25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Bezár a Telltale Games

Tizedére csökkentették a stúdió létszámát, vagyis 250-ről 25 fősre zsugorodott a csapat.

Írta: GeryG 19 hozzászólás

Bezár a Telltale Games

The Walking Dead, Back to the Future, Sam & Max, The Wolf Among Us, Minecraft: Story Mode. Csak néhány a Telltale Games ismertebb kalandjátékai közül. A stúdió az elmúlt évtizedben az egyik legtermékenyebb kalandjáték-fejlesztővé nőtte ki magát, ők tették népszerűvé az epizodikus modellt is. Játékaik többsége nagy népszerűségnek örvendett, bár sok kritika is érte őket, hogy igazán komoly játékmeneti fejlesztéseket ritkán vezettek be, vagyis többnyire minden játékukat ugyanarra a receptre írták meg.

Nos, a legfrissebb hírek szerint ez a jövőben sem fog már megváltozni, ugyanis a Telltale Games jó eséllyel örökre becsukja kapuit. A tegnap esti hírek még arról számoltak be, hogy ez már meg is történt, de mostanra picit tisztázódtak a körülmények. A stúdió egyelőre nem zár be, ám a stáb létszámát lényegében tizedére csökkentették: a 250 főből mindössze 25 maradt a cégnél. De a hírek szerint ők is csak átmenetileg, amíg a partnerek felé a még függőben lévő ügyeket le nem zárják.

A The Walking Dead: The Final Seasont a bezárás nem érinti, így a maradék három epizód várhatóan a tervek szerint fog megjelenni. A második rész szeptember 25-én, a harmadik november 6-án, míg a befejező epizód december 18-án. Ugyanakkor a másik két függőben lévő projektet törölték. Így nem készülhet el a The Wolf Among Us 2, sem pedig a Stranger Things kalandjáték.

FRISSÍTÉS: A legutóbbi hírek szerint mégse várható befejezés a The Walking Deadhez, a második epizód után félbemarad a széria. Erre utal a Clementine hangját adó Melissa Hutchinson Twitter postja, és hasonlót valószínűsít a Variety híre is.

FRISSÍTÉS #2: A Telltale Twitter üzenetben tette közzé, hogy a holnap megjelenő második epizód után van még kis remény a The Walking Dead: The Final Season másik két epizódjára, ugyanis többen támogatásukról biztosították a céget, hogy elkészülhessen a játék. Ígérni nem ígérnek még semmit, de dolgoznak azon, hogy valamilyen formában befejezhessék az évadot.

További Telltale híreket itt olvashatsz.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

gregmerch
gregmerch [3766]
Én a LucasArts-féle irányvonalat értem kalandjáték alatt. Nálam egy Monkey Island, vagy egy Day of the Tentacle a stílus királya a többivel együtt (Sam 'n Max, Grim Fandango, Indiana Jones and the Fate of Atlantis stb.). Nálam a King Art hozta vissza ezt az érzést a The Book of Unwritten Tales-szel és annak folytatásával, mellékágával. Meg ugye jönnek a remake-ek. De azért nagyon jó lenne egy vérbeli Monkey Island 6-ot (ha a Tales oMI volt az 5) kézbe venni valamikor :-)...
Lacko
Lacko [11512]
Stílus alatt a kalandjátékokat vagy a TellTale-féle dialogus vezérelt interaktív film-szerűséget érted?
Szerintem a Syberia 1 óta a kalandjáték, mint tipus nincs veszélyben.
A telltale tipus talán, de pl a Life is Strange-ek megjelenése még javított is rajtuk.
gregmerch
gregmerch [3766]
Én a stílus jövőjét féltem, a pénzéhes, inkorrekt, lehúzós hozzáállást természetesen nem.

Nekem a volt LucasArts hagyatékok tovább vitele a lényeg, a többi termékük is megvan ugyan, de nemigen ejtettek rabul. Szerencsére a Double Fine átvette az ex LA címek felújítását, és a saját stílusuk is sokkal jobban passzol (a vezetők ismeretében nem véletlenül) azokhoz. Én azt remélem, hogy velük nem történik ilyesmi.

Mindazonáltal azt nagyon nem értem, hogy történhet ez, amikor egy fejlesztő csapat hasít - legalábbis ez jön le róluk.
Lacko
Lacko [11512]
Nekem örökre az marad meg róluk, hogy pénzéhes csapat, akik szarnak a játékosokra. Megjelentették a Vissza a jövőbét iOS-re: az első epizód ingyenes (beetetés), a többi fizetős. Meg is vettem a fizetősöket (szerencsére nem az összes epizódot), majd kiadtak egy frissítést, ami belepakolta az első epizódba (az ingyenesbe) a többi epizódot, de persze appon belüli fizetéssel. Gondoltam semmi gond, én már ugye megvettem az epizódokat, majd megkapom úgy is. Hát frászt! Azt írta a support, hogy megszoptam, minek vettem meg az epizódokat külön, tessék a pénztárhoz fáradni és másodszor is megvenni. Természetesen az önálló epizódokat (amiket megvettem) törölték az Store-ból, hogy még kedvesebbek legyenek a vásárlóikkal.

Azóta haragszom rájuk - igaz a GoT évad nagyon tetszett, még úgy is, hogy nem készült folytatás - szóval nem vagyok egyértelműen szomorú most.
Dino
Dino [5992]
FRISSÍTÉS #2: A Telltale Twitter üzenetben tette közzé, hogy a holnap megjelenő második epizód után van még kis remény a The Walking Dead: The Final Season másik két epizódjára, ugyanis többen támogatásukról biztosították a céget, hogy elkészülhessen a játék. Ígérni nem ígérnek még semmit, de dolgoznak azon, hogy valamilyen formában befejezhessék az évadot.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (19 db)