25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A Fallout kapcsán készült Nuka Dark rum se úszta meg balhé nélkül

Ezúttal a palackról sikerült elrontania a kommunikációt a Bethesdának.

Írta: Dino 2 hozzászólás

Az előző év végén balhéáradat vette körül a Bethesda nagy durranásnak szánt Fallout 76 játékát. Azon kívül, hogy a játékosok elég jelentős része csalódott az új epizódban, az is megrengette az internetet, hogy egy drága gyűjtői csomagba vászon- helyett nejlontáska került. És ha ez nem lett volna még elég, felhasználói adatok is kikerültek az ügyfélszolgálati weboldalról.

Mindezek fényében különösen kellemetlen, hogy újabb hibás kommunikáció miatt háborodtak fel többen a rajongók közül. A Bethesda ugyanis úgy gondolta, ideje beszállnia az alkoholos italok piacára is, és a játékbeli Nuka Cola "brandet" felhasználva megalkotta a Nuka Dark rumot, egy 35%-os alkoholtartalmú italt. A termék weboldalán látható képek egy bombára hasonlító palackot mutatnak, benne a barnás folyadékkal, és arról egy szó se esik, hogy a 80 dolláros ital üvegét valójában egy külső műanyag héj alakítja ilyen formájúra, és nem maga a palack lett exkluzív alakú. (A weboldal alján lévő megjegyzést is csak a szállítások megkezdése után rakták ki, de a műanyag szó abban se szerepel.)

Mint a Forbes híre írja, a hasonlóan drága italok valódi üvegben szoktak lenni, a műanyag palackokat inkább az olcsó cuccokhoz használják. Ráadásul itt egy korlátozott példányszámban gyártott italról van szó. Mindezek fényében talán nem meglepő, hogy a vásárlók közül többen adtak hangot csalódottságuknak, amikor meglátták, hogy műanyagból készült az általuk rendelt termék, ami így kevésbé mutathat jól a polcukon.

Persze az is lehet, hogy ez az egész már túlreagálása a dolgoknak, amire a Fallout 76 körüli csalódottság ad okot (nemrég például az is kiderült, hogy nagyságrendileg 400 ezer felhasználója lehet a játéknak), de az is látszik, hogy a rajongókat megcélzó, magasabb árcédulájú termékeknél különösen fontos a pontos kommunikáció.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Fallout 76

Platform:

Fejlesztő: Bethesda Game Studios

Kiadó: Bethesda Softworks

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2018. november 14.

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Snapsz
Snapsz [148]
Ennyi pénzből már 1-2 üveg rendes rumot is lehet venni. Vagy 3-4db-ot a sláger rumokból. No meg az a 35%-os alkoholtartalom sem annyira biztató, egy jó rum 40% legalább. Persze attól még lehet finom, de tény, hogy ez így túl van árazva nagyon. Jó lenne azt is tudni, hogy pontosan milyen rum van benne, valamely gyártótól vásárolják fel, és adják el így? A csomagolás meg. Nos, eléggé puritán. A nagymama szörpös üvegébe bele az ital, azt pedig egy fröccsöntött műanyag, hívjuk csomagolásba.

Olcsó csomagolás, olcsó üveg, ki tudja milyen minőségű rum, vaskos árcédula.

Áh, felejtős.. :)
subject17
subject17 [6590]
Hát most már minek is próbálnák menteni, ugye? Még pár bőrt le lehet húzni olcsó szarok drágán továbbadásával, a megítélésüknek már úgyis tökmindegy.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)