Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Minden ami II világháború "KÖNYV, FILM, stb..."

23 levél
Válasz 05.01.13. 10:37 #25
SW3N
Most kaptam 1 könyvet, Frederick Forsyth - Az ODESSA ügyirat! Aki tudja, szerezze meg, és olvassa el. Megéri!!!!
elma foreva!
26 levél
Válasz 01.12.22. 10:18 #24
mazursky
Ki olvasota James Jones regényét "MOst és mindöröké"
Én csak most kesztem el. Egész jó könyv
"Tetteid zsoldja, a halál!"
49 levél
Válasz 01.12.21. 20:54 #23
Obergefreiter
Én szívesen olvasok szakirodalmat is, de nekem személy szerint Hassel a kedvencem. Szerintem nagyon jól be tud vezetni a német katonák mindennapjaiba...
9786 levél
Válasz 01.12.21. 18:26 #22
Sirmelon
Asszem hogy a hardcore szakkönyvek /A Magyar Királyi Honvédség fegycerzete etc./ leginkább csak a magamfajta makettezőt érdekel, egyébként talán tul szárazak.
Swen Hassel kevésbé hitelesen, de annál érdekesebben tárja fel a II vh. germán hadseregének rejtelmeit.
Érdemes azt is elolvasni.
Si vis pacem, para bellum!
7036 levél
Válasz 01.12.21. 17:03 #21
Aruns
Szerintem inkább szakirodalmat olvassatok, és kevéssé Hassel féle könyveket. Szépirodalmi művek is vannak egyébként szép számal nagyon értékesek (pl. Hans Habe: Ha elesnek mellőled ezeren, Nicholas Monsarrat: A kegyetlen tenger, stbstb)
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
439 levél
Válasz 01.12.21. 00:41 #20
Dead Heart
Sziasztok!


Érdemes még a "Beszélgetések a Hóhérral" című könyvet beszerezni.
A Náci Orvosok nagyon komoly munka, komoly olvasmány.
"A meggyőződések veszélyesebb ellenségei az igazságnak, mint a hazugságok."
4574 levél
Válasz 01.12.20. 19:20 #19
hering
Én épp most rendeltem meg a Náci orvosok című könyvet.Még nem jött meg(már nagyon várom),de azt mondta róla Kolin,hogy nagyon durva.Majd kiderül.Most még az Elit alakulatot akarom megvenni.Aki tud ilyen és ehhez hasonló könyveket az írjon már egy-két címet.
http://www.jatekok.hu
49 levél
Válasz 01.12.20. 18:53 #18
Obergefreiter
Üdv mindenkinek!
Van köztetek aki olvasott könyvet Sven Hassel-től könyvet?
49 levél
Válasz 01.12.20. 18:53 #17
Obergefreiter
Üdv mindenkinek!
Van köztetek aki olvasott könyvet Sven Hassel-től?
9786 levél
Válasz 01.12.20. 18:05 #16
Sirmelon
Film: a legnagyobb kedvencek a Halál 50 órája /legalább ezerszer láttam, s a német megszállókat személyesen is ismerő öregemnél nagyon bejött a germán ezredes figurája/.
és a Kelly hősei /Sherman és T-34-ből eszkákált, de egész pofásn sikerült Tigris rulez!/
Si vis pacem, para bellum!
9786 levél
Válasz 01.12.20. 17:55 #15
Sirmelon
Ez az, amiben egy maroknyi jenki dumdumgolyókat reszelget és megpróbál feltartóztatni egy komplett náci páncéloshadosztályt néhány páncéltörő löveggel??
Ha igen akkor megnézném a belőle készült filmet!
Si vis pacem, para bellum!
26 levél
Válasz 01.12.20. 17:14 #14
mazursky
Lacko egy kétlábon járo lexikon

Ki olvasta a Halálra ítélt szakaszt??
Ajálom annak aki unja a Bánk bán omagyar szövegét, a Herry Kókler féle gyerekmeséket és a sima mezei rumantikus regényeket mert ez a könyv televan VÉRES ("Dexter közlegény sapkájával ráhasalt a gránártra és felrobbant alata,Mazursky törzsörmester megfordította és a belei csak úgy kőzölöktek") jelenetekel
DURVA szavakkal (Albright helyet Faszbight, vagy ringyó esetleg ijesmik és igen pajzán jelenetek (**.ó, **** óóó**)
"Tetteid zsoldja, a halál!"
11026 levél
Válasz 01.12.20. 09:17 #13
Lacko
Lackó meséi, harmadik rész.

Nagymamám elhatározta, hogy addig menetel nyugat felé, amíg az oroszok meg nem állnak, ha kell belemenetel az Atlanti óceánba is, de őt nem fogják lerohanni az oroszok. És amikor a muszka már a Dunánál volt, akkor nagymamám Sopron környékére ért. Sopron város tanácsa pedig a menekülteknek megnyittatta a soproniak hétvégi házait, nyaralóit, hogy legyen hol aludniuk.
Nagymamámat egy undok csalás nyaralójába költöztették, akik nem nagyon örültek ennek (persze ez érthető) és kimentek hozzájuk (mindenkihez, aki ott lakott a nyaralójukban) és felhívták a figyelmüket - nyomatékosan - hogy semmihez sem nyúlhatnak és ha bármi hiányzik majd utánnuk, azt kifizettetik. Mivel azonban a házban pár ócska bútoron kívül nem volt semmi, nagyon soher sváboknak nézték ezeket a "házigazdákat". De megigérték, hogy nem nyúlnak semmihez.

Még egy hete sem laktak ott, amikor nagyanyám egyszer kiment a kerbe teregetni és látja ám, hogy jön 5-10 német katona. Köszönés nélkül bejöttek a kertbe, lerakták gúlába a fegyvereket, aztán szó nélkül - mindenki döbbenten nézte őket - bementek a házba és nyíl egyenesen mindegyik egy egy rejtekhely felé nyúlt (nem keresgéltek semmit, veterán vén rókák voltak és úgy látszik mindenki ugyan oda dug el mindent) pikk-pakk előteremtettek egy kis zacskó aranyékszert, néhány bödön zsírt, lisztet, kolbászokat, szalámit. Ezeket mind felpakolták és szó nélkül továbbálltak.
Hát a beszállásoltak nagyon meg voltak döbbenve, egyrészt a németek profizmusán, másrészt azon, hogy most mit mondanak a háziaknak... De a háború közeledett és mindenki továbbmenekült, úgyhogy végül nem került sor zárszámadásra.
11026 levél
Válasz 01.12.19. 16:03 #12
Lacko
Nyelvészeti tudásosztás:

A magyar nyelvben használatos "szia" kifejezés NEM a régebben használt "szervusz" köszönés rövidülése, hanem az amerikai szlengben használatos "see ya" (see you later) magyarítása. Ugyanis ez a köszönés 1945 után terjedt el, amikor hazajöttek a magyar hadifoglyok az amerikai táborokból.

EZ TÖK KOMOLY!
7036 levél
Válasz 01.12.19. 10:30 #11
Aruns
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
11026 levél
Válasz 01.12.19. 09:21 #10
Lacko
Lackó meséi, második rész.

Amikor nagyapám fogságba esett (vagyis inkább menekült... mert az úgy volt, hogy aki éjfélig átért egy patakon (valahol ausztriában) az amerikai fogságba került, aki éjfél után még innen volt, az mehetett szibirbe málenkij robotra.) Egyszóval a nagyapám átért.

Nagyon különbözőek voltak a jenki hadifogolytáborok. A nagyapámnak jó dolga volt, minden reggel kakaót kaptak, meg húskonzervet, meg igazi kenyeret... Azaz nagyon élvezték. De voltak akik olyan táborba kerültek, ahol az amerikai parancsnok elseftelte a foglyok fejadagját,és akkor csak az éhezés maradt.

Szóval nagyapámék éltek vígan és mivel huszárok voltak, megtarthatták a lovaikat is. Viszont az amerikai hadsereg 100%-osan gépesített volt, azaz nem voltak lovaik; viszont a GI Joe-k 98%-a parasztgyerek volt (amolyan kavbój féle) és imádták a lovakat. Úgyhogy folyton beszöktek a fogolytáborba és cigiért lovagolhattak. Jó biznosz volt ez a huszároknak is, meg a jenkiknek is.
Aztán egyszer az egyik jenkinek nagyon megtetszett a nagyapám lova és kérlelte, hogy adja el. Mivel pedig nagypapam nagy dohányos volt, 5 karton Marlboroért eladta a lovát. Azóta is emlegetí, hogy élete legjobb boltja volt, hiszen este visszajött a ló...
7036 levél
Válasz 01.12.18. 15:27 #9
Aruns
Amikor kilőtték az első teherautókat, csodálkoztak, hogy amerikai gyártmányok (lend-lease), de nem nagyon zavartatták magukat
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
2342 levél
Válasz 01.12.18. 15:00 #8
Bismarck
ja Aruns.........
százados úr ezek nem oroszok ?
nem mind1 fiam orosz német 1kutya..........
:ĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐ
www.wargamer.hu
7036 levél
Válasz 01.12.18. 12:52 #7
Aruns
Amerikaiak vagy szovjetek voltak a támadók, de a Bácskáról jut eszembe: Nis közelében 1944. novemberében - ha jól emlékszem 7-én amerikai P-38-asok tévedésből egy szovjet oszlopot alacsonytámadtak és az egyik kilőtt autóban meghalt egy szovjet altábornagy is... Utána volt jó kis légiharc is - megjöttek a Jakok megvédeni az oszlopot - és mindkét oldalon több gép lezuhant, ill. pilóta meghalt.
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
11026 levél
Válasz 01.12.18. 10:39 #6
Lacko
Lackó meséi, első rész:

Egyszercsak vesztésre állt a Tengely és közeledtek az oroszok Bácska felé. Ezért aztán a nagymamám és az anyukája összepaklotak egy szekérre és elindultak észak-nyugat felé... Hosszú karavánok kigyóztak az utakon. Hogy pontosan hol történt az eset és milyen felségjelü gépek támadtak a menekülőkre, azt sajnos nem tudom. A lényeg, hogy alacsonyan szálló gépek géppuskázni kezdték az úton haladókat. Az emberek persze - köztük a nagymamám és az öccse - beugrottak az árokba. De a dédnagymamám valami oknál fogva bebújt az egyik szekér alá. (a legszarabb hely: golyó ellen nem véd, de a lovak is összetaposhatják). Hát a lovak nem taposták össze, de megbokrosodtak és elszaladtak, a szekérrel együtt. A dédnagyanyám pedig ott feküdt az út közepén tök kitéve a géppuskáknak...

De aztán mégis megúszta... hehe.
11026 levél
Válasz 01.12.18. 10:34 #5
Lacko
"bukosisak" ez marha jó!!!! Beszartam a röhögéstől....

Egyébként valahol a neten látttam egy közvéleménykutatást (poll), hogy hogyan szeretted meg a II. világháborút: játék, könyv, film, rokonok meséi, részt vettél benne...

Hát az én korosztályom sem a játékok révén nem ismerhette meg (akkor még nem voltak ilyen játékok), sem részt nem vehetett benne (ahhoz túl ifjak vagyunk), úgyhogy maradt a film, könyv, rokonok... Na rám ez utóbbi hatot. Sokat betegeskedtem kisgyerekként és mindig a nagyszülőknél voltam addig és ugye akkoriban csak egy TV csatorna volt és az is szar (Kádár beszélt éjjel-nappal) ezért esténként leültek mellém a nagyszüleim és a II. Világháborúról meséltek... És mivel ez nekik az ifjuságuk volt és mert nem akartak borzalmakat mesélni nekem, ezért csak a humoros, vagy vidám részeket mesélték el. Emiatt én azt hittem, hogy a II. VH egy nagy móka volt és megszerettem. Aztán ez már vonzotta a többit: könyvek, filmek és vegül a játékok... És persze azóta tudom, hogy nem volt akkora nagy humor, de mégis megragadott...
439 levél
Válasz 01.12.18. 01:35 #4
Dead Heart
Nos, én inkább a dokumentum könyveket szeretem, életrajzok, csaták, politika, ilyesmiket. Na persze a filmeket is, meg tulképp mindent, ami ezzel a témával foglalkozik
"A meggyőződések veszélyesebb ellenségei az igazságnak, mint a hazugságok."
2342 levél
Válasz 01.12.17. 19:23 #3
Bismarck
én mindent imádok ami onnan van
pl:
elmentünk a haverokkal régi vh-s bukósisakot ásni 1szer
www.wargamer.hu
11786 levél
Válasz 01.12.17. 19:19 #2
Ghoost
hi
én a játékokat szeretem meg a régebbi filmekwt amik II. Világháborusak
26 levél
Válasz 01.12.16. 23:56 #1
mazursky
Mostanába igen befutott dolog a II világháboruról filmet vagy könyvet kiadni. (ez esetben gamet)
(mert viszik mint a cukrot). Személy szerint én inkább a könyveket búlyom e témán, a filmek meg a többi csak a körités de mégis ez a korszak most aratja a korszakát.
Tehát kinek mi a véleménye eme (személy szerint a kedvenc időszakom igen 'férfias' idökről?
"Tetteid zsoldja, a halál!"

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.