Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Quantic Dream játékok PC-re [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Quantic Dream játékok PC-re
A francia stúdió legutóbbi három játéka még idén megérkezik PC-re.

10283 levél
Válasz 19.03.22. 12:52 #23
davkar9
Konzolosként te mégis miért jársz jól ezzel? És ismétlem, ez nem versenyhelyzet. Epic nem tud semmit se felmutatni. Alapvető funkciók hiányoznak, egy searchbar!!! is csak nemrég került be. Ha nem lennének ezek az exkluzív bejelentések a kutya nem foglalkozna velük. Lentebb is írtam, hogy ki lehetne tűnni valami egyedivel. Ők csak 12%-ot kérnek, rendben. Ha valaki a gonosz steam zsarnoksága ellen akar küzdeni, tartson velük. Még több pénzt a fejlesztőknek a félkész és early access cuccokért! Lehetőleg vegyük az ultrapremiumpassos, beígért content editiont! Talán sok az a steames 30%, de azért ott a platform, a workshop, a fórumok, a miegymás. A 70% meg mégis csak több mint a 0.

Az egy évek lejárta után lesz majd érdemes visszatérni a dologra. Akkor majd meglátjuk, hogy van e itt szó versenyről. A számokból majd kiderül, hogy kinek van igaza és ki járt jól.
All me best mates are trees.
1983 levél
Válasz 19.03.22. 12:39 #22
GeryG
Jogos, a Santa Monica is tud. Meg remélhetőleg a Bend Studio is fellép ehhez a szinthez áprilisban.

Lehet, hogy a QD önmagában nem lenne elég a PS-re csábításhoz, de mindenképpen az elsővonalas fejlesztők közé tartozik, akik rosszat még nem tettek le az asztalra. Azért ilyenből már egyre kevesebb van. Igaz, nem feltétlenül kockáztatnak túl sokat az új játékaikkal, de amit eddig letettek az asztalra, az mindig működött szerintem.
23887 levél
Válasz 19.03.22. 12:08 #21
Peace
Én sosem gondoltam rájuk console sellerként. Bár lehetnek akár azok is. Nekem inkább csak olyan kis kellemes plusznak számítottak, hogy akkor ezeket is végigjátszom. De nem ezek voltak a fő húzónevek, amiért végül tavaly elcsábultam.
3063 levél
Válasz 19.03.22. 11:56 #20
RAI*DEN
Nem felejted el a Sony Santa Monicát? Szerintem simán tehetségesebb csapat, QD-nél max a narratíva jó, de pl a Beyond sem tetszett már tőlük igazán. Detroitot meg majd idővel pótolom, addig is úszkálok a jobbnál-jobb címek tömkelegében
11212 levél
Válasz 19.03.22. 11:17 #19
VodevilX
Please...

Mástól lenyúlni, utolsó pillanatban nem szép dolog...
De húzni egy ilyet, szerintem beindítja az ember fantáziáját, ha ezek jönnek, akkor vajon melyik egyéb exkluzív címek járhatnak így? Van egy pár, amit sokan szívesen látnának...
Tudom utálunk mindenkit, csak vicces a hiszti, mert pörgött már ez a kérdés elég sokat ez a kérdés, ha jól tévedek nem ez az első új kliens Steam mellett. És nem mondom, hogy szeretni kell (olyan ez mint a dlc-k, azt se kérte senki, mára mégis milyen természetes...), nem jó ennyi felé szedni a dolgokat, csak nő az esélye, hogy ha valamelyik bukik akkor akár viszi magával a könyvtárat...
Az mondjuk hihetetlen, hogy minden store kb mintha 0-ról indulva, primitív alapvető funkciókkal, mert azt bezzeg nem tudják egymástól átvenni, ami máshol már alapvető...
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
1983 levél
Válasz 19.03.22. 11:13 #18
GeryG
Ez most picit úgy hangzott, hogy a QD játékok nem elég jók. Pedig a Naughty Dog mögött (legalábbis nálam) ott vannak az "legjobb PS-fejlesztők" lista második helyén. Illetve most már csak voltak...
23887 levél
Válasz 19.03.22. 10:53 #17
Peace
QD játékok miatt szerintem még senki az életben nem vett konzolt. Ha Sony még 1-2 nagyobb nevet veszítene és azok is átnyergelnének multiplatformra, akkor már én is kezdenék aggódni. A minőség miatt elsősorban. Mert ez idáig PS exkluzív nevekben még em kellett csalódnom. Sőt! Messze túlszárnyaltak szinte minden mást.
1983 levél
Válasz 19.03.22. 10:38 #16
GeryG
Olvasom itt (a Quantic Dream PC-s játékainak hozzászólásai közt khm... ), hogy az Epic csak lefizetésekkel tudja magához édesgetni a fejlesztőket. Ez az infó honnan van és mennyire valós?
3063 levél
Válasz 19.03.22. 10:33 #15
RAI*DEN
Mert egy klienst felszopkodni az egekig, az totálisan rendben van... Most hosszú évek után úgy fest, hogy az EPIC versenyhelyzetbe tud kerülni a piacon, amiből végső soron mi játékosok is jól járunk. Csak megjegyzésként, ha a kliens tényleg csak azt a célt szolgálná, hogy adott játékot onnan futtasd, akkor az összes többi fícsör már csak cukormáz, ami igazából nem létfontosságú.
1479 levél
Válasz 19.03.22. 09:06 #14
Sityi
Itt az én kétcentesem is akkor már:

Ha tetszik, ha nem, a PC nyílt platform, ennek minden előnyével és hátrányával. Ha valaki egy helyen akarja tudni a játékait, jelenleg a konzolok nyújtanak ehhez alternatívát - de ők is általában csak adott generáción belül. PC-n ha egy felületre akarja valaki kipakolni az összes cuccát, annak a Playnite jelenthet megoldást.

Viszont hogy mennyire gond van a sokak által istenített Steammel kiadói/fejlesztői szempontból, azt jól jelzi, hogy az EGS milyen durván próbál előretörni. Az EA próbálkozott hasonlóval az Origin kapcsán, de nem lett átütő siker. Aztán az Ubisoft is tett egy bátortalan kísérletet, ami annyira bátortalan volt, hogy sose szakadtak el a Steamtől egészen eddig a pontig (Demizson 2). A Blizzard sose volt Steamen, ők külön utakon járnak - és az Activision is most már, hogy bekajálta őket. És még lehet sorolni. Az Epic próbál utat mutatni - aztán majd kideül, mekkora sikerrel fog járni. Az tény, hogy jelen pillanatban a Steam a legfejlettebb kliens a piacon és nem lesz egyszerű utolérni - de a lehetőség adott.

És hogy ebből mi játékosok ebből mit profitálhatunk? A sok kliens/launcher nem igazán felhasználóbarát, az tény (sőt, simán mondhatjuk, hogy felhasználóbarátságtalan). De ha ebből valami jó verseny születik, jó árakkal (nem feltétlen nyitóárakra gondolok, hanem inkább akciókra - sokan kritizálták a Steamet a lagymatag akcióik miatt az utóbbi pár vásáron), esetleg egymást sarkallják a jó fejlesztésekre (elvileg idén nyáron végre teljesen megújuk a Steam kliens), akkor hosszútávon mégiscsak az lesz, hogy a mi popónk lesz fényességesre nyalogatva - elvégre belőlünk, játékosokból élnek ezek a cégek.
10283 levél
Válasz 19.03.22. 08:28 #13
davkar9
Komolyan, legyetek szívesek és magyarázzátok már el, hogy ez mégis hogy a bánatos picsába versenyhelyzet! Ez az egész kb olyan, mintha az F1-ben mindenkit kizárnának egy évre és csak egy ocsmány kockaautó (gyanúsan kínai gyártmány) körözne az egész szezonban, aminek a max sebessége 70... Később talán majd gyorsul, talán olyan formája lesz, amilyennek egy versenygépnek lennie kell, talán a csapat is meglesz hozzá... egyszer. De hé, most tök jó matricákat ragasztottak rá!

Lemezeket adom. Kibontáskor mindig nagy élmény volt, most már csak a porfogók. Szépen sorakozik egymás mellett a márszámolnisemtudomhány Assassin's Creed, de ezek ugyanolyan szépen mutatnak az ubi felületen is. Pontosan ezért szoktam át a digitálisra, mert mindegy milyen játékot vettem, mindig csak feszült a tok a 4-8 lemeztől és a kódot úgyis valamelyik meglévő storeban lehetett már aktiválni. Egyéként a saját játékoknál el tudom fogadni a saját storet, lásd ubiék. Originnek se láttam sok értelmét induláskor, de azért az EA ernyő alatt elég sok játék van.

Ha már sony és kurvaanyázás, szerintem pont, hogy a sony az aki most szitkozódik. QD játékok is system sellernek készültek. Erre most(+1 év) jönnek PC-re is. Aki nem vett eddig konzolt (pl én) az valószínűleg most se fog. Ha más stúdiók is váltanak (visszamenőleg is) multiplatformra akkor ha valaki tud várni, annak tényleg nem lesz értelme konzolt venni. Nem lepődnék meg ha hamarosan jönne a hír, hogy a sony több éves exkluzív szerződéseket kötött/hosszabbított a nagyobb neveikkel.
All me best mates are trees.
2908 levél
Válasz 19.03.21. 22:00 #12
Aryx
Én örülök a hírnek, hogy PC-re is megérkeznek ezek a címek, semmi kivetni valót nem látok ebben a történetben. Ami a kedvencem, hogy eddig évekig a Sony-nak volt a kurva anyja, amiért PS exkluzívok voltak ezek a címek, most az Epic-nek lesz az, mert hogy launcher és magukkal tolnak ki.

Ezt a launcher mizériát sem értem. A facebook-kommentek a kedvenceim most a témában, ahol ízekre szedik a launchereket, bezzeg a régi jó CD-s korszak, amikor "feltelepítetted a játékot, és ment..."

A valóság az, hogy szerintem mindenkinek megszépültek az emlékei. Nekem pl. nem rég lett újra rakva a gép, most a Dirt Rally-t is percek alatt újraraktam valamelyik nap (meghozták itt a kedvem ), és elhiszem, hogy másoknak ez alap, de én még mindig rá tudok csodálkozni, hogy az utolsó beállításig/eredményig minden a helyén van, mintha tegnap léptem volna ki. Nem kell ronda fekete szar műanyag CD-tornyokat építenem, meg keresgélnem, mint 20 éve (khm, mondjuk sok is volt az egyforma TDK-lemez ), van egy (vagy 2, 3, 5... tök mindegy) fiókom, kettőt kattintok, ugyanúgy megy és minden ugyanott folytatódik, mint ahogy és amikor fél éve kiléptem a játékból.

ui., szerk: valaki még olyat is írt, hogy örülne, ha megmaradna a Steam monopóliuma. Ezzel a felfogással sem tudok mit kezdeni. Most az Epic lehet, hogy megvillantja az oroszlánkarmait, így végre valami versenyhelyzet alakulhat ki a buliból. A fogyasztók/játékosok járnak jól ezzel.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
219 levél
Válasz 19.03.21. 20:44 #11
Noggle
Epic jelenleg semmilyen ígéretes dologgal nem tűnik ki. Adott egy messze elmaradott launcher, egy lefizetésen alapuló exkluzivitásos rendszer (ezt a phoenix point fejlesztője konkrétan elismerte), ami a szabad versenyt teszi tönkre. Van egy nem túl bízható kínai háttér és legutóbb is kiderült, hogy az Epic már most adatokat lop más launcherrel történő tevékenységünk kapcsán. GDPR telibeszarásáról ne is beszéljünk. Ezek után az Epic launcher nem csak egy új ikon az asztalon.

Mindezt úgy mondom, hogy nincs kliensfóbiám, szerintem az összes létező megtalálható a gépemen, még az a fos Epic is.
10283 levél
Válasz 19.03.21. 16:49 #10
davkar9
Mégis milyen versenyre gondolsz? Csúnya gonosz steam monopóliumát (mintha lett volna) most felváltja az epicé, egy igénytelen storerral és hiányzó funkciókkal. Rendben lenne, ha a fejlesztők önként választanák a jobb %-ok miatt, de itt kemény lefizetések mennek. Kíváncsi leszek hány új exkluzív bejelentés lesz ha majd elfogy a fosnite pénz...

Nem lenne itt semmi balhé, ha megmaradna a szabad "platform"választás joga. Ki lehetne tűnni valami egyedivel - lásd GOG drm nélküliség, felújított játékok. Ők a fejlesztőket akarják támogatni, kedvezőbb nyitóárat kínálnak, stb.

Valóban, ilyen sok szar mellett mi az a +1 kliens? Mi az az +1 email/meglévőt kitenni egy újabb veszélynek? Kártya- és személyes adatokat is mibe kerül még egy helyen megadni...
All me best mates are trees.
3679 levél
Válasz 19.03.21. 14:16 #9
gregmerch
Igen, azt sejtettem, hogy a négy szó valakinek szemet szúr, de hogy pont Te legyél az fiam (izé, barátom), Brutus (akarom mondani: Gergő)...

Nekem csak PC-n eddig is csillió kiszolgálóm/accountom/akármim volt: Steam, Origin, Uplay (ami akkor is kötelező, ha pl. Steam-en veszed meg az Ubi játékát), GoG, Beamdog, Rockstar, Battle.net, ArenanNet (több játékkal), más MMO-k (és ezek csak a játékok voltak)... Ezek után már tök mindegy, hogy fent van-e egy plusz EGS, vagy bármi - főleg, hogy gyakorlatilag akárhogy és akárhol vesz meg az ember egy játékot, ahhoz mindenképpen kell egy account vagy online felület, hogy futtassa is. És akkor ott van még konzolonként 1-1 másik... Persze, a Metro körüli hacacáré nem volt szép, egyik aspektusa sem, de ettől még a játék jó, ami mind a szakmát, mind a játékosokat meggyőzte platformtól függetlenül.

A verseny pedig rendszerint kell, és jó hatása (is) van a piacra. A Steam tele van iszonyat hulladék "játékokkal", több tízezer program érhető el rajta, ami már igencsak a szolgáltató (és a szolgáltatás) rovására kezd(ett) menni. Nem biztos, hogy baj, ha van egy erős konkurens mellette a piacon. Nem azt mondom, hogy már most is, jelen (eléggé bétatöltetű) változatában nagyon üdvös és szuper, de egyelőre ígéretesnek tűnik. Ha pedig ilyen exkluzívokkal tud előrukkolni, egyre jobb lesz remélhetőleg!

Az érzelmi töltettel pedig abszolút egyetértek! Nagyon kevés ilyen játék van, és a Quantic Dream az téma legnagyobb szakértője, egyelőre...
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
1983 levél
Válasz 19.03.21. 11:31 #8
GeryG
Az "én örülök a hírnek" négy szó!
De egyébként teljesen igazad van, a Quantic Dream összes játéka (oké, a legelső Omikronnal nem játszottam) kötelező darab azoknak, akiknek szeretik a kalandjátékokat és a történet is számít. Nyilván nem mindenki szereti ezt a műfajt, sok kritika érte ezeket a játékokat, hogy valójában csak interaktív mozik. De ha így is van, abból a nagyon szórakoztató, olykor megrázó változatok. Millió+egy játék fordult már meg a kezeim közt, de valódi érzelmi reakciókat csak a Quantic Dream és a Naughty Dog játékai tudtak kiváltani belőlem. A Heavy Rainben a csecsemő megnyugtatós jelenet (pláne annak fényében, hogy melyik karakterrel csináljuk végig...), a Beyondban szinte az összes gyermekkori rész vagy a vége felé Jodie és Aiden szétválása. A Detroitban meg le se lövöm.

Én sem vagyok híve az n+1 darab kliensnek a gépen, de ha másért nem, ezek miatt a játékok miatt érdemes lesz feltenni az EGS-t.
23887 levél
Válasz 19.03.21. 11:31 #7
Peace
BTS nekem adta, Detroit mocskos jó volt!!!!!! Heavy Rain-t valamiért abbahagytam pár óra után, de lehet folytatom. A hír meghozta a kedvem.
3679 levél
Válasz 19.03.21. 11:03 #6
gregmerch
Konzolon volt szerencsém mindegyikhez (a Beyond: Two Souls-t még PS3-on teszteltem is), így csak örülni tudok ennek a hírnek.
Szerintem marhaság csak az EGS miatt nem beszerezni őket, amint lehet, de ezt ki-ki döntse el maga.
Különleges stílus, iszonyat jól megcsinálva, a megszólaláson túl is élethű sztárokkal és színészekkel, izgalmas, gyakran mély mondanivalójú és elgondolkodtató történettel, számos végkifejlettel (ami a DBH-ban teljesedik ki, ahol igazán érezni a legapróbb döntésünk súlyát is). Nekem mindegyik tipikusan "egy szuszra végigtolós" játék volt, ami azért nagyon ritka (nálam legalábbis).
Egy szóval: én örülök a hírnek !
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
3063 levél
Válasz 19.03.21. 10:39 #5
RAI*DEN
Én éppenséggel pont leszarom a steamet. Utálom az egész launcheresdi balfaszkodást, ami PC-n megy. A steamet az elmúlt 5 évben talán ha 2-3-szor elindítottam, használni meg csak addig használtam, míg anno pörgött a CS:Source. PC-n hihetetlenül kényelmetlen a játék számomra már egy jó ideje, csak a blizzard játékait veszem meg PC-re, amik nem is mindig kapnak konzol átiratot(pl.:Starcraft 2). Én az összes klienst utálom, és ez a sok kliensesdi csak megbonyolítja és megnehezíti a PC-s létet, effektíve, mint gaming platform válik egyre zsúfoltabbá és igénytelenebbé. Speciel az Epic launcher léte pont, hogy jó. A Steam sem volt anno egy hű, de nagy eresztés, de már a lényeget akkor is tudta: elindultak rajta keresztül a játékok, és az Epicen szintúgy. Idén jönnek rá fejlesztések és társai. Ha már effektíve egy kényelmetlenebb módját választja az ember a játéknak, akkor nem tudom miért kell fújolni egy új versenyzőre a klienseknél, ami sokkal barátságosabb feltételeket nyújt, mint a jelenleg még viszonylag monopol helyzetben lévő steam. Sosem fogom érteni a felszopását ezeknek a klienseknek, mert nekem mint kényelmetlen tényező jut csak eszembe mindegyik, de attól még nem egyiknek sem a hívője mint sokan világszerte...
4236 levél
Válasz 19.03.21. 09:51 #4
xeLaR
Eleinte csak legyintettem az Epic Games Store-ra, hisz Fortnite szekér már kevésbé megy olyan jól, és úgyis kifulladnak.
De látva, hogy milyen címeket sikerült még ezen kívül megszerezni maguknak, kissé meglepődtem. Mert ez azt mutatja, hogy a kiadók és fejlesztők teljesen oda meg vissza vannak az Epic-ért, hisz nem elég, hogy csak 12%-ot kérnek el a profitból, de még a exkluzivitásért is fizet az Epic. Hát még jó, hogy megéri nekik. A fogyasztók meg csak rikácsoljanak, majd úgyis beállnak a sorba...
Egy elég durva év lesz a PC-n, ha ez így folytatódik...
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
10283 levél
Válasz 19.03.21. 08:09 #3
davkar9
Konzolokat is kihagytam, gondolják azt a +1 évet nem fogom kibírni...? C77-nél esetleg elgondolkodnék a dolgon, de a CDPR-t ismerve ők elhajtanák az epicet a faszba, ha egy ilyen ajánlattal bepróbálkoznának.

Ezzel az exkluzivitásos baromkodással amúgy csak ártanak. Eladási számok nem hozzák a vártakat, warez ugyanakkor nő - megint ott leszünk, hogy fujfuj PC, ott csak lopnak... +1 alternatívaként semmi gond nem lenne vele. Végül is biztos vannak, akik egy igénytelen kliensre vágynak, amiből alapvető funkciók is hiányoznak.
All me best mates are trees.
2545 levél
Válasz 19.03.21. 07:32 #2
Shadowguard
Hát... Annyira azért nem hozott lázba a hír, de a Detroitra lehet ránézek egy év múlva (vagy alternatív úton korábban).

Epic Fail Games max akkor kaphat tőlem egy esélyt, ha sikerül nekik megfűzni a Guerrilla Games-t vagy a Naughty Dog-ot
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
6967 levél
Válasz 19.03.20. 22:47 #1
GustyX
Yesss!!!! Örülök neki, az Epicnek nem. Nem fogok egy új fiókot létrehozni emiatt. Majd megjelenés+1 év múlva steamen.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.