25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Egy órát nézhetsz a törölt Half-Life spin-offból, a Ravenholmból

A Dishonored-szériát fejlesztő Arkane-nél dolgoztak a játékon.

Írta: Dino

Az Arkane Studios nevét leginkább talán a Dishonored-szériával kapcsolják össze a játékosok. A munkásságát az Arx Fatalisszal és a Dark Messiah of Might & Magic-kel kezdő francia csapattól legutóbb az időhurkos Deathloopot kaptuk. Azt azonban valószínűleg kevesebben tudják róluk, hogy a Valve megbízásából egy Half-Life spin-offon is dolgoztak.

A Return to Ravenholm címen futó játékból 2007-2008-ban mintegy 9-10 pálya készült el, a fejlesztést azonban lelőtték, így végül nem jelenhetett meg. Két évvel ezelőtt egy, az Arkane-ről szóló dokumentumfilmben lehetett hallani a projektről (illetve látni belőle kisebb jeleneteket), most azonban egy nagyobb videót is közzétett a Noclip csapata. Ebben egy órányi játékmenetet láthatunk a Ravenholmból, néha megszakítva kis fejlesztői beszámolóval.

A játékban a Half-Life: Opposing Force küldetéslemez főhősét, Adrian Shepardot alakíthattuk volna, aki Grigori atyával közösen száll szembe az idegenekkel. Grigori egy fokozatosan mutálódott volna egy nem emberi lénnyé, egy headcrab-vérből készített szérumnak köszönhetően, amelyről azt gondolta, hogy megvédheti magát vele az idegenektől.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!