Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Újabb IP-k kerültek a THQ Nordichoz

Újabb IP-k kerültek a THQ Nordichoz

Risen, Sacred és Rush for Berlin a listán.

2020.05.07. 12:04 | Dino | kategória: Üzleti

Régen volt már hír a THQ Nordic IP-vásárlásairól, a legutóbbi nagy esemény az volt az egykor Nordic Games néven ismert osztrák kiadóval, amikor megvásárolták a Koch Mediát. A mostani újabb IP-kkel kapcsolatos hír meg gyakorlatilag ehhez kapcsolódik, bár ha jól megnézzük, gyakorlatilag az egyik kezükből adják át a jogokat a másikba.

Most ugyanis az történt, hogy a THQ Nordic és a Koch Media csereberélt egymás közt IP-ket. Az előbbi kezébe került így a Risen, a Sacred, a Rush for Berlin, a Second Sight és a Singles: Flirt Up Your Life minden joga, míg az utóbbi megkapta tőlük a Painkillert. Az ügylet eredményeként most már a Piranha Bytes összes játékának joga egy helyen van (együtt az egy évvel ezelőtt felvásárolt fejlesztőcsapattal), de például az egykori magyar Stormregion 2006-os alkotása, a Rush for Berlin is ugyanott van, mint a Codename: Panzers széria. (Azt még 2015-ben vásárolta fel a Nordic Games, amely egy évvel később változtatta meg nevét THQ Nordicra.)

A kiadó elkezdte átnézni, hogy melyik játékkal mit kezdjen. Jöhet bármi: remaster, újabb port, folytatás vagy új tartalom - a hírek szerint vannak már elképzeléseik. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló