Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Quantic Dream játékok PC-re

Quantic Dream játékok PC-re

A francia stúdió legutóbbi három játéka még idén megérkezik PC-re.

2019.03.20. 21:14 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Quantic Dream stúdió csapata tulajdonképpen a 2005-ös Fahrenheit óta (leszámítva a felújított kiadásokat) kizárólag PlayStation 3-ra és 4-re készített játékokat. És micsoda játékokat! A stúdió neve mára egybeforrt az erősen történetközpontú, moziszerű megoldásokra építő, érzelmi hullámvasutat kínáló interaktív kalandjátékokkal. Voltaképpen a már említett Fahrenheit is ezt a vonalat képviselte egyedi játékmenetével.

Quantic Dream játékok PC-re

De a 2010-ben kizárólag PlayStation 3-ra megjelent Heavy Rain egészen új szintre emelte ezt a játékmenetet, nem mellesleg egy nagyon erős krimi történetet mesélt el kimondottan igényes grafikával és színészi játékkal. A sort 2013-ban a Beyond: Two Souls folytatta, amely szintén sokat tudott fejlődni az előző játékhoz képest. Bár sokan kritizálták, hogy a döntéseink alig befolyásolják a végkifejletet, ettől függetlenül ismét egy nagyon érzelmes kalandnak lehettünk részesei, a játékmenet pedig ismét képes volt valami újjal feldobni a már ismert elemeket.

Quantic Dream játékok PC-re

Tavaly érkezett meg a stúdió legutóbbi játéka, a Detroit: Become Human. Ebben egészen pazar látványvilág, és ismét egy izgalmas, magával ragadó sodrású sztori várta a rajongókat, ezúttal (egy kifejezetten hiteles) sci-fi környezetben. A Quantic Dream e három legutóbbi játéka egyetlen nagy hiányossággal rendelkezik (legalábbis a játékosok zömének szemében): hogy kizárólag PlayStation 3-ra és 4-re érhetőek el. Ám ez a legfrissebb hírek szerint idén megváltozik.

Quantic Dream játékok PC-re

A Heavy Rain, a Beyond: Two Souls és a Detroit: Become Human is meg fog jelenni PC-re! A bejelentésre a GDC alatt került sor, de annak fényében, hogy a stúdió januárban jelezte, hogy tizenkét év PlayStation-exkluzivitás után visszatérnek a multiplatform fejlesztésekhez, nem is annyira meglepő. De mindenképpen örömteli hír. Sajnos egyelőre bővebb részletek nem érkeztek, illetve a három játék megjelenési dátuma sem ismert. Egyedül abban lehetünk biztosak, hogy a premier utáni első egy évben kizárólag az Epic Games Store-on keresztül lesznek elérhetőek. ■

hozzászólások (23)

VodevilX
VodevilX 2019.03.22. 11:17
Please...

Mástól lenyúlni, utolsó pillanatban nem szép dolog...
De húzni egy ilyet, szerintem beindítja az ember fantáziáját, ha ezek jönnek, akkor vajon melyik egyéb exkluzív címek járhatnak így? Van egy pár, amit sokan szívesen látnának...
Tudom utálunk mindenkit, csak vicces a hiszti, mert pörgött már ez a kérdés elég sokat ez a kérdés, ha jól tévedek nem ez az első új kliens Steam mellett. És nem mondom, hogy szeretni kell (olyan ez mint a dlc-k, azt se kérte senki, mára mégis milyen természetes...), nem jó ennyi felé szedni a dolgokat, csak nő az esélye, hogy ha valamelyik bukik akkor akár viszi magával a könyvtárat...
Az mondjuk hihetetlen, hogy minden store kb mintha 0-ról indulva, primitív alapvető funkciókkal, mert azt bezzeg nem tudják egymástól átvenni, ami máshol már alapvető...
RAI*DEN
RAI*DEN 2019.03.22. 11:56
Nem felejted el a Sony Santa Monicát? Szerintem simán tehetségesebb csapat, QD-nél max a narratíva jó, de pl a Beyond sem tetszett már tőlük igazán. Detroitot meg majd idővel pótolom, addig is úszkálok a jobbnál-jobb címek tömkelegében :)
Peace
Peace 2019.03.22. 12:08
Én sosem gondoltam rájuk console sellerként. Bár lehetnek akár azok is. Nekem inkább csak olyan kis kellemes plusznak számítottak, hogy akkor ezeket is végigjátszom. De nem ezek voltak a fő húzónevek, amiért végül tavaly elcsábultam.
GeryG
GeryG 2019.03.22. 12:39
Jogos, a Santa Monica is tud. Meg remélhetőleg a Bend Studio is fellép ehhez a szinthez áprilisban. :)

Lehet, hogy a QD önmagában nem lenne elég a PS-re csábításhoz, de mindenképpen az elsővonalas fejlesztők közé tartozik, akik rosszat még nem tettek le az asztalra. Azért ilyenből már egyre kevesebb van. Igaz, nem feltétlenül kockáztatnak túl sokat az új játékaikkal, de amit eddig letettek az asztalra, az mindig működött szerintem. :)
davkar9
davkar9 2019.03.22. 12:52
Konzolosként te mégis miért jársz jól ezzel? És ismétlem, ez nem versenyhelyzet. Epic nem tud semmit se felmutatni. Alapvető funkciók hiányoznak, egy searchbar!!! is csak nemrég került be. Ha nem lennének ezek az exkluzív bejelentések a kutya nem foglalkozna velük. Lentebb is írtam, hogy ki lehetne tűnni valami egyedivel. Ők csak 12%-ot kérnek, rendben. Ha valaki a gonosz steam zsarnoksága ellen akar küzdeni, tartson velük. Még több pénzt a fejlesztőknek a félkész és early access cuccokért! Lehetőleg vegyük az ultrapremiumpassos, beígért content editiont! Talán sok az a steames 30%, de azért ott a platform, a workshop, a fórumok, a miegymás. A 70% meg mégis csak több mint a 0.

Az egy évek lejárta után lesz majd érdemes visszatérni a dologra. Akkor majd meglátjuk, hogy van e itt szó versenyről. A számokból majd kiderül, hogy kinek van igaza és ki járt jól.
ajánlott olvasnivaló