesen árut, van rendes közlekedés, nagyon meg tudnak hízni. Aztán a külvárosi vasútállomásból hirtelen belvárosi lesz
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
484 levél
Válasz 16.12.07. 22:21 #4
Sir Spike
Nem rossz a játék, határozott fejlődés a Train Fever-hez képest. A több depó kell problémába én is belefutottam, túlságosan az előd játékmechanikájával gondolkodtam, de jobban megnézve logikus és nem is bonyolult megoldás. Végre rá vagyunk kényszerítve a nagyobb távokon vonattal való hurcolásra és a városokban a négykerekűek használatára (a Trainhez képest lassultak a járművek, ezért nem éri meg velük szállíttatni. Ott Opel Blitz után freight kategban feleslegesek voltak a vonatok). Ez a rugalmasabb sínlerakási rendszerrel azért jobb móka, mint a Trainben, bár azért van pár bug. A hajók, meg a repülők nálam egyelőre még keresik a helyüket.
Szerintem jó úton halad a játék, egyedül talán a szerző által említett idővel iszonyatosan hízó gépigény jelent problémát. Jelenleg, bevallom, nem az önpatchelő verziót használom, de a következő leárazásnál után biztos vevő leszek rá, márcsak a workshop támogatás miatt, ami jelentősen megdobja a játékélményt.
4520 levél
Válasz 16.12.07. 11:46 #3
Wing
Félbemaradt egy mondat:

"Mivel minden embernek konkrétan van" munkahelye és lakása, ezért nem a "semmiből" teremnek az emberek, hanem pontosan meg lehet nézni, hogy ki kicsoda és hová tart. Ezt kielemezve könnyen lehet segíteni a dugókon.
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
4520 levél
Válasz 16.12.07. 11:45 #2
Wing
27 órát teszteltem a játékot, és azóta is játszom vele

- A depót nem a város szélére kell lerakni (egyébként szvsz elég nagy területet fednek le a megállók). De a tökéletes lefedettséghez az adott negyed (ipar vagy kereskedelmi) közepébe kell vinni, amihez 1-2 házat valószínűleg le kell dózerolni.
- Ha nagy a forgalom a városban, akkor valószínűleg rossz a tömegközlekedés. Érdemes megvizsgálni, hogy a közlekedők honnan vannak. Lehet, hogy a szomszéd városból járnak át kocsival, és emiatt van gigadugó. Ilyenkor szükséges (és profitáló) a két várost összekötni tömegközlekedéssel. Mivel minden embernek konkrétan van

"azt se tudom hogy hiába hordok nyersanyagot ha egy bizonyos cucc nem termelődik, pedig hordanám, de miért nem termelődik?!"

Azért nem termelődik, mert nincs felvevőpiaca valahol a lánc végén. Erről egyébként kifejezetten írtam a tesztben. Tehát hiába szállítasz szenet és vasércet az öntödébe, ha az öntödéből nem viszed el az acélt a gépgyárba, és onnan nem viszed el a gépeket a városokba a gyárakhoz. Raktárra nem fognak termelni. Figyelj arra is, hogy egy kisebb város nem tud felvenni végtelen mennyiségű árut (ezt könnyen leellenőrizheted a város nevére kattintva). De abból is látszik, hogy a városban lerakott áru egy része az állomáson marad.

Körülményesebb rendszer, mint az OpenTTD-be, de ha belegondolsz, valahol realisztikusabb. Senki sem termel készletre. (Persze nyilván kérdés, hogy mennyire realisztikus egy saját logisztikával nem rendelkező gyár.)

Remélem segíthettem, kérdezz nyugodtan.
"A nation that doesn't do its own dirty work commits suicide."
625 levél
Válasz 16.12.07. 10:49 #1
Bomc.
Engem ami leginkább felb*szott hogy nem elég csak letenni egy depót a város mellé,odavinni az árut és majd elosztódik, mint a Train-ban. Nagy lóf*** Buszmegállókba kell kitenni a benzint b+ ez mi a szar?! Meg a többi cuccot! Depót kiteszel a város szélére, semmit nem ér. Lefed 4-5 házat zónában?! Ha meg lakóházakat fed le azzal meg duplán nem ér lófaszt se mert azok nem tudnak késztermékeket felvenni
+ a forgalom nagyon hülye... minek építeni buszsávot meg villamost pályát egy 2x3 sávos úton ha a györkér autósok a buszsávon meg a sinen mennek, miközbe ott a +2 sáv ÜRESEN
+ azt se tudom hogy hiába hordok nyersanyagot ha egy bizonyos cucc nem termelődik, pedig hordanám, de miért nem termelődik?!
Én nem tudom hogy ezt hogy tesztelték le, jó, nem egy AAA játék de hogy szartak bele a tesztelők az biztos...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.