Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Rabbids Coding!

Programozni tanítanak az őrült nyulak: itt az ingyenes Rabbids Coding!

A Ubisoft bolondos nyulai a kisebbeknek segítenek elsajátítani a programozás alapjait.

2019.10.09. 23:28 | Dino | kategória: Játék

A Rayman széria partyjáték spinoffjában, a Rayman Raving Rabbidsben 2006-ban debütált bolondos nyulak már számos játékban és platformon megfordultak, és még tévésorozat is született közreműködésükkel. Most egy oktatóprogramban tértek vissza, amely ráadásul teljesen ingyen tölthető le.

A Rabbids Coding! egyértelműen a kisebbeket szólítja meg: a francia kiadó 7 éves kortól ajánlja. És hogy mit tanulhatnak belőle a gyerekek? A programozás alapjait. Kezdve az egyszerű parancsok egymás után rakásától a paraméterezésen át az elágazásokig és a ciklusokig. Mindezt legókockaszerűen egymás mögé illeszthető blokkok segítségével.

A tanuláshoz pedig kis kerettörténet is jár: a nyulak megszállták a nemzetközi űrállomást, a feladatunk pedig begyűjteni őket - mosógépekbe. A nyulakat irányíthatjuk például a fejükre helyezett sisakon keresztül parancsokat adva nekik, vagy egyes pályákon egy robot segítségével ragadhatjuk meg a grabancukat és vihetjük el a célba, de egy takarítórobot programozása is a mi feladatunk, hogy rendet rakjunk a nyulak után.

Összesen 32 pálya vár ránk, amelyeknek teljesítését az Angry Birds vagy a Rabbids Big Bang játékokból is ismert módon egytől három csillaggal értékel a program. Így például nem árt a megadott utasításszámot nem meghaladni, ha maximális mennyiséget szeretnénk begyűjteni a csillagokból.

A Rabbids Coding! windowsos PC-kre jelent meg, és ingyen szerezhető be a Uplayben. (Bár úgy vélem, megjelenése és működése alapján szinte kiált egy tabletes verzióért...) ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló