25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Kiszivárgott a Far Cry 4 sztorija?

Érdekes hírek bukkantak fel a világhálón a néhány napja hivatalosan is bejelentett akciójátékról.

Írta: GeryG 3 hozzászólás

Csupán néhány napja vált hivatalossá, amiről már hónapok óta pletykáltak a világhálón: jön a Far Cry 4, amely a trópusi szigetek és az afrikai szavannák után egy merőben más környezetben, a Himaláján fog játszódni. A bejelentéskor nagyjából ennyit árultak el a Ubisoft részéről, ám a Uplay oldalán véletlenül (vagy sem) egy picit bővebb információk is kiszivárogtak a sztorival és a főszereplővel kapcsolatban. Az azóta már letörölt leírás szerint a történet Kyrat tartományban fog játszódni, ahová a főhős, bizonyos Ajay Ghale az anyja végakaratát teljesítendő érkezik meg. Ám ahelyett, hogy leróhatná kegyeletét, egy polgárháború kellős közepén találja magát, így ő is felveszi a kesztyűt a zsarnok diktátor, Pagan Min ellen.
Hogy a fentieket mennyire szándékosan tették közzé és mennyire nem, azt úgysem fogjuk megtudni, mindenesetre a Ubisoft részéről egyelőre mélyen hallgatnak. Mindössze a bejelentéskor érkezett képet ért kritikákra reagált Alex Hutchinson kreatív vezető, aki elárulta, nem a játékos látható a képen, aki nem is biztos, hogy fehér bőrű lesz. Mint ismert, a kép meglehetősen nagyon port kavart, sokan rasszizmussal vádolják a fejlesztőket. A képen ugyanis egy fehér férfi látható egy megkérdőjelezhető üzenetű rózsaszín öltönyben, amint egy lefejezett szobrot használ trónusául. Eközben jobb kezét egy sötétebb bőrű férfi fején tartja, aki egy kibiztosított kézigránátot szorongat.
A Far Cry 4 jelen állás szerint november 20-án jelenik meg PC-re, PlayStation 3-ra, PlayStation 4-re, valamint Xbox 360-ra és Xbox One-ra.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Far Cry 4

Platform:

Fejlesztő: Ubisoft Montreal

Kiadó: Ubisoft

Megjelenés:
2014. november 20. PC
n/a: PS3, PS4, X360, X1

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

szbszig
szbszig [33612]
De most ez a nagy kiszivárgás, hogy van két név meg egy alapszituáció? A cím alapján azt hittem, hogy a játék komplett forgatókönyve került fel a netre...
Morello
Morello [5409]
Várhatóan így lesz :) A 3-as rész épp eléggé faszányosra sikerült :)
GustyX
GustyX [7048]
No comment...
Belemagyarázás felső fokon.

Van amúgy egy olyan érzésem, hogy a FC4=FC3.5.

De én úgy is imádni fogom!!!:)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (3 db)