Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Fallout 76

Újabb balhé a Fallout 76 körül: gagyi nejlonzsákot adtak a gyűjtői pakkban

Pedig vászontáskát ígértek a Power Armor Edition meghirdetésekor...

2018.11.30. 10:56 | Dino | kategória: Játék

Igencsak rájár a rúd mostanában a Bethesdára. Amellett, hogy a Fallout 76 nem kap túl fényes értékeléseket (Metacriticen is 50% körül jár az átlag), most az egyik gyűjtői kiadás kapcsán robbant ki egy kisebb botrány.

A Power Armor Edition elnevezésű, 200 dollárba (kb. 56 ezer forintba) kerülő pakkhoz - amely amúgy is késéssel érkezett csak meg a vásárlókhoz - a fent is látható kép alapján a játék mellé járt egy térkép, 24 figura, pár játékbeli cucc, egy hordható T-51B páncélsisak, valamint egy West Tek vászontáska. Az utóbbi helyett azonban egy nejlontáskát kaptak a gyűjtői csomag megrendelői, amely már ránézésre is gyengébb minőségű, mint az, amit a Bethesda beígért. Az ügyfélszolgálathoz forduló csalódott vásárlók pedig olyan választ kaptak, miszerint túl drága lett volna végül a gyártási költség, és emiatt változott meg a cucc anyaga (csak erről elfelejtették értesíteni az előrendelőket...). Igaz, ezt az infót a Bethesdánál gyorsan módosították, mondván, hogy a külsős ügyfélszolgálati munkatárs tévesen válaszolt, és valójában a vászonanyag nem állt rendelkezésre a gyártáshoz, emiatt kellett módosítani a táskán.

Újabb balhé a Fallout 76 körül: gagyi nejlonzsákot adtak a gyűjtői pakkban

A Bethesda tűzoltásként kárpótlást is ajánlott a vásárlóknak: 500 atomot (ez a játékbeli valuta, amelyből 500-at valós pénzből kb. 5 dollárért lehet megvásárolni) - azonban mint egy játékos Twitteren rámutatott, ez még arra se elég, hogy a játékban vegyünk magunknak vászontáskát, az ugyanis 700 atomba kerül.

Cikkajánló
Fallout 76
Tipikus példa arra, hogyan lehet vakvágányra vezetni egy egyébként sikeres szériát, avagy sosem voltam még ennyire magányos egy MMO-ban.
» Olvasd el!

Amúgy nemrég hasonló "kompenzációban" részesült egy olyan felhasználó is, aki azért reklamált a kiadónál, hogy már 2 héttel a megjelenés után 40%-os akcióval (azaz 20-25 dollárral olcsóbban) kínálják egyes helyeken a játékot, miközben ő teljes árat fizetett érte a megjelenéskor.

Eközben persze vannak, akik elégedetten kalandoznak a Fallout 76 világában, nem nagyon hallgatva az elégedetlenkedőkre és fanyalgókra. Lehet, hogy nekik van igazuk, de az is biztos, hogy a játék körüli balhéknak nincs jó hatása a Bethesda kiadó nevére. ■

Forrás: Fotó: https://imgur.com/a/kjLpvog

Fallout 76
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Fallout 76

hozzászólások (16)

david139
david139 2018.12.01. 10:52
A GW2 is szarul indított, de rendbe tették.
Abban egyetértek, hogy egy MMo csak akkor jó igazán, ha van jó társaság. Nekem is ezért nem megy egy ideje már, mert antiszoc lettem ilyen téren. Most WoWban végül beléptem haverral egy guildbe, de a guild leader egy tahó volt, volt jó pár ostoba ember, és csak nagyon kevés normális. Régen minden jobb volt :-)
Peace
Peace 2018.12.01. 11:37
Az úgy más volt még régebben, folyamat ment Ventrilo-n az ökörködés. Nagyjából a közelben lakott mindenki, mentek a kocsmázások meg volt közös nyaralás is tó mellett. Ilyen társasággal azért jó volt együtt játszani, a végén meg már úgyis csak FUN-olás volt az egész. Nekem WoW-ban az nem tetszett már az elején, hogy 6-7-es szinten már tolta folyamat az olyan küldetéseket, amiket egyedül nem lehetett megcsinálni. Toltam a shout-ot, de mindenki leszart. Hagytam is a fenébe. Old Republic azért is jött be annyira, mert szinte a végéig egyedül lehetett menni, csak a komolyabb gear-hez kellett szopni 3 másik emberrel. Ha szerencséd volt, akkor sikerült végigcsinálni és ki lehetett szedni a szett-et. De a 16 fős instánál már ott is sorra buktunk el, hiába volt koordinálva TS-en keresztül.... :-(
jawsika
jawsika 2018.12.01. 11:40
Nem, a TESO nem MMO szerintem. Illetve címében az, de tartalmilag, a questek szerkezete, a felépítés, a játék vezetése szerintem nem MMo-s. Csak azért lett belőle multi game, hogy felüljenek a vonatra... SWTOR ugyanez.

WoWnak meg a legnagyobb baja, hogy nem tud megújulni. Messze többet meg jobbat ad, mint a többiek, jobb a community is, viszont egy csodát várnak el tőle folyamatosan. Az meg nem megy. Amit nyújt, az jobb, mint a többiek, de a Blizardtól ez sem elég. Tőlük mindenki álleejtős csodát vár. De minden napra.
Herr Hauptmann
Herr Hauptmann 2018.12.03. 13:39
Azért kell hozzá pofa, hogy odaszúrjanak az embereknek 5 dollárnyi semmit, ami semmire se jó. Még te vegyél hozzá többet, hogy tudj is kezdeni vele valamit...Arról nem is beszélve, hogy a hivatalos oldalon azóta is ugyanúgy van írva minden. "canvas bag" jár a power armor editionhöz. Szánalom.
Peace
Peace 2018.12.12. 07:26
52%-al leárazva store-ban. :-D Hamar jött a bukta. :-P
ajánlott olvasnivaló